• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 23 aylik oglumla tuvalet egitimine basladik..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Selayhus

Dışı buz içi balım
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
9.108
26
363
Arkadaslar selam..

ne zaman dogru vakit oldugunu bilmiyordum, bu yazi gecirdik artik seneye yaza baslarim üsütmesin falan diye düsünüyordum ama iki haftadan beri oglum kakasini yapmadan önce yanima geliyor ve mizlanmaya basliyordu önceleri ne oldugunu anlamadim ama sonra kaka yapmadan önce agladigini anladim...
Kakasini beze yapmak istemiyordu.. hemen klozetlerin üzerine koyulabilen basamakli cocuk tuvaletlerinden aldim .. ve beklemeye basladim . tv izlerken yanima geldi yine suratini tuhaflastirdi ve mizlanmaya basladi kucakladigim gibi tuvalete gel annecim buraya yap altina yapma bebegim dedim birazcik kacirmis beze ama geri kalanimiz tuvalete gitti ama yapmadan önce korktu yanina oturdum ve sürekli biseyler anlattim ona sampuanlarla oynadi sonra yapti .. ve ben inanilmaz sekilde mutlu oldum
5 günden beri böyleyiz , cisi hala beze yapiyor ama kendim tuvalete gittigimde onuda yanimda götürüyorum ve bezini acip onuda oturtuyorum sonuc basarili her seferinde oda yapiyor cisini. Uykudan uyaninca kakasini yetistiremezse beze gidiyor ara ara ama birakmadan azimli sekilde devam ediyorum... Her seferinde tuvalete kakasini yapmadan önce ürkek ce davraniyor ama yapinca oda mutlu oluyor... Gelismelerden ve katettigimiz yoldan haberdar edecegim sizleri...
Fikirleri olan arkadaslar ve bu asamalari yasamis olanlardan yardimlar ve öneriler bekliyorum .. simdiden tesekkürler

bugun sabah yine kakasini tuvalete yapti , yapmadan önce bana aciyo diyerekten haber verdi ...
bende bundan cesaret alaraktan bugun cis denemeside yapalim dedim sabahtan beri elimde sabunlu domestoslu bez bu cis isi birazcik uzun sürecek birde hasta yine taktim bezini bakalim neler olacak

hayırlısı olsun canım..bende kızıma ıki ay once basladım.benım kızımda su an 23,5 aylık cok az kaldı ıkı yasına gırecek...,
ben kızımın hazır oldugunu anladıktan sonra lazımlık alıp banyoya koydum.her tuvalete gıdısımde onu da goturup bak anne cısını-kakasınıburaya yapıyor sen de buraya yap vs..dedım .ılk basta kıyafetlerı ıle oturttum,hıc zorlamadım kendı oturdu..bez pi takmayalım onu sana külot gıydırdım..aa ne güzel kızımın poposu kuru dedım..altına kacırdı elbettekı bazen alısana kadar,,o zaman da aaa ıslanmıs ne kötü falan dedım keske tuvalete yapsaydın vs.. anlattım..(bu arada ıslak-kuru kavramını da cok guzel ogrendi)...
çişini lazımlıga yapmayı ogrendı sonra.. cısını wc ye dokup by by çişşşş dedık bırlıkte,,aferın deyıp alkıs yaptık...cok mutlu oldu...en seviği sey kızımın kraker ve sakız mesela..yaptıktan sonra "çişini tuvalate yaptıgın ıcın sana sakız -kraker verıyorum dıye belırterek ödüllendırdım..sonra yavas yavas azalltım odulu ama aralıklı pekıstırerek ara sıra hala verıyorum kı davranısta sonme olmasın...
alkışı,,bırlıkte sıfon cekmeyı ,el yıkamayı cok sevıyor,,hosuna gıdıyor.bunları her seferınde yapıyoruz zaten....
kakasını ılk basta yapamadı ama zamanla ona da alıstı....şimdi lazımlıksız da yapıyornormal tuvalete..cocuk oturaklarından alıcam,,sımdılık ben tutuyorum oyle yapıyor...
bu surec cok kolay mıydı,,hayır tam tersı cok zordu...asırı sabır ıseyen bır ıs kesınlıkle..hele kı bırde titizseniz benım gıbi,kafayı yecek gıbı oluyorsunuz..elınızde bez oradan oraya kosusturmaca :)
ama sonuc olarak alıstı guzel tarafıbu...artık soyluyor..ve ben seneye yaza kalmadıgı ıcın cok sevınıyorum gercekten...su an sadece gece bezlenıyor.cogu zaman gunduz ıkı saatlık uykularında tuvaletını yaptırıp uyutuyorum,ıslatmıyor altını..gece ısını de artık bahar gelsın cozucez ıns..sımdılık ona erken...buyume cagında cocugu sureklı gece kaldırarak uyandıramam...bıraz daha toparlasın kendını oyle halldıcem..
benım yasadıklarım bunlar canım..sana bol sabır dılıyorum..kolay gelsın..

