• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 yaşında diş teli olur mu yaa:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi PUGUM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

PUGUM

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
103
0
316
İstanbul
Ben diş doktoruna gitmekten büyük ölçüde korkanlardanım ve bugüne kadar da hep o sebeple ihmal ettim ta ki geçen gün dişim küçücük bi parça halinde kırılıp ağzıma gelene kadar. Ne kadar çok korksam da gittim ve doktor dolgudan önce yirmilik dişeri çekeceğini ve hatta dişlerime tel bile takılması gerekebilirmiş altta oluşan eğrilik ve üstteki boşluklar nedeniyle.Tamam ben de dişlerim çok güzel olsun düzelsin istiyorum ama bu yaştan sonra diş teli takmak etkili olur mu olmaz mı?tedaviye başlamalı mıyım? Ayrıca çok acır diye korkuyorum zaten,ne yapmalıyım bi fikir verin lütfennn:((((:84::56:

Bence deger. Mutlaka taktir. Ben 29 yasinda disteli takanlari gordum.
Dislerin duz olmasi cok onemli. Karsimdaki insanin disleri egriyse benim gozlerim hep o kisinin dislerine kayiyor:77:

Bence deger. Mutlaka taktir. Ben 29 yasinda disteli takanlari gordum.
Dislerin duz olmasi cok onemli. Karsimdaki insanin disleri egriyse benim gozlerim hep o kisinin dislerine kayiyor:77:

evet ben de tedavi olmaya karar verdim ve bu yola girdim bakalım sonucu iyi olur inş,benden daha geç tedavi olanları duydukça rahatladın cesaret geldi sağolun:))

Ben diş doktoruna gitmekten büyük ölçüde korkanlardanım ve bugüne kadar da hep o sebeple ihmal ettim ta ki geçen gün dişim küçücük bi parça halinde kırılıp ağzıma gelene kadar. Ne kadar çok korksam da gittim ve doktor dolgudan önce yirmilik dişeri çekeceğini ve hatta dişlerime tel bile takılması gerekebilirmiş altta oluşan eğrilik ve üstteki boşluklar nedeniyle.Tamam ben de dişlerim çok güzel olsun düzelsin istiyorum ama bu yaştan sonra diş teli takmak etkili olur mu olmaz mı?tedaviye başlamalı mıyım? Ayrıca çok acır diye korkuyorum zaten,ne yapmalıyım bi fikir verin lütfennn:((((:84::56:

ortodonti tedavinizi her yaşda yaptırabilirsiniz.ama öncelikle 20 yaş dişiniz ve çürüklerinizi tedavi etdirmenizi öneririm

yaptır tabi kuzum havana hava katarsın eminim.:1:
20 lik dişlerin alınmaması dişleri sıkıştırıp yamultuyo biliyosun
ihmal etme sakın:34:

evet ben de tedavi olmaya karar verdim ve bu yola girdim bakalım sonucu iyi olur inş,benden daha geç tedavi olanları duydukça rahatladın cesaret geldi sağolun:))

Cok dogru bir karar almissin canim.
Bir muddet disini s,k, sonra omur boyu dumduz inci gibi dislerin olacak,
herkes gulusune hayran kalacak :21:

yaptır tabi kuzum havana hava katarsın eminim.:1:
20 lik dişlerin alınmaması dişleri sıkıştırıp yamultuyo biliyosun
ihmal etme sakın:34:

kıııssss özledim seniiii bak kk sağolsun uzaktan da olsa haberleşiyorus :21:
2 yirmilik diş gitti ikisi kaldı canım kararlıyım bakalım dua et bana korkuyorumm :18:

kıııssss özledim seniiii bak kk sağolsun uzaktan da olsa haberleşiyorus :21:
2 yirmilik diş gitti ikisi kaldı canım kararlıyım bakalım dua et bana korkuyorumm :18:

ya valla iyi ki var kk yine birleştirdi bizi yanyana olmasak da:1:
korkma kuzum hepsi bittiğinde dişlerinin tedavisinin
sonuçtan çok memnun kalıcaksın eminim.

Arkadan takılan diş telide var benim bi arkadasım kullanıyodu öyle tabi ki tedavi süresi daha uzun sürüyodu ve takması cıkarması daha zor ama görüntü açısından sorun olmuyodu gözükmüyordu yani

ben 30 yaşında takan gördüm..:53::53: hiç kafana takme bence

Ben 26 yaşındayım ve diş tellerim var çok düzeldi dişlerim sizede tafsiye ederim yalnız 30 yaşından sonra olmuyor bilginiz olsun.

istanbul host :)

kızlar ne zamandır benim de aklımda bu ama artık geç olduğunu düşünmüştüm. yaşım 24 diye..
benim sadece ön alt dişlerimde sıklık ve eğrılık var.aslında dikkat etmedikçe fazla belli bile değil görsel olarak.ama şimdiden acı ve hassasiyet olarak beni rahatsız ediyor. acaba dişlerin sık olması diş teli takılmasına engel olur mu ?
bi de maliyeti ne kadar olur ki ? :26:

Eğer dişlerin damağına göre fazla ise gereksiz olan dişi çekiyorlar. Benim alt ve üst dişerimin maliyeti 1.500 DOLAR genelde ortodontist tedavilerinin malzemeleri yurtdişindan geliyormuş o yüzden dolar üzerinden ödeme yapılıyor, bence vakit kaybetmeden başla eğer istanbuldaysan sana gittiğim yerin telefonunu ve adresini verebilirim çok ama çok memnun kalacaksın.

Kızlar evet tellendim ilk başlarda biraz zorlandım ama zamanla alıştım artık ağzımda yok gibiler,tedavim de iyi gidiyor çok şükür ama çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum tüm bu zorluklara değecek inşallah cesaret edemeyen herkese tavsiye ederim şimdiden iyi ki taktırmışım diyoruumm:16::16:

bende 25 yaşındayım ve telliyim 7 aydır takıyorum..20lik çekimlerim ve gömülü kalan köpek dişlerimi sürdürme işlemleride geçirdim..daha 1 senem var..inşallah sonuç güzel olucak..

Back