25 bin öğretmen atama takvimi belli oldu

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
59.835
3.075
523
İstanbul

Milli Eğitim Bakanlığı, 25 bin öğretmen atamasına ilişkin detayları açıkladı. Buna göre, kontenjan dağılımı 18 Nisan tarihinde ilan edilirken başvurular ise 21 Nisan-5 Mayıs arasında alınacak.​

Milli Eğitim Bakanlığınca her yıl yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarının 2025 yılında da yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu...

Öğretmen adaylarına müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Dün kabine toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama sürecinin başladığını duyurdu..

25 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

10 bininin Milli Eğitim Akademisi'ne olmak üzere toplam 25 bin öğretmenin atama sürecinin başladığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

10 bini Milli Eğitim Akademisi'ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi vermesinin ardından da bugün Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, öğretmen atama takvimine dair detayları içeren bir paylaşım geldi.

KONTENJANLAR 18 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, 2025 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında, alanlar itibarıyla kontenjan dağılımı ve başvuruya ilişkin diğer detayların yer alacağı duyurunun, 18 Nisan 2025'te ilan edileceği belirtildi.

Milli Eğitim Akademisi için belirlenen 10 bin atamaya ilişkin takvimin detaylarının ise Akademiye Giriş Sınavı sonuçlarının ilanından sonra kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

"PUAN SIRALAMASINA GÖRE ALAN KONTEJANLARININ ÜÇ KATI ADAY, SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK"

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"21 NİSAN - 5 MAYIS 2025 TARİHİNDE BAŞVURULAR ALINACAK"

kaynak ensonhaber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…