25 küsür senelik dostum sebebsiz küstü

Dahideli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2022
169
3
18
36
Merhaba arkadaşlar aslında bunca dert sıkıntı varken buda dert mi diye düşünmüyor değilim fakat içimi yeyip bitiren sıkıntilarimi hep bu dostumla konuşarak aşardım şimdi oda kalmadı.Benim 25 senelik dostum iyi günde kötü günde hep daima maddi manevi yanımda olan bir dostum bana o kadar saçma bir sebebten küstü ki ne yaptıysam o soğuk tavrı geçmiyor.Yazin eşimle boşanma aşamasındaydim oda benim her daim yanımda oldu sonra eşimle barıştık tatile gitme kararı aldık tatildeyken ben resimler atıyorum hiçbirine bişey yazmıyor bende diyorum içimden bu kız iyi mi acaba neden bişey söylemiyor diye meğer benim tatile gittigimden haberi yokmuş ve ben neden giderken ona söylememiş helallik istememisim Ben tatile giderken ona söylemem gerektiğini açıkçası düşünemedim gösteriş yapar gibi biz tatile gidiyoruz demek ne kadar doğru onuda bilmiyorum.Ona açıklama yaptım defalarca kez hatta eşini aradım ona bile söyledim ona ne kadar değer verdiğini hiçbir kötü niyet yok içimde söylemeden giderkende üzülüp kurulabilme ihtimalin aklıma gelmedi diye.Ama o bana o kadar soğuk davrandı ki sonrasında beni affetmedi.Biz öyle dostlariz ki aynı gün doğum yaptık kızlarımızın süt anneleri bile olduk düğünlerimizde cenazelerimizde hep yanyana olduk en zor zamanlarda en mutlu anlarda.simdi böyle bir sebebten ve defalarca suçsuz olduğumu bildiğim halde gurur yapmadan özür bile dilediğim halde bana sırt çevirdi.Ne yapmalıyım bilmiyorum ama içim içimi yiyor günlerdir kendimde değilim inanın bana bir yol gösterir iseniz çok çok mutlu olurum

Boşanma dönemi çok kafa utulediyseniz haklı olarak ufak bir açıklama beklemiş olabilir . Derdini bana anlatıyor sefahatini başka yerden görüyorum diye . Ama uzun zamana yönelik hukukunuz varmış bir çiçek bir tatlı alıp evine gidebilir usulen özür dileyebilirsiniz. Yine de surat yapıp reddederse belki eşinizle barismaniza sevinmemistir kim bilir ?

Yani sizin göremediğiniz ama onun biriktirdiği çok şey olabilir. Acaba fazla mı yüklendiniz ona farkında olmadan?
Yani boşanma aşamasında destek olmuş, belki daha önceleri de destek olmuştur. Sizden destek görmediğini düşünmüş olabilir mi?
Bir de bazen kadınlar kocalarını sevgililerini kötülüyorlar, ayrılma aşamasına geliyorlar. Beraber sövdüğün kadın tutuyor çat diye barışıyor toksik ilişkisine dönüyor. Sonra aynı olaylar sil baştan tabi. Bir daha aynısını görmek istemiyor olabilir mi?

Öncesinde eşinizle barıştığınızdan haberi var mıydı bari? Boşanma döneminde eşle aradaki tüm sıkıntılar ortaya dökülür genelde, etrafta sizi sevenler iyice bilenir karşıdakine, sonra siz barışınca da böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir. Size göre ortada küsecek bir şey olmamış olabilir, belki boşanma birleşme muhabbetlerinden bıkmış bunu da mesafe koymak için bahane yapmıştır.

Derdini bana anlatıyor sefahatini başka yerden görüyorum diye
Bunu o kadar çok yaşadım ki
Bazen kendimi çöp kutusu gibi hissediyordum
Sonra arkadaş dost detoksu yaptım beni hep yoran aşağı çeken kişilerden uzaklaştım
Meğer onlar dostum arkadaşım değilmiş sadece dertlerini anlatıp rahatlıyorlarmış ve beni yoruyorlarmış
Yazıyı tam okumadım ama kocamla tatile gittik durumlarıma yazmadı vs cümlenizden sonra hikayemi paylaşayım dedim
Arkadaşınız da bu şekilde yapmış olabilir

Ya siz kocanizi kötülediniz bu kadına, aylarca kafasını sisirdiniz. O da doldu muhtemelen eşinize, belki o da saydırdı etti. Sonra pat diye barışıp tatile gidince de e biz burda essek başı miyiz diye düşündü sanırım. Hep derim kimsenin eşiyle muhabbetine yorum yapmayin, 2 gün sonra onlar barışır siz kötü olursunuz diye. Sürekli birilerine dert anlatan insanları da hiç sevmem, derdi olup şikayet edip hiç adım atmayanları da sevmem. Kadın da bıkmış demek ki.

