23 günlük kızım kucaga alıstı yardım edın lutfen???

XtUrkiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
608
1
96
Ordu
slm kızlar 23 gunluk kızım hep kucakta uyumak ıstıyor nasıl alıstı anlamadım cok gazlıydı hep aglıyordu bızde alıyorduk sakınlestırmek ıcın nasıl oldu bılmıyorum sımdı uyanıkken yatmıyor kucak ıstıyor okadar yoruldumkı anlatamam hıc bır iş yaptırmıyor almayıncada öyle bır aglıyorkı pes etmıyor almayım desem göbegı kanar dıye korkuyorum önceden kanamıstı kızlar ne yapmam lazım lutfen?

alışsın canım bu kadar endişelenme. ne kadar ten teması kurarsanız ve sana yakın olursa o kadar iyi. büyüdükçe kucağa gelmek istemez zaten. hiç bir iş yaptırmaması konusunda da çoğu anne bundan şikayetçi zaten. oğlum 4 aylık ve hala iş yapmakta zorlanıyorum. çok çok titizimdir, ama ağırdan alarak yapıyorum artık işleri. biliyorum ki onunla vakit geçirmek çok çok daha önemli. yakınında sana bi kaç saatliğine yardım edecek biri yok mu? eğer varsa güzel olur, benim hiç kimsem yok çünkü.
bebeğini de ağlatma, al kucağına. biraz büyüyünce 3 aylık kadar olunca uyanıkken yatırırsın ana kucağına işlerini onu da oyalarak yapabilirsin. ben şu an yemeklerimi, derleme toplamayı öyle yapıyorum. alıyorum mutfağa yanıma hem onunla konuşuyorum hem yemek yapıyorum.
minicik daha bebeğin, halledebileceğine eminim. =) hayırla büyüsün inşallah. Allah sana da kolaylık versin canım.

bence de al annesi kucağına.o kadar küçük ki daha onun ki alışma bile değil seni istıyor sadece.zaman içinde uyuması yemesı kalkması kaka saati vs herşeyi o kadar çok ve çabuk değişicek ki.takma jkafana.bı süre böylr uyusun prenses napalım.sonra bı ayaklansın gel annem dıceksın kucağıma da o gelmıycek:)

ben,m kızımda öyleydi hatta ilk 6 ay tamamen kucakta uyudu diyebilirm, ne zaman dönmeye başladı o zaman rahat ettim ben.artık eşimle nöbetleşe olarak göğüste uyututorduk, göğüs kemikleirmin içine çöktüğünü hissediyordum, ama ne zaman dönmeye başladı o zaman yüzükoyun karnının üzerine uyumaya başladı, göğüsü kendiliğinden bıraktı.

yani diyeceğim zamanla kendi kendine bırakıyor, hatta kucaklama etme diyenlere hiç aldırış etmedim, kucakladım bol bol, emekledikten sonra da kucağa gelmek istemedi, onu da kendiliğinden bıraktı.

canım ben de ılk dogdugunda aynı sıkıntıyı yasamıstım.hep kucak hep meme.hem de 5gunlukken baslamıstık.herkes bu en kolay gunlerın,buyuyunce hersey zorlasacak dıyordu.ben zaten zorlanıyordum,dahası nasıl olabılırdı kı... aksama kadar iş yok,temızlık yok,yemek yok.hatta hep kendımı becerıksız ılan edıyordum ıcımden...eskı zamanda olsaydım,kayınvalıdem olsaydı,tarla işlerı olsaydı???kesın kafayı yerdım dıye bı de kendımı asagılıyordum.
sonra bebegım dunyayı tanımaya basladı.sımdı tek bıldıgı sey emmek ve senın kokun.ama bırseylerı gordukce onlarla ılgılenecek.dıkkatını verecek.ıste o zaman koltukta bırakıp iş yapabıleceksın.kendı kendıne ellerını kesfedecek.onları emecek,etrafa bakacak,kucak ise uykusu geldıgınde aklına gelecek.bıraz nazlanıp,emerken de aglayıp uyuyacak.(benımkı oyle de:))bebegım 5 aylık olacak neredeyse.ınan gıt gıde iş kolaylasıyor.hatta ben emeklesın daha da kolaylayacakmısım gıbı gelıyr.en azından bı oyuncagının arkasından gıdecek.sana gelmek bıle ıstemeyecek.
sımdı senı cooook ıyı anlıyorum.ben kendımı soyle tesellı etmıstım.bebeklerımız sonsuza dek bebek kalmayacak:)
rahat ol tatlım...benımkı gunduz hıııııc uyumazdı bı de...kucak,kucak,kucak....aksama kadar!sımdı de gunduz uykumuz yok ama en azından ver elıne bıseyler,koy ısıklı oyuncaklar....ohhh ohhh!kolay kolay yaparsın ısını:) allah saglık versın de,gecer hepsı:)

cok tşkler arkadaslar ıns benımde bebegım bıran önce buyurde bu sorunlar kalkar ortadan bırde gazımız olmasa cok ıyı olcak hersey

