kızlar yardım lütfen ,bebegım 2 saatte bır uyanıyor ,1saat alttını değiştir emzır gaz cıkar vs. sürüyor,ben uykuya hasret kaldım basım dönuyor kendımı cok halsız hıssedıyorum,tek başımayım bu durum cok rahatsız edıcı sızlerde böyle oldu mu? ne yapmalıyım gece rahat uyusun dıye mama vermelımıyım? aptamıl aldım ama hala vermedım kararsızım,gündüz neysede gecede uyutmuyor esımde uykusuz kalıyor işe zor kalkıyor,ne yapmalıyım hiç doymuyor gibi sütümde gayet ıyı tecrübeli anneler lütfen yardım????
bebegım neden huzursuz ac oldugundan mı yoksa gazından mı anlamıyorum?
gazdansa anlarsin sancisindan..aslinda bu zamanalr iki saatte bir acikmasi normal daha bir aylik..sen emzirme saatini 3 saate cikar..ben oyle yapmistim baslarda zorlanmisti ama alismisti..ama gece yine kalkarsin onun cözümü zor.benim kizim 3 bucuk aylik hala gece 3-4 kez mama icin kalkiyoruz.seni anliyorum ben yalnizim tek ben ilgileniyorum hortlak oldum.
sen emzirdikten sonra iyice gazini cikar.kolik falanmi acaba?
bebeğin 2 sa.bir uyanması çok normal.malesef buna katlanacaksın.ben de aynı şeyleri yaşadım.hala da aynı durumdayım.oğlum bazen 2 sa.bazen de 3 sa.de bir uyanıyor.mama versen de bu değişmez.hiç bir mama 1 aylık bebeğin tüm gece uyumasını sağlayacak kadar doyurucu olmaz.uykusunu düşünürken diğer yandan mamayı alıp anne sütünü redderse o daha kötü.sütün yeterliyse mama yı hiç düşünme.ben 5.5 aylık olana kadar çok güzel emzirdim.sonra sütüm biraz azaldı.bebeğim kilo almadı.mamayla doyuruyorum mecburen.sütüm çok azaldı çünkü.şimdi sütümden tek damla emsin diye gece uyanmalara razı durumdayım.yeterki sütümü olabildiğince emsin yararlansın .
bu arada gece her uyandığında neden bezini değiştiriyorsun.azıcık çişini yaptıysa değiştirme.ben sabaha kadar genelde değiştirmiyorum.gecenin çoğunda zaten daha çişini yapmamış oluyor.sabaha karşı bezi iyice şişiyor.sabah 6-7 de kalkığımda değiştiriyorum.senin bebeğin daha ufak 2-3 saatte bir bezini iyice şişirecek kadar çişini yapmaz.
son olarak yaşadığın uykusuzluğu ve yorgunluğu çok iyi anlıyorum.ama sabret 1-2 ay içinde sen de bu duruma alışırsın.Rabbim annelere o gücü veriyor.ben migrenli birisi olarak normalde bu uykusuzluk temposunda eskiden olsam başım ağrıdan kurtulmazdı.ama bünye alışıyor.nazar değmesin şimdi baş ağrım falan olmuyor 2 sa.de bir uyanıp tekrar uyumalara rağmen.