Buna benzer sebepten ben başka bir arkadaşıma mesafe koydum ve hala görüşmüyorum.
Şiddet gördü ayrılmak istedi eşi hakkında hakaretler uçuşuyordu "Şöyle adam değil böyle erkek değil.Bana eziyet etti sevmiyorum nefret ediyorum!" lar...
Kapımı açtım dilediğin kadar kal her zaman yanındayım dedim.Maddi manevi destek oldum tanıdığım bildiğim bir avukatla görüştüm boşanma dilekçesi herşey hazırdı sonra bir anda eşiyle barıştığını söyledi hanımefendi.
Ve ben bunu telefonda öğrendim evet.Mesafe koydum.
En son hamileydi aramadım sormadım diye trip attı. :)
O son telefon konuşmamız oldu.

Arkadaşınız da sizin bu dönemlerinde yanınızda oldu muhtemelen siz istemeden ona mesafe koymaya başladınız eşinizle barışınca,o da bunu hissetti.
Boşanmayacaksanız kimseye dert olmayın arkadaşlar anlatmayın,kendinize destek aramayın çözebiliyorsunuz madem gidin eşinizle zaman geçirin,konuşun anlaşın.
Neden insanlarin zamanını,enerjisini, vaktini çalıyorsunuz?
Bence arkadaşınızı artık rahat bırakın.

Arkadaşlar sakin olur musunuz sürekli dertlerimle onu yordugum felan yok onun hayatı benim hayatımdan daha zor ve ben onu daha fazla dinleyen biriyim dertlerimden sıkılmış olan birisi 25 sene benimle aynı yolda yürümez.Esimle barışma anima kadar hep biliyordu hicbirseyimiz sır değil kesinlikle.

Şaka mısınız siz ya ne alakası var barismami en çok o destekledi barıştım ilk ona söyledim 25 senedir tek benim derdim olmadı oda yaşadı bir sürü bu tarz şeyler bende hep yanındaydım iyiki dostum değilsiniz Allah siz gibilerden korusun

Tabi ya çok kafa utuledim kimse kimsenin zorla yanında olmaz dostluk ne öğrenin öyle konuşun şaka gibisiniz tek derdi sorunu olan ben değilim kendide defaatle yaşadı aynı durumları hepsinde bende yanındaydım bilip bilmeden konuşmayın

Bende bunu çok yaşıyorum inanın kendi derdime bakmam onun derdine odaklanirim daima kaybederim bu sebebten de

Hayır kesinlikle tam tersi barismamiz için o kadar cabaladilar ki eşi ile barışmama en çok o sevindi

Bende bunu çok yaşıyorum inanın kendi derdime bakmam onun derdine odaklanirim daima kaybederim bu sebebten de
Hayatta alma verme dengesi denen bişey var bu denge bozulunca ilişkiler de bozuluyor
Almadan veren bi tek Rabbim
O yüzden bu dengeyi artık hayatımda oturtmaya çalışıyorum siz de böyle yapın diğer türlü insanı çok tüketiyor
Arkadaşınız da gerçek dostunuz ise kendinizi bu kadar anlatmış açıklamışsınız yani ben buna kırıldım diyebilmeli diye düşünüyorum

Ayy çok pardon ... Dostluk nedir sizden öğreniyorum af buyrun

Sizde dostluğun ne demek olduğunu bilmiyormussunuz konu sahibi hakkımızda böyle düşünüyor

İşinize gelmeyen yorumlar yapılınca hemen konuya yeni eklemeler yapılır bilmeden etmeden konuşmayınlar falan.
Eleştiriye açık değilseniz neden konu açıyorsunuz?
Dostluk kavramını siz biliyor olsaydınız zaten konu açmazdınız,kendiniz çalın kendiniz oynayın ozaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…