Tuvalet Eğitimi 25 aylık oğlumum tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ANNEATES

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
2
0
6
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
Oğlum 25 aylık geçen pazartesi bezini çıkardım ilk günler her yere çiş kaka... yaptı tabii ama bugün 7. günü artık geceleri altına kaçırmıyor ama hala çişi geldiğinde söylemiyor tutuyor ne yapmalıyım bilmiyorum.Ve tuvalete biraz da kandırarak götürüyorum hala bak burada ne varmış hadi gel bak sana ne vericem vs.... diyerek. N'olur yardım edin yanlış bir yol mu izliyorum acaba???

Arkadaşlar merhaba,
Oğlum 25 aylık geçen pazartesi bezini çıkardım ilk günler her yere çiş kaka... yaptı tabii ama bugün 7. günü artık geceleri altına kaçırmıyor ama hala çişi geldiğinde söylemiyor tutuyor ne yapmalıyım bilmiyorum.Ve tuvalete biraz da kandırarak götürüyorum hala bak burada ne varmış hadi gel bak sana ne vericem vs.... diyerek. N'olur yardım edin yanlış bir yol mu izliyorum acaba???

benm oglumda 24 aylık 2 gün bez cıkarttm her yere yaptı cişi bacagına degince korkuyor agllıyor ne yapcam bilemiyorum ama bugun bezine yapınca kendini alkışlıo yaptıgını söylüo insalah zamanla dsa yapmadan söyler artık

Benim oglumda 26 aylık13 gün önce çıkardım bezini.Çişi hemn öğrendi ve maş.gece de gündüzde altına yapmıyor!Ama hala kendi gelip çiş var demiyor.Ben oturturunca yapıyor hemen;)Ama kendi söylemiyor:(kaka olayımız hala korktuğu için kiloduna yapıyor.1kez Lazımlıga yaptı.Dr.çişi öğrenmiş kakayıda öğrenecek ama uzun bi zamanda dedi:(örn.çişi 1 haftada öğrendiyse kaka 2 hafta 1ay sürebilir dedi!Kolay gelsin gelişme olursa paylaşalım burda:)

benim oğlumda 20 aylık. dün başladım bugün beze tekrar döndüm. iyimi yaptım kötümü yaprım bilmiyorum. Allah hepimize kolalık versin gerçekten çok zor.

Merhaba.

Benim oğlum 2.5 yaşında. Yaklaşık 3 4 aydır gündüzleri bez takmıyoruz. Çişini yapıyor altına da hiç kaçırmıyor. Lazımlığa hiç oturtamadık korktu. Yer tuvaletine yapıyor çişi geldiğinde söylüyor ondan yana bir sıkıntımız yok ama kakasını hala yaptıramıyoruz. Ne diller döktüysem de yok geldiğinde bez getiriyor anne bana bez bağla diyor bağlıyorum kakasını öyle yapıyor sonra yine açıyoruz altını. Ne yapacağımı şaşırdım ağlıyor çok uzatırsam napsam acaba bezlerinin olduğu sepeti kaldırsam da artık sana bez almıyoruz filan mı desem işe yarar mı yardım edin...

Benim oğlumda 3 yaşına yaklaşıyordu bezi bıraktı.O zaman kadar ne yaptıysam olmadı.Evde bezsiz bir şekilde başında bekliyordum sık sık soruyordum ne zaman arkamı dönsem bir köşesi vardı oraya yapıveriyordu :) 1 hafta uğraştım fakat bir sonuç alamadık.Annemi arıyordum anne olmuyor öğrenmiyor diye.Annemde bütün işi gücü bırakacaksın sürekli yanında durup sık sık soracaksın annem çişin var mı diye dedi.Denedim anne olmuyor dedim.Sen beceremiyorsun o zaman dedi ve oğlumun tuvalet eğitimi için yanıma geldi :) ama sadece ben değil annemde öğretemedi :) Annemde 1 haftaya yakın nerdeyse tuvalette günlerini geçirdiler desem yeri var ama bir türlü başarılı olamadık.Klozetin üzerinde ne oyunlar yaptık sularla oynadık.suları bardaktan bardağa aktardık belki su sesine yapar da alışır diye :) çişini pet şişeye,plastik bardağa mı yaptırmaya çalışmadık belki görür de alışır diye.Onun için çocuk klozet kapağı aldım.Alıştırma kilotlarından aldım.Lazımlık aldık.O kadar inatlaştı ki bizimle annemi bile pes ettirdi.Ama gece hariç o inatlaşma döneminde gündüz altını hiç bağlamadım.Biraz benim için zor oldu ama :( Annemin pes ettiği ve evine döneceği gün oğlum çişi geldiğinde kendiliğinden tuvalete gitti ve yaptı :D o zamandan sonra da hem kakasını hemde çişini kendi gidip yapmaya başladı...Ama o zaman kadar da bizi baya bi uğraştırdı.Sanırım çocuklar tuvalet alışkanlığını birazda inada bindiriyorlar.Belki de her şeyin bir zamanı varda biz mi acele ediyoruz bilemiyorum artık ;) Öğretebilmek için bayağı bi uğraşmak ve sabır gerektiriyor :(

Bence inatlaşmamak en sağlıklısı.Oğlum 2,5 yaşına gelene kadar ara ara bezini çıkarıp tuvalete yaptırmaya çalıştım ama her seferinde ortalık battı. Herkesin biraz uğraşmamı söylemesine rağmen ben zamanının henüz gelmediğine inandım ve bezlemeye devam ettim.En sonunda 2,5 yaşında bir günde bu sorundan kurtulduk.Altını bezlemediğim bir günde tuvalete ilk çişini yaptığında abartılı bir tepki verdik,tüm aile alkışladık,ödül verdik ve o günden sonra gece de dahil hiç bez kullanmadık. Vakti geldiğinde tüm çocuklar tuvaletini tuvalete yapacak nasıl olsa, lütfen kendinizi ve çocuğunuzu üzmeyin..

Arkadaşlar 11. günü bez bağladım.Pedagogla görüştüm, oğlumun yaptıklarını anlattım. 'Ateş özünde de çok inatçı bir çocuk ayrıca 2-3 yaş arası tam inatlaşma dönemleri olduğu için biraz ara ver ve onun sana gelmesini bekle' dedi. Ben de çaresiz bağladım hem onu hem kendimi daha fazla strese sokmak istemedim. Doktor tavsiyesi bu yönde haberiniz olsun arkadaşlar.

Back