26 yaşındayım, 9 yıldır günde 1 paket sigara içiyorum. Sigarayı bırakmak istiyorum:(

shadowshows

Süpriz YumurtaMMM:)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
510
22
Başlığımdanda görüldüğü gibi 17 yaşımdan beri günde bir paket sigara içiyorum. Sabah uyandığımda aklıma ilk gelen şey sigara yakmak, ilk 20 dk içindede mutlaka sigara içerim. Öyleki düğünümde gelin odamıza gidiip sigara içmek istedim. Aklımdaki tek şey şu düğün bitsede bi sigara yaksam artıktı. Havaalanlarından nefret ederim 1 saat bekleyip sigara içemediğim için. Artık bir şeye bu kadar bağımlı olmaktan nefret ediyorum. Ağzımda hep kötü bir taat, sürekli baş ağrısı. 4 günlük sigara param 30 tl artık, sigarayada zam geldi. dün gece karar verdim, sigarayı bırakacağım. Bugun 171 i arayıp randevu istedim. 1 ay sonraya randevu verdiler, bu bi ayda benim kafamda tamamen bitirmem için iyi bir fırsat. Bir kumbara alacağım, hergün sigara paramı o kumbaraya atacağım, ayın sonu geldiğinde o paraları alıp bigüzel alışveriş yapacağım. Aldığım çizmeleri kıyafetleri sigara paramla bunları aldım giyiyorum diyeceğim. Bu yaşta kendimi çok yaşlanmış hissediyorum. Cildim soluk. Ancak kilo almaktanda çok korkuyorum, zaten bu sıralar 2-3 kilo almış durumdayım,kilo almadan nasıl bırakacağım bilmiyorum.

Malesef istanbulda yaşamıyorum. çok küçük bişehirde yaşıyorum, burdada sadece bir tane sigarayı bırakma merkezi varmış. araya bayram girdiği için 1 ay sonraya randevu alabildim. Buraya kesin gideceğim. Ama kiilo almaktanda çok korkuyorum. Kilo almadan başarabilirmiyim acaba

Psikiyatridende destek almayı düşünüyorum, yalnız yaşıyorum, boşluktayım, iyice bunalıma girmek istemiyorum.

ben de 26 yaşındayım on senedir içiyordum ve bir ay önce bıraktım. şimdi aklıma bile gelmiyor yanımda sigara içiyor ablamlar ama hiç canım çekmiyor. şunu unutma sigara seni önce strese sokuyor, sonra içince rahatlıyorsun yani yalancı bir mutluluk.. bunu unutma inşallah bırakırsın sen de

10 yıldır içiyorum bırakalı 48 saat oldu,içmemeye direnmekten,ağzımı sıkıyorum,nurtopu gibi ağız yaram ve diş ağrım oldu..içmeyince çok sıkılıyorum yahuu,kendimi neyle oyalasam diye düşünürken, temizlik yapmaya karar verdim bütün evi pırıl pırıl yaptım, ölüyorum yorgunluktan,bırakmak ne zormuş arkadaş
ş

bende aynı durumdayım bugün itibariyle bıraktım gün içinde içmedim...ama gelde bana sor dumanı tadı ağzımda sanki.kendimi oruçlu gibi hissediyorum acayip bir sersemlik uyuşukluk var.ama herşeye rağmen bıraktım o illeti

27 yaşındayım. yaklaşık 10 sene içtim. ama günde 10 u geçmezdim (sinirli falan değilsem)
hamile olduğumu öğrendim ve bıraktım ondan sonra 1 nefes bile içmedim şükürler olsun.
bıraktığım ilk zamanlarda hep aklımdaydı başka hiçbişey düşünemiyordum ama inat ettim. sonra bulantılar sağolsun kokusundan bile nefret eder oldum.
eşim defalarca denedi sigara bıraktırma hapları kullandı ama nafile. çünkü beyninde sigarayı bitiremiyor. inanın herşey bahane, olay beyinde bitiyor. hiçkimse yada hiçbir ilaç size sizin kararlı olmanız ve beynize hükmetmeniz kadar yardım edemez. inşallah kolaylıkla bırakırsınız, bebek düşünüyosanız sadece ona konsantre olun. işiniz çok kolay olur.

12 sene günde bir paket sigara içtim. 13. senem sürekli bırakmaya çalışmakla ve tek bir sigaraya yenilmekle geçti. 1 sene önce son sigaramı içtim. ve bitti. nikotin krizi denen şey sadece 5 dakika sürer. derin nefes, bol su, ve yeşil çay. nikotin krizine birebir. şimdi kandimi harika hissediyorum. hepinize kolay gelsin. sormak istediğiniz birşey olursa ben buradayım.

bırakabildin mi?

Bugün sigarayı bıraktım. son 10 gündür azaltmıştım, bugun tamamen kestim. Sigara bırakma polikliniğinden yardım aldım. Champix adında bir ilaç verdiler. İlaçla gerçekten rahat oluyormuş.