citi-piti canim cok tesekkür ederim detayli anlatimindan dolayi, bezi bir günde tamamiyle takmadinmi ? ilk basladiginiz gün ??mecbur olarak daha fazla is düsüyor tabiki bize buna raziyim ben gece gündüz temizlerim :1: ama simdi acaba ben bezi tamamiyle cikartip her islandiginda ona anlatsammiki ? bu konuda tereddütlüyüm hala yoksa simdiki gibi her gittigimizde bezini acip cisini yaptirayimmi. iyice alisana kadar.
Birde benim oglum cok su icer.. bugun bezini cikardigimda 15 dakika icinde 2 kere kacirdi bu is nasil olacak baya zor gibi gözüküyor.
Ödüllendirme isini bende yapiyorum cocuklar öylece daha fazla motive oluyorlar ..

canım bezı takılı tutup tuvalete gıdınce cıkarıp yaptırıp tekrar takmak yanlıs..bezı cıkarınca bır daha takmaman gerekır...bu sekılde alısması zor olur...ben cok darda kalmadıkca takmıyorum..bazen kotu gunlerı oluyor cok huysuz vs.. o zaman hıc soylemeyıp yapacagı tutuyor..ozellıkle bır yere gıttıysek takıyorum..ama onda bıle rahatsız oluyor taktırmıyor..bez oldugu halde tuvalete yapmak ıstıyor.
hatta gece bıle uyuduktan sonra takıp,,,mumkunse sabah uyanmadan cıkarmaya calısıyorum ben..
alıstırma külotlarından da kullandım ozellıkle kakaya alısırken...cız temızlenıyordaaa,,kaka zor oluyor bıraz:)

15 dk da ıkı kez yapmaı normal mı bılmıyorum...mesanesı ne kadar zamanda br dolar acıkcası bılmıyorum.sıvı tuketımıne de baglı tabı..ama ısı gucu bırakıp ona adapte olucaksın mecbur..benım kızım ıkı-uc hafta ıcınde atlattı..ıns sızın de uzun surmez...bu sure zarfında tabı gezme-tozma unutuluyor dogal olarakk..aama sonucu guzel..gelısmelerı takıp etmeye calısıcam ıns..

bizde 25 aylıkken filan başladık şimdi 27 aylık çabuk öğrendi öyle altına sık kaçırmadı kaçırdıklarınıda parkeye filan yaptıda halı silme yıkama kurutma derdim çok olmadı şükür hatta ilk kakasını yaparak başladı lazımlığa ammmaaa ramazanın başında kabız gibi oldu çok sert yaptı o gün bu gündür her gün karnım ağrıyo diye yakınıyo ve bez bağlatıyo krem sürdürüyo kakasını yapması bayaa büyük bi törenle oluyo evde ve lazımlığa oturmayı wcye gitmeyi kesinlikle istemiyo haftasonu çamaşırına yapınca sevinmiştim bez istemedi yakında bundanda iğrenir wcye yapar diye ama dün yine başladı bez bağla demeye geceleri de bağlıyorum ben sabah kuru kalkıyo bezide olsa çişi gelince söylüyo wcye gidiyoruz ama kakayı hiç yapmıyo
velhasılı kelam ben nasıl kakasını da lazımlığa yaptırıcam üzerinede gitmek istemiyorum bi kere teklif ediyorum istemiyosa bağlıyorum ama yanlış mı yapıyorum

