22 yaşında menopoz mu olur deneyimlerinizi paylaşırmısınız???

cekirdek_aile91

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
7
1
16
Ankara
öncelikle herkese merhabalar.ben 22 yaşındayım 3 senelik evliyim evliliğimin son 1 yılına kadar adetlerimde hiçbir problem yoktu son bir yıldır ilaçla adet oluyordum ve geçtiğimiz 4 ay boyunca hiç adet görmedim hacettepe üniversitesi hastanesine doktora gittim ben zannediyorum ki ilaç falan verir fakat kan testi ve ultrasondan sonra doktora sonuçları göstermeye gittiğimde bana erken menopoza girdiğimi yumurtalık rezervimin olmadığını ve çocuğumun olmayacağını söyledi o an neler hissettiğimi inanın anlatamam hiç mi olmucak dedim sadece yumurta bağışı ile olur fakat türkiyede yasak dedi genetik bi test varmış onu istedi yumurtalık ezervinimi ölçmek için bi test daha yaptı onun sonucunu göstermek içinde bugün gittim ve bana genetik testinin sonucuda çıksın ama büyük ihtimal ondan sonra ameliyat olup yumurtalıklarımı aldırmam gerektiğini ve buna bağlı olarak kemik erimesi ve böbrek yetmezliği çekmemem içinde hormon tedavisine başlanması gerektiğini söyledi hiç mi bi yolu yok tüp bebek ilaç tedavisi falan diye sordum hayır tek çare yumurta bağışı olur dedi
inanın o kadar kötü oldum ki yani nasıl bişey bu ve neden yumurtalıklarımı aldırmalıyım eğer böyle bişey yaparsam ilerisi için hiç bi şansım kalmaz internettten okuduğuma göre bu durumda olanların azda olsa yıllar sonrada olsa hamile kalma şansı varmış
daha 22 yaşında böyle bişeyle karşılaşmak beni çok kötü etkiledi bu durumda olan veya böyle bi durumu çevresinden duyan varsa bana yardımcı olabilir mi tedavi yöntemi doktor ismi herşey olabilir yani maddi olarakda pahalı bi tedavi olabilir hiç farketmez ama bunun için bi çıkış yolu yok mu ???

canim jinekoloji bolumunde 4.sayfada yumurta nakli diye bir konu var orayi oku istersen bazi sorularina cvp bulabilirsin oradan

birde burada dr erken menepoza girebilirsin dediginden beri dunyam karardi diye bir konuvvar 14. Syfada gerci durumlariniz farkli ama oradaki yorumlardan belki yine bi sifa bulabilirsin ins kendine hakkinda hayirlisi olsun ins uzme kendini

22 yaşında menopoza girilebilir ama yumurtalıkları neden aldırmak gerekiyor,hiç bilmiyorum,pek mantıklı gelmedi bana

Son düzenleme:
bence başka hastaneye daha gözük...bu yaşta yumurtalıkların alınırsa...kemik erimesi deride sarmalar..ateş basmaları..sinirlilik..uykusuzluk...hormon haplarıda tehlikeli canım...kanseri hızlandırdığı söylendi bana ve kesildi..benimde yumurtalıklarım 30 yaşında alınd..neler çektiğimi ben bilirim...heleki senin yaşında olan biri..

Konuyla ilgili birşey diyemiyorum sadece tek dr ile kalmamanı önerebilirim.......................... Allah'dan acil şifa diliyorum sana canım...

allahtan ümit kesilmez ama başka doktorlara da gözükmen daha iyi olur sanki. her şeye çare veren rabbim bunun da bir çaresini verir. ümidini kesme yeter ki. bende 23 yaşındayım senin durumunu anlayabiliyorum. rabbimden ümidini kesme sakın.araştır mutlaka bir çaresi vardır. inşallah bir evlat sahibi olursun kimseyi böyle şeylerle sınamasın rabbim.

iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim

doktor bana o kadar umutsuz konuştu ki 1 hafta boyunca hiç kesintisiz uyumadan yemeden içmeden bu konuyu düşündüm fakat araştırmalarım sonucunda bu durumda olan tedavi olan biraz zor da olsa çocuk sahibi olan insanların olduğunu gördüm
bitkisel karışımlar ve sıcak kaplıca suları bunun için en iyi tedavilerden biriymiş ve hormonlar gerekli seviyeye indikten sonra hemen tüp bebek tedavisine başlanabiliyormuş bunları okuduğumda duyduğumda ki sevincimi tahmin edemezsiniz belki 1 - 2 sene içinde olmayacak ya da ilk denemede olmayacak yıllarımızı alacak fakat en azından biyolu bi umut ışığı var sonuçta 22 yaşındayım ve en kötü ihtimalle önümde bu tedavi süreci için bi 15 yıl var gerekli olan yapılması gereken her şey yapılır hiç biri olmazsa kız kardeşimden yumurta nakli yapılır dyie düşünüyorum

yani çoookkk çoookk umutsuz bi durum deilken küçük bile olsa bi umut varken doktorumun beni bu kadar çaresizliğe itmesi ve bi tedavinin olmadığını söylemesi çok kötü bu durum o yüzden doktor seçiminin ne kadar önemli olduğunu anladım
önümüzdekigünlerde başkent üniversitesinde bi kaç doktorla görüşmeyi düşünüyorum gelişmeleriburdan yazarım ki benim durumumda olan arkadaşlara yolgöstersin

canim hic bir zaman umutsuzluga kapilma ve hicbir zaman pes etme yasin daha cok genc doktorlar hep ayni herzaman en kotusunu soylerler bizleri yasatan umutlar degilmi alirlar o umutlari elimizden burda hersey bize dusuyor sana tavsiy etcegim bisey var romanyadan bir ilac getirtiyorlar branca ursului diye bir ilac ben bunun faydasini gorebiliceni dusunuyorum bunuda arastir istersen

22 yas cok erken gercekten baska bir doktora daha git belki de tedavisi vardır denenebilir bir şeyler..canını sıkma olumlu düşün geçmiş olsun..

Hiç ümitsizliğe kapılma sakın benim birtanıdığım seninle aynı problemi yaşadı. Bursa'da gitmediği doktor kalmadı yumurta nakli diyorlardı ona da. Şimdi hamile :))) sakın yumurtalıklarını aldırma çünkü şansın var. Allah'tan ümit kesilmez. Dualarını eksik etme veren de o alan da...

öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim son gelişmelerden bahsedeyim sizlere
hacettepe hastahenesiyle birlikte başkent üniversitesine de gtmeye başladım burdaki doktor genetik testlerimde bi sorun çıkmazsa tüp bebeğin belki yapılabileceğini syledi hormon testlerini tekrarladıkk Allah'a şükür genetik bi bozukluk çıkmadı ama bu arada FSH değerim 80 çıktı yani bu değerle hamile kalmam imkansız tabi tüp bebek yapılmasıda bunun farkındayım
doktor son olarak AMH adında bi test istedi bu testin sonucuna bi bakalım eğer yumurtan varsa fsh düşürülüp yapılabilir dediama pekde umutlu deildi açıkcası doktorların benim 80 olan FSH mi tüp bebek seviyesine indrmeye uğrşacklarını zannetmiyorum bu AMH testini 15 - 20 gün sonra yaptırcam ve o güne kadar fsh yi düşürmek için burda yazdıklarınızı denicem o zamanda bi hormon testi yaptırcam bakalım değişen bişey olacakmı
yani doktorlar bana pek umutlu gelmedi yani artk tek çarem Allah ' tan . . .
yumurtalıkların alınmasına gelincede başkentteki doktor beni prof. ali ayhana yönlendirecekti ama diğer doktorum bu doktorun jinekolojik onkolijiyle ilgilendiğini söylediacaba yumurtalıklarında başka bişey mi grdü dedi işte bakalım yani 15 - 20 gün beklicem ondan sonra gerekliolan testleri yaptırcam ama yumurtalıklarımda bi sorun yoksa aldırmıcam sonuçta şimdi değil belki 20 yıl sonra bi çocuğum olur Allah'tan ümit kesilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…