canım bezı takılı tutup tuvalete gıdınce cıkarıp yaptırıp tekrar takmak yanlıs..bezı cıkarınca bır daha takmaman gerekır...bu sekılde alısması zor olur...ben cok darda kalmadıkca takmıyorum..bazen kotu gunlerı oluyor cok huysuz vs.. o zaman hıc soylemeyıp yapacagı tutuyor..ozellıkle bır yere gıttıysek takıyorum..ama onda bıle rahatsız oluyor taktırmıyor..bez oldugu halde tuvalete yapmak ıstıyor.
hatta gece bıle uyuduktan sonra takıp,,,mumkunse sabah uyanmadan cıkarmaya calısıyorum ben..
alıstırma külotlarından da kullandım ozellıkle kakaya alısırken...cız temızlenıyordaaa,,kaka zor oluyor bıraz:)
15 dk da ıkı kez yapmaı normal mı bılmıyorum...mesanesı ne kadar zamanda br dolar acıkcası bılmıyorum.sıvı tuketımıne de baglı tabı..ama ısı gucu bırakıp ona adapte olucaksın mecbur..benım kızım ıkı-uc hafta ıcınde atlattı..ıns sızın de uzun surmez...bu sure zarfında tabı gezme-tozma unutuluyor dogal olarakk..aama sonucu guzel..gelısmelerı takıp etmeye calısıcam ıns..
bilgisi olan yokmu
selam derya0 bende yeniyim bu konuda ama mart ayina kadar 6 ay var nerdeyse ve cocugun 25 aylik ozaman 2,5 yasinda olacak , benim oglum 24 aylik burayada yazmistim zaten.. simdi tuvalete kaka yapmaya basladi 2 hafta önce burdan deneyimlerimi paylasmistim 2 hafta icinde buna alisti.. kakasi oldugu zamanlar söylüyor sükür
ama cis henüz bizde baslamadik ama simdi onuda deniyecegim .. sende basla istersen neden mart ayini beklemeyi düsünüyorsun ?? diger cocugun mart ayina daha cok hareketlenecek ve bence dahada zorlanacaksin simdi en azindan kendi yataginda falan duruyordur canim
merhaba selayhus ikisine birden yetişmem biraz zor oluyor.ikisi birbirini biraz kıskanıyorlar.oyüzden demiştim.daha çişini de söylemiyor.yaptıgı zaman farkına varmıyor.acaba biraz alışması için zorlasammı yoksa kendi halinemi bıraksam.
merhabalar..her anne gibi tuvalet eğitiminde kaygılanmanız çok normal.bize sanki hiç öğrenemeyeceklerimiş gibi geliyor.ayrıca tuvalet eğitiminde otoriter,baskıcı ve zamanından önce yapılan eğitimlerin çocuk psikolojisinde ve kişilik gelişiminde çok etkisi olduğu psikiyatristler tarafından sık sık tekrarlanır..
burda önemli olan sizin çocuğunuzun buna hazır olup olmadığıdır..öncelikle kasların buna hazır olması gerekir..
benimde şu an 6 ve 3.5 yaşlarında iki çocuğum var..her ikisineden tuvalet alışkanlığını nerdeyse 30 aylıkken kazandırdım.çocukların özellikle tuvalete meraklı olduğu bir dönem var.yaklaşık 18-24 ay cıvarı.bu aylarda hevesli oluyorlar.ben ikisindede bu dönemi çeşitli sebepler kullanamadım..ondan sonra kendi hallerine bıraktım.
hatta kızımda "çok gecikti neden öğrenemiyor "diye kaygılanırken,arkadaşım bana "hiç kyagılanma zamanı geldiğinde çok rahat bırakacaklar ve altına kaçırma olmadan öğrenecekler" demişti..her ikiside yaklaşık 30. aylarında 1 haftalık bir süreçte en fazla 3-4 kere altlarına kaçırarak öğrendiler...sonrasındada hiç problem yaşamadım..
