merhaba canım benim. benim oğluma 3,5 yaşında ve 3 yaşına kadar bikaç kelime dışında konuşmadı. iki kelimelik çümleler bile kurmadı. şimdi çok anlaşışmasada cümleler kuruyo kelime haznesi çok genişledi. çok endişelenme ama yinede doktor takiplerini yapın. geç konuşma geç öğrenmeye sebep oluyor malesef. yaşıtlarından biraz geri kalıyor.karşı taraf istediğini anlamazsa çok sinirleniyor.. bende götürdüm doktora., banada iletişimsizlik dedi. tv tablet yasakladı ama çok eminim ki tabletine zeka eşleştirme harf sayı oyunları kurdum. o oyunları sevdi oynadı. meyve sebzeleri tanıdı tekrarladı. yirmiye kadar saymayı öğrendi. ingilizce sayıları renkleri falan hep öğrendi. benimkine tekrar ettiremezdim konuştuğumu, tekrar etmeye başladı mı konuşmayı da söktü. çok kafaya takmıştım ama ben rahatlayınca oda rahatladı.
mesela benim doktor zekanın en açık olduğu saatlerin 10-12 arası olduğu ve ozaatlerde mutlaka oyun klubune yazdırmamı çocuklarla düzenli zaman geçirip oynaması gerektiğini söylemişti. ve anne baba oyunları beraber geçirilen zamanlar falan.
sosyalleşme çok önemli. benimki o konuda iyi maşallah çok sever çoluk çocuk oynamayı eğlenmeyi. çocuk klubune yazdıramadım tabi ama mahalle çocuklarıyla oynaya oynaya toparladı.
eylülde belediyelerin çocuk klupleri var haftada üç gün falan, ona yazdırıp getirip götürücem. çünkü tuvalet eğitimini de tam tamamlamış sayılmayız. herşey bi adım geç olabilir ama yaşıtlarıyla aradaki farkı kapatır.