Çocuk Hastalıkları 22 aylık oğlumdaki balgamlı öksürük

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

haticeemm

Eşine ve Oğluna Aşık
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
1.031
25
158
39
Muğla
arkadaslar 1 aydır oğlumun balgamlı öksürügünü geçiremiyorum...gündüz az öksürüyor ve hiç kusmuyor sadece agırlıklı olarak aksam yattığında sık sık oksürüp kusuyor artık ilaç vermekte istemiyorum.oğlum ot çaylarındanda içmiyor.önerebileceginiz birseyler varmı...
balgam söktürücü ilaçlar kullandım ama bir faydası olmadı...

arkadaslar 1 aydır oğlumun balgamlı öksürügünü geçiremiyorum...gündüz az öksürüyor ve hiç kusmuyor sadece agırlıklı olarak aksam yattığında sık sık oksürüp kusuyor artık ilaç vermekte istemiyorum.oğlum ot çaylarındanda içmiyor.önerebileceginiz birseyler varmı...
balgam söktürücü ilaçlar kullandım ama bir faydası olmadı...

Canım çok geçmiş olsun öncelikle , bende 10 gündür öksürüyorum 14 haftalık hamileyim...ıhlamurun her türlüsünü denedim bol bol elma mandalina vs ama geçmedi...dün marketten turp aldım içini oyup bal koyuyorsunya bir gece bekletip , onu hazırladım...Turp aldığım kişi de sütü kaynat içine karabiber at iç dedi , hiç inanasım gelmedi ama dün akşam nar yedim ardından sütlü karabiberi içtim ve süper öksürmüyorum..normalde bu saatte (5:00) öksürükle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyordum öksürükten...artık sütmü narmı bilemiyorum ama öksürmüyorum bugün....

1-küçük bir kavanozu yarısınına kadar hakiki bal ile doldurun içine bir kaç dilim limon ve ince kıyılmış taze zencefil koyun.
bu karışımı dolapta saklayın.karışım sulandıktan sonra sabah akşam 1 tatlı kaşığı içirin.(karışım dolapta 3 ay saklanabiliyormuş ama
benim içime sinmediğinden bekletmeyi tercih etmiyorum)
2-aktardan zencefil tarcın ve zerdaçal karışımı alın.1 yemek kaşığı bal veya andız pekmezine 1 çay kaşığı karışıp katıp karıştırın.
karışımından sabah akşam bir çay kaşığı içirin.fazlası zarar verebilir sadece 1 çay kaşığı.
3-gece bir gün sırtına bir gün göğüslerine olmak üzere bl ve karabiber karışımı sürün ve üzerrine bez koyun.sabah uyandığında
cildinin balı emdiğini göreceksiniz.
4-yatmadan önce ayağının altına viks sürüp kalın bir çorap giydirin sabaha kadar bekletin.
5-burnunu açık tutun.
not: 1 ve 2. şıkkı aynı zamanda kullanmayın birbirine benzer kürler çünkü.3 ve 4 aynı anda olabilir.
birde yastığına ve kıyafetine lavanta esansı(yağı) birkaç damla dökebilirsiniz.

arkadaslar çok teşekkür edrim ilgınız için dediklerinizi yapıcam.çünkü dün gece felaket öksürüyordu..ayagının altına gögüslerine vikis sürdüm... ve keçi boynuzunu kaynatıp içirdim...ins.faydası olur.

Back