siz rahat olur hiç geç bir zaman değil..
evet canim sabir kesinlikle gerekli bu durumda ama allahtan oglum kaka olayina cok cabuk alisti.. krese gittigi icin ama orda bazen kaciriyor bende normal diyorum.. Bazen cisi oldugundada kaka var diyor bazen beze yapiyor ama cis konusunda israrci degilim su an icin cünkü malum ki§.. sizde biran önce temizlenirsiniz insallah vereliniortakselam selayhus.benim oğlumda bu ay 24 aylık olacak.ve 3 gündür kakasını tuvalete yapmak istiyor.yap bezine diyorum.zorla kaldırıp götürüyor ve yapıyor.tuvalete alışkın uzun zamandır gidip gelirken söylüyorduk.ramazandan sonra öğretcektim aniden işe başladım.hava çok soğudu ve girince tuvaletten çıkaramıyorum.suyla çok oynuyo.çıkışımız olaylı oluyo.2.5 3 yaşına gelen akranları inat dönemine girmişler ve kesinlikle söylemiyorlar.ben bahara bırakmıştım ama onları görünce hazır istiyoken diyorum ama..bugün bezini takmım dedim hep üstüne yaptı hiç farkında olmadı.sadece kakanın farkında.belki yapa yapa farkında olcak ama önce kendim hazır olmam lazım sabır yönünden.kurbandan sonra işi bırakcam bu seferde hava soğucak.kafam çok karışık.
canim zorladigin zaman faydasi olmuyor sanirim bebeklerimizinde birazcik istekli olmasi gerekiyor zorlayinca onlarda inada bindiriyor i$imerhaba selayhus ikisine birden yetişmem biraz zor oluyor.ikisi birbirini biraz kıskanıyorlar.oyüzden demiştim.daha çişini de söylemiyor.yaptıgı zaman farkına varmıyor.acaba biraz alışması için zorlasammı yoksa kendi halinemi bıraksam.
selam arkadaşlar
benim kızda 23 aylık ve ikizlerime hamileyim nasıl alıştıracağımı bilmiyorum kışda geldi bir iki kere deneyim dedim gitmek istemedi tuvalete benide çok yoruyodu bıraktım kara kara düşünüyom nasıl olcak diye((
merhabalar..her anne gibi tuvalet eğitiminde kaygılanmanız çok normal.bize sanki hiç öğrenemeyeceklerimiş gibi geliyor.ayrıca tuvalet eğitiminde otoriter,baskıcı ve zamanından önce yapılan eğitimlerin çocuk psikolojisinde ve kişilik gelişiminde çok etkisi olduğu psikiyatristler tarafından sık sık tekrarlanır..
burda önemli olan sizin çocuğunuzun buna hazır olup olmadığıdır..öncelikle kasların buna hazır olması gerekir..
benimde şu an 6 ve 3.5 yaşlarında iki çocuğum var..her ikisineden tuvalet alışkanlığını nerdeyse 30 aylıkken kazandırdım.çocukların özellikle tuvalete meraklı olduğu bir dönem var.yaklaşık 18-24 ay cıvarı.bu aylarda hevesli oluyorlar.ben ikisindede bu dönemi çeşitli sebepler kullanamadım..ondan sonra kendi hallerine bıraktım.
hatta kızımda "çok gecikti neden öğrenemiyor "diye kaygılanırken,arkadaşım bana "hiç kyagılanma zamanı geldiğinde çok rahat bırakacaklar ve altına kaçırma olmadan öğrenecekler" demişti..her ikiside yaklaşık 30. aylarında 1 haftalık bir süreçte en fazla 3-4 kere altlarına kaçırarak öğrendiler...sonrasındada hiç problem yaşamadım..
siz rahat olur hiç geç bir zaman değil..
benim kızım 19 aylık bende tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama şuan soğuk diye pek cesaret edemiyorum birde kızım lazımlığa oturmak istemiyor sanırım korkuyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?