benim oğlum da 28 aylık 10-15 dk da bir çiş yapıyor. öğle uykusunda bile bezi hiç kuru kalmıyor, o yüzden bezini çıkaramıyorum. üroloji uzmanı bu aylarda normal olduğunu söledi. bu bir alışkanlıkmı yoksa hala kasları gelişmedi mi bilemiyorum. eğer alışkanlıksa belirli saatlerde götürsem düzelir diye düşünüyorum. ama bakıcısı 1 günlüğüne bez çıkarmayı denedi ve çocuk strese girdi, artık tuvalete gidelim dediğimde hayır diyor istemiyor.bez çıkarma denemesinden önce tuvalete gitmeyi seviyordu ve kakasını yaparsa 'başardııımm anneee' diye seviniyordu, sizce ne yapabilirm ?

canım bezı takılı tutup tuvalete gıdınce cıkarıp yaptırıp tekrar takmak yanlıs..bezı cıkarınca bır daha takmaman gerekır...bu sekılde alısması zor olur...ben cok darda kalmadıkca takmıyorum..bazen kotu gunlerı oluyor cok huysuz vs.. o zaman hıc soylemeyıp yapacagı tutuyor..ozellıkle bır yere gıttıysek takıyorum..ama onda bıle rahatsız oluyor taktırmıyor..bez oldugu halde tuvalete yapmak ıstıyor.
hatta gece bıle uyuduktan sonra takıp,,,mumkunse sabah uyanmadan cıkarmaya calısıyorum ben..
alıstırma külotlarından da kullandım ozellıkle kakaya alısırken...cız temızlenıyordaaa,,kaka zor oluyor bıraz:)

15 dk da ıkı kez yapmaı normal mı bılmıyorum...mesanesı ne kadar zamanda br dolar acıkcası bılmıyorum.sıvı tuketımıne de baglı tabı..ama ısı gucu bırakıp ona adapte olucaksın mecbur..benım kızım ıkı-uc hafta ıcınde atlattı..ıns sızın de uzun surmez...bu sure zarfında tabı gezme-tozma unutuluyor dogal olarakk..aama sonucu guzel..gelısmelerı takıp etmeye calısıcam ıns..

bez takmama olayi hayli zor olacak bizim icin 3 haftadan beri krese gidiyor yarim günlük ve orda kakasini da yapmis :gitme:dün almaya gidince hemen kostu yanima anne kaka dedi aferim oglum dedim .... söylemiyor ordakilere birazdaha uzun sürecek sanirim

suus doktor kontrelinde 15 -20 dak. da cis yapmayi bende doktora sormayi düsünüyorum, öglen uykusunda bile senin dedigin gibi bezler dolu oluyor belki belirli bir dönem böyledir bilmiyorumkismile

benim 25 aylık kızım ve 7 aylık oglum var,o yüzden kızımın tuvalet egitimine mart ayı gibi başlamayı düşünüyorum acaba gecmi kalırım.yardımcı olursanız sevinirim

bilgisi olan yokmu

selam derya0 bende yeniyim bu konuda ama mart ayina kadar 6 ay var nerdeyse ve cocugun 25 aylik ozaman 2,5 yasinda olacak , benim oglum 24 aylik burayada yazmistim zaten.. simdi tuvalete kaka yapmaya basladi 2 hafta önce burdan deneyimlerimi paylasmistim 2 hafta icinde buna alisti.. kakasi oldugu zamanlar söylüyor sükür
ama cis henüz bizde baslamadik ama simdi onuda deniyecegim .. sende basla istersen neden mart ayini beklemeyi düsünüyorsun ?? diger cocugun mart ayina daha cok hareketlenecek ve bence dahada zorlanacaksin simdi en azindan kendi yataginda falan duruyordur canim

selam selayhus.benim oğlumda bu ay 24 aylık olacak.ve 3 gündür kakasını tuvalete yapmak istiyor.yap bezine diyorum.zorla kaldırıp götürüyor ve yapıyor.tuvalete alışkın uzun zamandır gidip gelirken söylüyorduk.ramazandan sonra öğretcektim aniden işe başladım.hava çok soğudu ve girince tuvaletten çıkaramıyorum.suyla çok oynuyo.çıkışımız olaylı oluyo.2.5 3 yaşına gelen akranları inat dönemine girmişler ve kesinlikle söylemiyorlar.ben bahara bırakmıştım ama onları görünce hazır istiyoken diyorum ama..bugün bezini takmım dedim hep üstüne yaptı hiç farkında olmadı.sadece kakanın farkında.belki yapa yapa farkında olcak ama önce kendim hazır olmam lazım sabır yönünden.kurbandan sonra işi bırakcam bu seferde hava soğucak.kafam çok karışık.