Hepimiz geçtik güzelim o günlerden. Gerçekten zor günlerdi. Gaz olayı hele. Devamlı ağlama krizleri. Allahımm.. Ben dayanamıyordum ağlamasına, eşim allahtan kucağına alıp sakinleştiriyordu. Zor günlerdi şimdi düşünüyorum da allahımm sabrını veriyor. zaman öylee çabuk geçiyor ki... Benim kızımda 9 ayını doldurmak üzere. Şimdi herşey daha rahat. Oturup oyuncaklarıyla oynuyor. Kendi kendine oyalanıyor. Yavaştan emeklemeye başladı. Odayı dört dönüyor. Yine başında durmak gerekiyor ama herşey daha da kolaylaştı.Allah yardımcın olsun güzelim. DAha çok erken, şimdiden oflama, sıkılma. Kucağındaki mucizeni seyret, allaha şükret. Herşeyy yoluna girer.

Canım seni anlıyorum benim de 2,5 aylık bir kızım var..
Özellikle de ilk 2 ay boyunca benimki de hep kucağımdaydı ya emiyordu ya gazdan ağlıyordu ya da kucağımda uyuyordu..Tüm zamanımız böyle geçiyordu..
Allaha şükür 10-15 gündür gazımız azalmaya başladı da bizimki 15-20 dakika kadar da olsa ana kucağında durmaya başladı:)

Emin ol seninki de düzelecek zaman içinde..Özellikle 40 ı çıktıktan sonra belirgin ölçüde bir düzelme görürsün.

Şımdilik sakın alışmasın diye kucağa almamazlık etme..Şu an sana ihtiyacı var, rahatladığı tek yer senin kokun senin kucağın..
Bizim doktorumuz bile sakın kucağa alma diyenlere uyma, her mızmızlandığında al kucağına ki sevildiğini hissetsin rahatlasın demişti..

Bir de gaz için birşeyler kullanmayı dene istersen, doktora danış tabii öncelikle ama ben Zinco damla veriyorum günde 4 damla (2 sabah 2 akşam) sanki biraz olsun iyi geliyor gibi..Ama bu damlayı kullanacak olursan mutlaka sabah akşam aynı saatte ver öyle etkili oluyor..Bir de içinde günde 3 kez 4 damla diyor ama o çok bence..

Sağlıkla büyüt yavrunu biraz daha sabır canım geçecek bu günler:)

ne güzel buradaki herkes büyüsün gazı geçsin vazgeçecek kucak istemeyecek diyebiliyo keşke bende diyebilsem benim oğlum istisna hala gazımız devam ediyo oğlum doğduğu günden itibaren aylarca üzerimde uyudu sadece kolikti birde sonra yanıma alıştı sonra yatağına tabi saat başı kalkıyo o ayrı uyanık olduğu zamanlarda hep kucağımda olmak istiyo emeklemiyo istemiyo da 23 günlükken alışmaz evet sadece senin kokunu arıyo ama alışacak zamanlara geldi mi almamaya çalış sonra istesende gelmez densede alma çünkü anne sağlığından oluyo şimdi oğlum 10 ayı bitirdi ben 10 aydır boyun bel ağrısından mahvoluyorum ona bakabilmek içinde sağlığa ihtiyaç var insanın sinir sistemide bitiyo

3 aya kadar bebekte alşkanlık olmaz korkmayın
ya da alışsa da tadını çıkarın

yorumlarınız ıcın cok tşkler arkadaslar bızde metsil kullanıyoruz basta ıse yaramıstı sımdı oda yaramıyor

ben de doktoruma, bebeğimi kucağıma alışır diye almadığımı söylemiştim. ilk iki ay kucağa alışmayacağını, anneyi hissetmesi gerektiğini söylemişti. gaz için om-x ve bifiform dene istersen, çok iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…