• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 24+2 de 710 gr dogan oglum icin destek

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Adacan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
5
0
86
Arkadaslar 2 gun once 24+2de normal dogum ile 710 gr oglum dunyaya , benimki ile benzer olan bir dogum yapmis yada duymus , deneyimlerini paylasicak birilerini ariyoeum lutfen yrd edin.
Forumlarda ynlz adli bi arkadas vardi onunda basina bole bisey gelmis nasil ulasabilirim ynlz 'ye????

Arkadaslar 2 gun once 24+2de normal dogum ile 710 gr oglum dunyaya , benimki ile benzer olan bir dogum yapmis yada duymus , deneyimlerini paylasicak birilerini ariyoeum lutfen yrd edin.
Forumlarda ynlz adli bi arkadas vardi onunda basina bole bisey gelmis nasil ulasabilirim ynlz 'ye????

merhaba canim gozun aydin,bende 20 gun once 27 haftalik sezeryanla dogum yapmak zorunda kaldim,bebegimin kalbinin yavasladigini soylediler, suan 20 gundur kuvezde,700gr dogdu,bugn 900gr okadar zor ki seni cok iyi anliyorum,genel durumu iyi cok sukur tek korkum ozur kalabiliyormus bazi bebeklerde,insallah boyle seyler yasamayiz,elimizden bisey gelmiyor tabiki dua etmekten baska,sutunu sagiyormusun canim,ihmal etme,ben sagip goturuyorum hastaneye,ilk hafta migde bagirsak sorunu yasadik,cok kucuk olduklari için hassas oluyorlar,hazmedemiyorlar,simdi iyi migdesi,gecen hafta kan verdiler,kucuk bir enfeksiyon kaptik onuda antibiyotikle giderdiler,20 gundur agliyordum kendimi perisan ettim sonra dedimki bunun bebegime bir faydasi yokdedim kendimi toparladim hergun sut goturup onunla konusuyorum,guclu ol canim,ben iki hafta sonra kucama aldim ondan sonra toparlandim,yasayacaklar Allahin izniyle,ufacik bedenleriyle kocaman savas veriyolar onlar sandigimizdanda guclu.:nazar:

öncelikle coook gecmis olsun diyorum bebeginede sanada .... sen bana nasil ulasacagini düsünürken ben sana ulastim iste .... benim bebegim 24+0 da dogmustu canm ayni hafta yani ... dogum sebebini bilmiyorum ayni seylerimi yasadik bilgim yok ama ögrenmek istedigin bisey varsa seve seve yardimci olmaya calisirim ... özelden msjda yazabilirsin .. cok zor seyler yasiyosun suan ,, güclü olmalisin okücük melegin sana ihtiyaci var .. sütünü sag stres yapmamaya calis sütün kesilmesin suan sana bukadar yardimci olabiliyorum canm ... rabbim kolayliklar versin sanada bebeginede ....

canım bende 28, fakat gelişime göre 24 haftalık doğum yaptım, 650 grm... oğlum şuan 20, düzeltilmiş 16 aylık... parmak uclarına basmasından dolayı fizik tedavi görüyoruz... rabbim yar ve yardımcınız olsun... güçlü olmak zorundasınız...

İnşallah sağlıkla evinize götürürsünüz oğlunuzu..Allah analı babalı büyütmek nasib etsin..Ciğer geliştirici iğne yaptırmışmıydınız ?

bu durumda insanın tebrik edilmek filan aklına gelmiyor arkadaşım ama öncelikle hayırlı olsun bebeğin..Allah uzun sağlıklı ömür versin..bende 29 haftalık doğum yaptım ama 27 hfta ile uyumlu idi şuan 7 aylık ve biraz kilo eksiği hariç hiç sorunumuz yok hamdolsun..tabi ki 49 gün küvöz de kaldı şimdi o günleri hep hatırlıyoruz ve ona bakmak hiç zor gelmiyor..inşallah sende sorunsuz geçirirsin bu dönemi sadece ona götüreceğin süte umutsuzluk katma:)
sen serklaja rağmen durdurulamayan bir doğum yaptın sanırım bu durumda celestonların yapılmıştır büyük ihtimalle artı gerçekten erken doğum eylemi hiçbir önlemle durmuyor... ben serklaj olamadım haftası 23 filandı servikal yetmezliği öğrendiğimde yattım yine de durmadı ama sanırım bebeğim de hazırlamıştı kendini... kısacası doğum saatleri gelmiş sen vazifeni yaptın o saate kadar taşıdın şimdi dua edelim rabbim sağlık versin inşallah..
daha yeni annesin belki süt bile gelmemiştir..şimdi erken doğumun açığını anne sütü ile kapatmak için elinden geleni yapma zamanı..ben süt gelmesi için nette emziren anne videoları izlemiştim ve her 2 saatte bir 20 dk elektrikli ameda ile uğraşmıştım ilk gelmesi çok zor olabilir keşke etrafında bir kezde olsa emecek bir bebek olsa benim bir büyük kızım hala kendini bebek sandığı için bu konuda biraz yardımcı olmuştu:) ayrıca ilk sütler çok önemli saklama poşeti için de miktarı çok az artı öğün için de bir poşeti açıp ziyan etmeleri çok yazık oluyor ben ilk 1 hafta kullanılmamış şırıngalarda dondurmuştum zaten 5 lik 1 şırınga bir öğüne denk geliyordu..gerçi şimdi sen daha önemli olan yaşaması diyorsun ama o Allahın elinde yaşayacak inşallah..

Son düzenleme:
Şansınız açık olsun.Allah şifa versin.Hangi hastane bebeğin?ve neden normal doğum?bu kısmını anlayamadım.Bu kadar ufak bir bebeği normal doğum ile neden aldılar?
Benimde kızım 27 haftalık doğdu.Taburcu olduktan sonra,eylül ayında-1700 gramdı-toplu aşıda,senin gib, 24 haftalık doğmus bir bebek gördüm.Nurtopu gibiydi.Hiç kafana takma.

allahım yardımcın olsun canım. bebeğine ve sana hayırlı ömür versin inşallah..

rabbim yardımcın olsun bende 3 bebegimi kaybettim acısını bilirm dilerim rabbimden bebeginde saglıklı bir şekilde zamanını dolduruda çıkar seni sevindiriri kardeşim dua et bol bol tavsiye ederim bol tespih çek rabbime güvenmekten başka çaren yok o ne yaparsa hayırlısını yapar işşallah yüregin yanmaz her aklıma geldiginde dua edicem sana namazlarımda ben yavrularımı bagrıma basamadın sen basarsın işşallah :14::14::14:

dualarımızdasın dılerım bebegın saglıklı sekılde buyur evınıze getırırsınız

allah hepinize sabır versin sağlıklarına kovuşsunlar büyüsünler benimde kızım 8 aylık 2200 gram doğmuştu çok ufaktı 3 gün kuvezde kalmıştı şimdi şükür 2,5 yaşında hala minyon tipli ama sağlıklı ve çok hareketli inşallah herkesin bebeği sağlıklı olsun

selam tatlım bizim de bi tanıdığımız 26 haftalık 650 gr doğum yapmıştı
3 ay küvözde kaldı bebeği ama şimdi çok sağlıklı 11 yaşında
sen de üzme kendini bebeğin hisseder unutma
sana ve bebeğine dua edicem canım
Rabbim bir an önce sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah(amin):nazar:

Canım inŞallah hiçbişeyi kalmaz ve sapasağlam evine alıp götürürsün bebişini...Dualarım sizlerle...

Back