selam derya0 bende yeniyim bu konuda ama mart ayina kadar 6 ay var nerdeyse ve cocugun 25 aylik ozaman 2,5 yasinda olacak , benim oglum 24 aylik burayada yazmistim zaten.. simdi tuvalete kaka yapmaya basladi 2 hafta önce burdan deneyimlerimi paylasmistim 2 hafta icinde buna alisti.. kakasi oldugu zamanlar söylüyor sükür
ama cis henüz bizde baslamadik ama simdi onuda deniyecegim .. sende basla istersen neden mart ayini beklemeyi düsünüyorsun ?? diger cocugun mart ayina daha cok hareketlenecek ve bence dahada zorlanacaksin simdi en azindan kendi yataginda falan duruyordur canim

merhaba selayhus ikisine birden yetişmem biraz zor oluyor.ikisi birbirini biraz kıskanıyorlar.oyüzden demiştim.daha çişini de söylemiyor.yaptıgı zaman farkına varmıyor.acaba biraz alışması için zorlasammı yoksa kendi halinemi bıraksam.

selam arkadaşlar
benim kızda 23 aylık ve ikizlerime hamileyim nasıl alıştıracağımı bilmiyorum kışda geldi bir iki kere deneyim dedim gitmek istemedi tuvalete benide çok yoruyodu bıraktım kara kara düşünüyom nasıl olcak diye:(((

merhaba selayhus ikisine birden yetişmem biraz zor oluyor.ikisi birbirini biraz kıskanıyorlar.oyüzden demiştim.daha çişini de söylemiyor.yaptıgı zaman farkına varmıyor.acaba biraz alışması için zorlasammı yoksa kendi halinemi bıraksam.

merhabalar..her anne gibi tuvalet eğitiminde kaygılanmanız çok normal.bize sanki hiç öğrenemeyeceklerimiş gibi geliyor.ayrıca tuvalet eğitiminde otoriter,baskıcı ve zamanından önce yapılan eğitimlerin çocuk psikolojisinde ve kişilik gelişiminde çok etkisi olduğu psikiyatristler tarafından sık sık tekrarlanır..
burda önemli olan sizin çocuğunuzun buna hazır olup olmadığıdır..öncelikle kasların buna hazır olması gerekir..
benimde şu an 6 ve 3.5 yaşlarında iki çocuğum var..her ikisineden tuvalet alışkanlığını nerdeyse 30 aylıkken kazandırdım.çocukların özellikle tuvalete meraklı olduğu bir dönem var.yaklaşık 18-24 ay cıvarı.bu aylarda hevesli oluyorlar.ben ikisindede bu dönemi çeşitli sebepler kullanamadım..ondan sonra kendi hallerine bıraktım.
hatta kızımda "çok gecikti neden öğrenemiyor "diye kaygılanırken,arkadaşım bana "hiç kyagılanma zamanı geldiğinde çok rahat bırakacaklar ve altına kaçırma olmadan öğrenecekler" demişti..her ikiside yaklaşık 30. aylarında 1 haftalık bir süreçte en fazla 3-4 kere altlarına kaçırarak öğrendiler...sonrasındada hiç problem yaşamadım..
siz rahat olur hiç geç bir zaman değil..