Bugün sigarayı bıraktım. son 10 gündür azaltmıştım, bugun tamamen kestim. Sigara bırakma polikliniğinden yardım aldım. Champix adında bir ilaç verdiler. İlaçla gerçekten rahat oluyormuş.

champix in çok yan etkisi olduğunu duymuştum, hatta kaldırıldı diye biliyodum... bupropion adlı ilacı yazıyolarmış okuduklarım o yönde... ama onun da yan etkileri varmış fazlasıyla.... bilmiyorumm zor işlerr.... bırakamazsam mecburen destek alıcam bende.. başka çare yok...

ben de 17 yaşımdan beri sigara içtim. üniversitede ve çalışma hayatımda daha da arttı.günde 1 paketi geçtiğim oldu. 7 sene içtim. ve 24 yaşımda bırakmaya karar verdim.en büyük etken erkek arkadaşımın yani şu an eşimin etkisiydi. sigara içmiyordu. ve nefret ediyordu.onun yanında içemiyodum ve bir cafede oturuyorsak tuvalete kaçıp içiyordum.
bi gün nikotin bantı aldım. 2 gün taktım o varken de korkup içmiyordum. sonra da içmemeye başladım. artık nikotin bantının etkisi mi oldu yoksa azimmi ettim bilmiyorum.28 yaşıma giricem ve içmedim hiç. canım istedi ama durdum. içtiğim sürece boğazım hep rahatsızdı. öğretmen olduğum içinde bu durum beni çok rahatsız ediyordu. artık sesimi ne kadar yükseltsemde boğazım hiç tahriş olmuyor. balgam hiç ama hiç yok. ayrıca kilo da hiç almadım.
bırakınca ne kadar rahatlayacağınızı göreceksiniz. iyiki bıraktım diyorum. yeni kanunlara göre çok sıkıntı olacaktı. kapı önlerinde erkekler gibi sigara içecektim. köy okullarında da hiç hoş karşılanmayacaktı
ben bıraktıysam sizde bırakırsınız hiç de azimli biri değilimdir. mesela boğazımı tutupda son zamanda aldığım 7 kiloyu veremedim gitti:)

uzun yıllar bende içtim hem de zevkle 3 sene kadar oluyor bırakalı. hiç kimsenin bırakma yöntemi başkasında tutmaz, aslında ilaç falan da gerekmiyor. siz zaten başınıza açtığı dertleri sıralamışsınız bırakma isteğinizde var. herşey tamam sadece arada canınız çekecek o zamanlarda yenilmeyin, kendinizi ikna edin. bırakınca yaşayacağınız güzellikleri sık sık hatırlatın kendinize. geminin kaptanı olun. alışkanlığınızın sizi aşağıya çekmesine bir daha izin vermeyin. sevgiler..

arkadaşlar bende 15 yaşımdan beri günde 1 paket içiyorum..28 yaşındayım..yani 13-14 senedir aktif kullanıcısıyım..bana zararlarını saymakla bitmez..inanılamz derecede tiryakisiyim..hangi hastalıktan olursa olsun doktora gittiğimde ilk sorusu sigara içiyor musunuz?? evet dediğimde de sigarayı mutlaka bırakmalısınız diyor..en son ellerimde morarma oldu ve doktora gittim..hastalığımın ileri derecesi hani şu televizyonlarda falan görürüz sigara içicilerinde (ALLAH GÖSTERMESİN) elleri ayakları kesilenlekr vardır..hastalığının ilerlemiş hali odur dedi çok çok üzüldüm.. ve ben yeni evliyim..eşime söylemedim..eşim bilse çok üzülür..ama bırakamıyorum..sigara olmayınca hayat bomboş geliyor oruçlu gibi hissediyorum kendimi,bırakamasam bile azaltmak zorundayım..Allah bırakmak isteyenlere dirayet versin inş.

eylül yani baya fazla içiyomuşsun sen, anlıyorum zaten çoğumuz bazen abartıp günde 1 pakete yaklaşıyoruz.. gerçi ben kontrol etmeye çalışsamda yaklaşık 2-3 günde 1 paket gidiyor.. ortalama 2 günde 1 paket diyorum.. ama yinede çook çokkk fazla..işte bizde bağımlı ve hastayız.. bu bi gerçek.. alkolikler gibi, kumarbazlar gibi bi hastalık, psikolojik terapilerle, telkinlerle ve iradeyi güçlendirme egzersizleriyle çözümünden yanayım.. ilaç kullanımına karşıyım.. çok zararlı yan etkileri var ilaçlar bir acayip... o yüzden sende kendine psikolojik destek almaya bak.. ben sigara bırakma polikliniğine gidicem ama ilaç yazarlarsa içmem.. destek nikotin bandı filan onlarda zararllıymış yani en kesin çözüm kökten bırakmak, krizleri yaşamak, acı çekmek yoksunluk çekmek ama krizleri atlatıp beni kimse yenemez diyerek bu savaşı kazanmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…