Kızlar merhaba inşallah bu yazım ihtiyacı olan herkese bir umut ışığı olur...
Mümkün olduğunca kısa yazmaya çalışacağım ki okurken fenaliklar geçirmeyin, bana öyle oluyor da
Koronanin ilk çıktığı zaman eve kapanıp yemek+ yatmaktan başka aktivitemin kalmadığı zaman bir tartildim gözlerime inanamadım tam tamına 79 kg oha dedim bu virüs bitecek , sokağa çıkma yasağı kalkacak ama sen ne kıyafetlere ne de kapıya sigamayacaksin kızım yine özgür olamayacaksın dedim.
Tamam boy 1.74 ama 79 da çok fazla hem enine hem boyuna durumları hiç te zarif değil
Soluğu diyetisyende aldım bir tartti 78 geldim çok sevindim o incecik kadın bana boşuna sevinmeyin kilonuz çok fazla dedi
(( ben de 79 sanıyordum o yüzden dedim
Sonra verdiği listeyle 76ya düştüm bir ayda ve sabitlendi çok üzüldüm bu kadar uğraşıyorum bu ne diye ve listeyi de çöpe attım diyetisyen macerami da
Gelelim 76dan 55e inme macerama ; çok keyifli,huzurlu ve sosyal olduğum bir süreç geçirdim ne liste,ne zorlayıcı sporlar,ne de soyutlanma hiçbiri yoktu unutun gitsin bunları...
Kendime söz verdim; karşıma çıkan her yiyecekten sadece tadına bakacaktim, yemeklerden ilk aldığım kaşık ile son kaşık aynı tat ise neden çok yiyeyim ki dedim ,felsefemi değiştirdim.
Gurme gibi sadece tadip bıraktım herseyi, canım istediğinde çıktım parkta yürüdüm hiç sarkmadim, bol bol içecek tükettim, sosyal ortamlardan hiç kopmadim hersey dahil otel tatillerinde bile aynı kuralı uyguladım zayıflamaya devam ettim yaklaşık 3 ay sonra tartı üzerinde halay cekecektim az kalsın, resmen 18 yaşındaki kiloma dönmüştüm en başından bakarsak 79dan 55e tam -24 kg
Giyim tarzımı, saçımı herseyimi değiştirdim çevreden çok güzel yorumlar alıyorum lise son öğrencisi sananlar oldu oysa ki lisede öğretmenim
Şuan çok mutluyum kendime inandım, sözümü tuttum zayıflamak için kimseye muhtaç değilmişim kendimden başka onu anladım
Yazım uzun oldu galiba kusura bakmayın...
Formül basit ; Herseyin tadına bak + keyifli bir aktivite yap + hayattan kendini soyutlama = mutlu ol
Bu hayattaki en değerli şey sen sin