22.haftada detaylı usg İskelet Displazisi teşhisi

Esra 74

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
6
5
30
Merhabalar,

Gebeliğimin 22.haftasında detaylı ultrason için Medipol pendik hastanesinde detaylı ultrasona girdim. Doktor bebeğin kol ve bacak kemiklerinde 5-7 haftalık gerilik, ellerde ve ayaklarda çeşitli anomaliler ve böbrek, akciğerde gelişme geriliği kalpte de farklı sıkıntılar gördü ve direkt Zeynep Kamile sevk etti. 2 gün sonra Zeynep Kamile gittim ve orda da aynı durumlar gözlemlendi gebeliğin sonlandırılması seçeneği sunuldu ancak biz devam kararı aldık amniyosentez ile genetik testi yapıldı henüz sonuçlar çıkmadı 1 ay gibi bi süre var önümüzde daha önce bu durumu yaşayanların mesajlarını okudum ama yeni karşılaşan ya da bu süreçle ilgili tekrar bilgi vermek isteyen olursa diye tekrar konu açtım sürekli düşünmekten kendimi alamıyorum :KK43:

merhaba, oncelikle allah yardimciniz olsun. bu konuyla ilgili konu basligim var.baslangictan sona kadar yazdigim okumanizi soyleyebilirim.

Merhabalar,

Gebeliğimin 22.haftasında detaylı ultrason için Medipol pendik hastanesinde detaylı ultrasona girdim. Doktor bebeğin kol ve bacak kemiklerinde 5-7 haftalık gerilik, ellerde ve ayaklarda çeşitli anomaliler ve böbrek, akciğerde gelişme geriliği kalpte de farklı sıkıntılar gördü ve direkt Zeynep Kamile sevk etti. 2 gün sonra Zeynep Kamile gittim ve orda da aynı durumlar gözlemlendi gebeliğin sonlandırılması seçeneği sunuldu ancak biz devam kararı aldık amniyosentez ile genetik testi yapıldı henüz sonuçlar çıkmadı 1 ay gibi bi süre var önümüzde daha önce bu durumu yaşayanların mesajlarını okudum ama yeni karşılaşan ya da bu süreçle ilgili tekrar bilgi vermek isteyen olursa diye tekrar konu açtım sürekli düşünmekten kendimi alamıyorum :KK43:
Merhaba çok geçmiş olsun Rabbım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benimde bebeğin 22 haftada kisalik başladı ve 15 hafta kisalik ile doğum yaptım 39. Haftada şuan bebeğim 36 günlük yoğun bakımda kol bacak kisa degildi fakat kemikler çok narinmis ve bir çok yerde oluşmamış Hipofosfatazya hastalığı teşhisi konuldu .

Merhabalar,

Merhaba bir gelişme oldu mu test sonucunuz çıktı mı birde tam teşhis neydi acaba bende bebeği mi buna benzer sebeplerle kaybettim

merhaba, oncelikle allah yardimciniz olsun. bu konuyla ilgili konu basligim var.baslangictan sona kadar yazdigim okumanizi soyleyebilirim.
Merhaba açtığınız konuyu baştan sona okudum ve size çok teşekkür ederim bütün süreci yazdığınız için bu durumda insan birinden bişey duymak için nerelere başvuruyor, yazıyor Rabbim sizinde yardımcınız olsun sabırlar versin çok yeni melek olmuş yavrunuz, sürekli ağlamaktan düşünmekten duramıyorum bende.

Biz 27+2 olduk cuma günü tekrar randevu verdi dr Zeynep kamil takip ediyor beni ve genetik doktoruna randevu aldık yüksek ihtimalle amniyosentez test sonucumuz çıkacakmış.
Bebeğimle ilgili gelişme gerilikleri devam ediyor ve 2-3 gündür aşağıda çok baskı hissetmeye başladım neyle ilgilidir bilmiyorum ama çok korktum erkenden gelebilir mi bebeğim diye bilmiyorum hakkımızda hayırlısı Rabbime dua ediyorum ondan ümit kesilmez…

Merhaba çok geçmiş olsun Rabbım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benimde bebeğin 22 haftada kisalik başladı ve 15 hafta kisalik ile doğum yaptım 39. Haftada şuan bebeğim 36 günlük yoğun bakımda kol bacak kisa degildi fakat kemikler çok narinmis ve bir çok yerde oluşmamış Hipofosfatazya hastalığı teşhisi konuldu .
Merhaba Allah razı olsun Rabbim sizin bebeğinizede sağlık versin mucize olsun ve sağlıklı bi şekilde kucağınıza alın inşallah 🙏🏼 Peki ileriki günler için bir şey söyleyebiliyor mu doktorlar?

Merhaba bir gelişme oldu mu test sonucunuz çıktı mı birde tam teşhis neydi acaba bende bebeği mi buna benzer sebeplerle kaybettim
Merhaba olunlu yönde bi gelişme henüz yok maalesef gelişme geriliği devam ediyor test sonucumuzun bu hafta çıkabileceği söylendi randevu aldık burdan da yazarım son durumu iskelet displazisinden şüpheleniyor doktorlar. Rabbim sabır versin sizin bebeğinizi kaybetme sebebiniz neydi? Yazmak isterseniz bende okumak isterim şuan o kadar tedirgin endişe korku doluyum ki ufacık bir kelama bile ihtiyacım var beklemek gerçekten çok çok zor😞

Merhaba olunlu yönde bi gelişme henüz yok maalesef gelişme geriliği devam ediyor test sonucumuzun bu hafta çıkabileceği söylendi randevu aldık burdan da yazarım son durumu iskelet displazisinden şüpheleniyor doktorlar. Rabbim sabır versin sizin bebeğinizi kaybetme sebebiniz neydi? Yazmak isterseniz bende okumak isterim şuan o kadar tedirgin endişe korku doluyum ki ufacık bir kelama bile ihtiyacım var beklemek gerçekten çok çok zor😞
Bizim teşhisimiz tanatoforik displaziydi. Yani ölümcül iskelet anomalisi. Rabbim böyle uygun görmüş. Lütfen sende korkma. Bebeğin strese girip üzülmesin. İnşallah sonuçlarınız temiz çıkar sağlıkla kucağınıza alırsınız

Evet bebeğimizi kaybettik. Buraya yazmak için ancak cesaretimi toplayabildim. 21 Ocak’ta 35 haftalık doğum yaptım bebeğimiz 24 saat yaşayabildi ve melek oldu yavrumuz. Bu durumla karşılaşan hamileler için nacize tavsiyem kendinizi her duruma hazırlayın bu hayata her durum ve duyguyu deneyimlemeye geldik bizim için de böyle olması gerekiyormuş çok zor ama sabretmekten başka yol yok Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin.

Merhaba sizdeki durum şu an benim bebeğimde var dar toraks, toraks displazi tanısı kondu. Gerilik olunca Amniyosentez yapıldı maalesef genetik ve tedavi yok. Siz aldırdınız mı yada eğer doğum olduysa ne kadar yaşadı nasıl bir süreç yaşadınız, acınızı hatırlatmak istemem ama sizinkiyle benimki çok benziyor ve konuşmaya ihtiyacım var benzer durumu yaşayanlarla

X