• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

23. Haftada ense kalın çıkması ? Down,kalp kaçak ?

rosemihra

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2023
488
204
23
Detaylı ultrasonda ense kalın dedi doktor 7mm. Amniyon sıvım az olduğu için tam ölçü alamadığını 2 hafta sonra tekrar bol su içip gel dedi perinatolog suyum artsın diye . Kalbinde de kaçak gördü . Down olabilir dedi . 1 haftadır aklımdan çıkmıyor . Başına gelen var mı kızlar

Detaylı ultrasonda ense kalın dedi doktor 7mm. Amniyon sıvım az olduğu için tam ölçü alamadığını 2 hafta sonra tekrar bol su içip gel dedi perinatolog suyum artsın diye . Kalbinde de kaçak gördü . Down olabilir dedi . 1 haftadır aklımdan çıkmıyor . Başına gelen var mı kızlar
Merhaba son durumunuz nedir acaba bana da kalpte kaçak var dendi :(

İnşallah güzel sonuç alırsın takipte ol . Down demediler o zaman endişe etme

kan da ihtimal çıktı okuduğum kadarı ile hiç testlerde de belli olmazmış bazı durumlarda
doktor 35 yaş üstü gebelikte her yıl 350 doğumdan 1 tane downlu oluyor dedi büyük ihtimal amniyosentez yaptıracağım kalp korkutuyor

fetal , ikili ,üçlü ,dörtlü bunlar tarama testi boşuna bekleme amniyosentez kesin tanı dedi o yüzden
Merhaba canım aynı şeyleri bana da söylemişlerdi ilk bebeğimdi ama doğumda hiçbir sıkıntı yaşamadım elhamdülillah ben ikili üçlü testleri de çok gereksiz görüyorum yani hatta doktorum şunu demişti bana bir problem olduğunda aldırmayı düşünüyorsan yaptır bu testleri diye ben de yaptırmamıştım en gerekli olan kan uyuşmazlığı varsa o zaman bunun anne karnında çözümü olduğunu biliyorum onun dışında tarama testlerini tavsiye etmiyorum hem maddi ve hem manevi çökertiyor Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin benim de iki aylık bir bebeğim var Rabbim onu da sağlık sıhhat huzur afiyet versin cümlemize inşallah

Bana da 21. Haftada ense kalınlığı 6.1 dedi amniyosentez istedi bende aldırmayacağım için yaptırmadım ama içim içimi yiyor. Senin son durumun nedir ? Umarım sağlıklıdır bebişin

Bana da 21. Haftada ense kalınlığı 6.1 dedi amniyosentez istedi bende aldırmayacağım için yaptırmadım ama içim içimi yiyor. Senin son durumun nedir ? Umarım sağlıklıdır bebişin
Doğumuma 1 ay kaldı 34 haftalığım . Doğumda belli olacak canım . Artık onları düşünmeyi bıraktım bile . Aklın kalacaksa fetal dna yaptır

Doğumuma 1 ay kaldı 34 haftalığım . Doğumda belli olacak canım . Artık onları düşünmeyi bıraktım bile . Aklın kalacaksa fetal dna yaptır
İnşallah sağ sağlim doğar canım bebeklerimiz🙏🏼 sen kaç haftalıktın bunlar dendiğinde. Bende fetal yaptırmayı düşünüyorum

Bugün yaptırıcam canım. Aslında sonuç değişmeyecek ama en azından bu kaygıyla yaşamam diye düşünüyorum
Evet sonuç elhamdülillah değişmez . Benim hamileliğim zehir olmadı ama ya öyleyse diye kafaya çok takmıştım . Ne zaman ultrasonda yüzünü gördüm öyle rahatlama geldi ama hiç belli olmaz . Allahın takdiri sonu ne olursa razıyım. Ama yaptırman çok iyi olur uykularıma engel oluyordu bir zamanlar düşünmek

Back