benim bebeğimde bugün 28 günlük oldu...arkadaşım 2 saatte bir uyanıyosa daha ne istiyosun,dün gece kızım saat başı uyandı,valla benm bünyem alıştı,sende kendini alıştırmaya bak bence,tek başına olmasanda senden başka kimse çocugun dilinden anlamaz,benmde ilk çocugum bende çok tecrübesizim ama allaha bin şükür alıştım,kendimi yorgun bitkin hissetmiyorum,inan sadece 1 saat uyudugum günler oldu,eğer dayanamıyorum diyosan bebeğin emme süresini uzat biraz,bide benm kızım altını değiştirince huzurlu uyuyo,arkadaş o kadarlık bebek altını doldurmaz daha demiş ama ben gecede en az 2 sefer değiştiriyorum,ve bez şişmiş oluyo,gaz sancısı olunca hiç uyuyamıyolar,bizim dr humanın kimyonlu rezene çayını önerdi,kızım çok sevdi onu ve çok rahatlattı,onu tavsiye ederim,ayaklarını sıcak tut bebişin,ama dediğim gibi bence 2 saatte bir uyanması çok normal,hatta şükret 2 saat uyuyo diye,allah sabrını veriyo
kolik ne demek arkadasım? gazı cok oluyor cünkü sürklı ıkınıyo bacaklaırnı topluyor yüzü kızarıyor,emzırmeyı 3 saate nasıl cıkarıcam aglayınca ortalık ayaga kalkıyor
Benim bebeğim dün 1 aylık oldu, ben gece beslenmesini biberonla yapıyorum, kesintisiz 3-4 saat uyuyor böylece. Ama yine anne sütü tabiki.
onuda denedım gunduz sutumu sagdım,gece emzırdıkten sonra bıberona sütumu koydum onuda ıcırdım,ama benım bebıs hıc sasırmıyor saatlerı,kesıntısız uyumuyor ben cok tecrubesızım of
[/QUOTE]2850972]Canim ayni seyleri bende yasadım 66 gunluguz.. Allah askına o minik bebege sütun dolu dolu varken mama verme.. Lutfen. Gerekirse 1 ay uyuma.. Vak benim şimdiden düzene girdi. Anne sutu mucize lutfen sabret lutfen.. Her hafta daha iyiye gittiğini göreceksin. Zinko t
Ya da sab simplex kullan doktoruna danis. Mis gibi sütun var. Mama verirsen azalır. Ben bugüne kadar sadece anne sutu ve göğüsten mutlaka göğüsten verdim biberonlar degil. Bebegim 65 günde 6200 gram oldu.. Dayan Canim lutfen..
bebeğin daha çok küçükmüş cnm Allah bağışlasın, uyanma sıklığı zamanla düzelicek cnm, iki saatte bir uyanması üç dört saate çıkacak zaman ilerledikçe..biraz sabır gerektiren bir süreç, akşam eşin işten geldiğinde iki saat uyuyabilirsin, gündüz de bebeğin uyuduğunda uzanıp dinlenmeye çalış..yalnızca gece uyunan bölük börçük uyku ile kalmamaya çalış...
sağlıkla büyüsün yavrun inşaAllah annesi, birkaç ay sonra uykusuz geceleri unutacaksın inşaAllah..
pekı canım tesekkurler tavsıyenızı deneyecegım,mama sadece gece dusunmustum bır öğun vıcdanım elvermedı ama son care olarak dusunmüstum neysekı vermıyorum,in.ş duzene gırer,bırde burnunda sümük var sumuk makınasıyla cekıyorum o zarar verır mı bebıse,ondan da uyuyamıyor galıba? burnu sümük dolu hırıl hırıl ses gelıyor gecelerı özellıkle ne yapmalıyım?
canım daha çok küçük benim kızım 15 gün sonra yaşına girecek hala gecede 3-4 kere uyanır
ayaklarını dizlerine doğru çekip bırakıyorsa ve ıkınıp kızarıyorsa gazı var demektir
bu gaz olayı da 5-6 aydan önce düzelmiyo maalesef ben 5,5 ay çektim mahvoldum
bi de gazdan ağladığı için her ağladığında emzirirsen daha da çok gazı olur
beslenmesini bi düzene koyarsan belki biraz rahat edebilirsin ama dediğim gibi 6 aya kadar normal gaz sancıları
mesela 2 saatten önce emzirme emdikten sonra da uysa bile mutlaka kucağına al sırtına vurarak gazını çıkar
bi de rezene ve papatya çayları var doktoruna sorup bunlardan birini de kullanabilirsin
son olarak da eğer kilo alımı gelişimi iyiyse mama kesinlikle verme çünkü mama daha çok gaz yapar
Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?