merhabalar..her anne gibi tuvalet eğitiminde kaygılanmanız çok normal.bize sanki hiç öğrenemeyeceklerimiş gibi geliyor.ayrıca tuvalet eğitiminde otoriter,baskıcı ve zamanından önce yapılan eğitimlerin çocuk psikolojisinde ve kişilik gelişiminde çok etkisi olduğu psikiyatristler tarafından sık sık tekrarlanır..
burda önemli olan sizin çocuğunuzun buna hazır olup olmadığıdır..öncelikle kasların buna hazır olması gerekir..
benimde şu an 6 ve 3.5 yaşlarında iki çocuğum var..her ikisineden tuvalet alışkanlığını nerdeyse 30 aylıkken kazandırdım.çocukların özellikle tuvalete meraklı olduğu bir dönem var.yaklaşık 18-24 ay cıvarı.bu aylarda hevesli oluyorlar.ben ikisindede bu dönemi çeşitli sebepler kullanamadım..ondan sonra kendi hallerine bıraktım.
hatta kızımda "çok gecikti neden öğrenemiyor "diye kaygılanırken,arkadaşım bana "hiç kyagılanma zamanı geldiğinde çok rahat bırakacaklar ve altına kaçırma olmadan öğrenecekler" demişti..her ikiside yaklaşık 30. aylarında 1 haftalık bir süreçte en fazla 3-4 kere altlarına kaçırarak öğrendiler...sonrasındada hiç problem yaşamadım..

teşekkür ederim içimi rahatlattınız

selam selayhus.benim oğlumda bu ay 24 aylık olacak.ve 3 gündür kakasını tuvalete yapmak istiyor.yap bezine diyorum.zorla kaldırıp götürüyor ve yapıyor.tuvalete alışkın uzun zamandır gidip gelirken söylüyorduk.ramazandan sonra öğretcektim aniden işe başladım.hava çok soğudu ve girince tuvaletten çıkaramıyorum.suyla çok oynuyo.çıkışımız olaylı oluyo.2.5 3 yaşına gelen akranları inat dönemine girmişler ve kesinlikle söylemiyorlar.ben bahara bırakmıştım ama onları görünce hazır istiyoken diyorum ama..bugün bezini takmım dedim hep üstüne yaptı hiç farkında olmadı.sadece kakanın farkında.belki yapa yapa farkında olcak ama önce kendim hazır olmam lazım sabır yönünden.kurbandan sonra işi bırakcam bu seferde hava soğucak.kafam çok karışık.
evet canim sabir kesinlikle gerekli bu durumda ama allahtan oglum kaka olayina cok cabuk alisti.. krese gittigi icin ama orda bazen kaciriyor bende normal diyorum.. Bazen cisi oldugundada kaka var diyor bazen beze yapiyor ama cis konusunda israrci degilim su an icin cünkü malum ki§.. sizde biran önce temizlenirsiniz insallah vereliniortak

canim zorladigin zaman faydasi olmuyor sanirim bebeklerimizinde birazcik istekli olmasi gerekiyor zorlayinca onlarda inada bindiriyor i$i
selam arkadaşlar
benim kızda 23 aylık ve ikizlerime hamileyim nasıl alıştıracağımı bilmiyorum kışda geldi bir iki kere deneyim dedim gitmek istemedi tuvalete benide çok yoruyodu bıraktım kara kara düşünüyom nasıl olcak diye:(((

Allah kolaylik versin canim insallah biran önce alisir kizin, ikizlerin olunca dahada zorlanirsin

Çok doğru bir tespit. Arkadaşlar annem her zaman şunu der "ilkokula başlamış ve halen altı bağlı çocuk var mı? Bırak çocuğun rahat etsin. Baskı yapma. O zaten zamanı geldiğinde kendisi çıkaracak". Aynen de ööle oldu. Kimseden ve kimsenin çocuğunuzdan etkilenmeyin. Boşu boşuna çocuğunuzu strese sokmayın.

benim kızım 19 aylık bende tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama şuan soğuk diye pek cesaret edemiyorum birde kızım lazımlığa oturmak istemiyor sanırım korkuyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

benım kızımda oturagına asla oturmak ıstemıyordu oturtmaya calıstığımda bas bas bağırıp kalkıyordu .bende ona ılgısını cekebılecek bırsey vereyım dedım ve buda içinde neskafe olan buyuk bır kutuydu.kahvelerı bosalttık kutunun ıcıne atıp basket dıye beğırdık cok hosuna gıttı ve oturakta oturdu bu surecte.sıkılınca baska oyunlar denedık ve boylece oturdu.zorlamadan onun ılgısını cekerek oturttmaya calısın kolay gelsın.
benim kızım 19 aylık bende tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama şuan soğuk diye pek cesaret edemiyorum birde kızım lazımlığa oturmak istemiyor sanırım korkuyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Back