Premature Bebekler 26...28 hafta arası doğan prematüre erkek bebekler kaç aylık yürüdüler...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar 26-28 hafta civarı doğan prematüre erkek bebekleriniz kaç aylıkken tam olarak yürüdüler??????

Aslında bende merak ediyorum. Bizimde 26 haftalık bebeğimiz geçen hafta çıktı. Bu yüzden cevap yazamıyorum ama yzıcak olanları takip edicem Deniz hn.

bende takip edeceğim konuyu benim oğlumda 26 haftalık doğdu şuan küvezde, 47 gün oldu, inşaallah hepimizinki sağlıklı olur ve mutlu oluruz

kızlar selam.........oncelıkle ınş bebekleırnız saglıkla eve gelırler
benımde üçüz kızlarım 28 haftanın doldurup ıkı gun gecmıstı kı geldıler kuvexzde uç ay kaldık.......evdeyız cok sukur sıkıntımız olmadı ...hep takıpteyız ........su an yaşalrına bı ay kaldı ama duzeltılmıs hesaplamak gerek böle olunca yanı dogmaları gereken zamana göre on ayın ıçındeler.....emeklıyolar hatta bırı sıralıyo yanı olmaları gereken aya gore ıyı gıdıyolar cok sukur ..böle bakın sızde hepsı ıyı olucak ınşş ...her bebege gorede kıyaslamayın hepsı aynı olamaz.....

mrb kardeşım ben hem bır anneyım hemde çocuk ğelışımı öğretmenıyım benım oğlumda 32 haftalık doğdu 1900ğr dı hıç kuvezde kalmadı 13 aylıkke nnnnnnn yürüdü kemık ğelışımı ıçı devıd kullandım ve bellı bır ayda sora balık yağı verdım tam hatırlamıyorum kaç aylıktı kormaıza hç ğerek yok pramatüre bebekler 2 yaşıa ğeldıınde normal doğmuş bebeklerle ğelışım açısından eşıtleıyor benım oğlum ıkıncı sınıfa ğıdıyor ğörenler 4e5e ğıdıyor sanıyor o derece yanı bırde dıp not olarak eklemek ıstıyorum bebeınıze anne sutu verseız bıle her yemekte e azında tadını alacak kadar parmağıızın ucuyla tattıırı n bunun faydasını ğöreceksıız yemek asla seçmeyeceklerler den eyımle sabıttır

slm kızlar benimde bebeğim 30 haftalık 1180 gr.doğdu 45 gün küvezde yattı.şu 7 aylık olmasına 11 gün var ama düzeltilmiş 4,5 aylık sayılır bende sizler gibi oğlumun neza<man yürüyeceğini çok merak ediyorum çünkü bizim nöroloji doktorumuz geçen ayki muaynesinde syitimin ayakları üzerine basıp yürümeye çalıştığını gördü ve bu hareketini normal bulmadı çünkü 4 ve 6. aylar arasında bebekler ayaklarının üzerine basamazlarmış eğer ba<sıyolarsa bu belkide beyinde ufak bi sorun olup motor gelişiminin tam olmadığınıu gösterirmiş yani zeka olarak gayet normal ama fizişki hareketler açısından yaşıtlarını çok geç yakalarmış yani ya parmak ucunda yürür ya çarpık yürür yada iki adımda bir düşer dedi.tomografi istedi ve fizyoterapiste yolladı jimlastik hareketleri verdiler evde yaptığımız basit egzersizlerimiz var bölelikle yürümesi daha kolay olurmuş tomografisi doktorun tahmin ettiği gibi sorunlu çıkmadıu gayet normal çıktı ama egzersizlere devam ediyorum ama annemin demesine bakarsanız bende o aylarda yürümek için çok çabalarmışım ve 8 aylık olduğumda yürümeye başlşamışım hemde öleki nerdeyse düz duvara çıkıyomuşum yani annemin sölewdiği doktorun tezini yalanlıyo.bu anlamda hem endişeliyim hemde çok merak ediyorum.bakalım benim oğlum bana çekip erkenmi yüricek yoksa doktorun dediği gibi geç ve sorunlumu olacak.sizd böle bişey duydunuzmu merak ettim arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim

merhaba arkadaşlar,

benim oğlum da 32 haftalık doğdu şimdi 5 yaşında
ben de çok merak ederdim ne zaman yürür, ne zaman konuşur diye, 14 aylıkken yürüdü, zamanında konuştu.

içinizi ferah tutun bu günlerinizin tadını çıkarın çok çabuk geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…