• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 aylik oglum konusmuyor

Morsardunya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2019
2.101
18.169
158
Tekirdağ
Merhaba anneler
Oğlum 22 aylık .gelişimi gayet normal.hareketli bir cocuk.sormak istediğim şu henüz konuşmuyor .eskiden bazı kelimeleri derdi anne gibi anla gibi bıraktı.kendince bir dil geliştirdi gözümun içine bakarak konuşuyor.ama ben anlamıyorum.anlamsız kelimeler söylüyor.benim dediklerimi anlıyor ama.bazıları konuşması daha erken diyor bazıları hala konuşmuyor mu diyor.esim de 3 yaşında konuşmuş.genetik mi diyorum.sizin erkek bebekleriniz ne zaman konuştu acaba ?fikirlerinizi bekliyorum

görüştük herhangi bir sorun yok ..çocuğa tek ben bakıyorum kalabalık bir aile yok ondan mi acaba
bilmem ki. siz devamlı konuşun. tv filan izletmeyin. benim yeğen ile bizim veterinerin çocuğu aynı yaştaydı. bizimki kız, diğeri oğlan. benim yeğen güzel güzel konuşurken veterinerin oğlu agu bubu diyordu hala. ben de şaşırmıştım ama normalmiş yani bazı çocuklar geç konuşurmuş.

bilmem ki. siz devamlı konuşun. tv filan izletmeyin. benim yeğen ile bizim veterinerin çocuğu aynı yaştaydı. bizimki kız, diğeri oğlan. benim yeğen güzel güzel konuşurken veterinerin oğlu agu bubu diyordu hala. ben de şaşırmıştım ama normalmiş yani bazı çocuklar geç konuşurmuş.
eşimin yeğeni kız 3 ay var arada şakır şakır konuşuyor bizmikinede bebe diyor 😀

Her Çocuk farklıdır kimisi erken yürür geç konuşur kimisi erken konuşur geç yürür gibi.
Doktor bir problem yok dediyse sıkmayın canınızı elinizde değil biliyorum ama
Mesela benim kızım da çok erken konuştu bir yaşında baya baya güzel konuşuyordu ama kızım 18 aylık yürüdü
Siz bol bol konuşun oğlunuzla ben hatırlıyorum kızımla daha bir aylıkken karşıma alıp baya baya büyük gibi konuşuyordum.
Çevrenin de etkisi var tabi kuzenleri falan varsa vakit geçirsin onlarla
yada arkadaşlarınızın çocukları gibi

Erkek çocuklar genelde geç konuşurlar. Ayrıca çok hareketli erken yürüyen çocuklarda da bazen geç konuşma durumu görülür

Ben genetik olabilecegini dusunuyorum evinde hic tv acilmayan cocuk hic konusmuyor sabahtan aksama tv acik olan cocugum cenesi hic durmuyorsiz doktorla gorustuyseniz sikinti yok dediyse takilmayin oglum 19 aylik oda konusmaz herseyi anlar soylenenleri getirir komutlari uygular bende doktora sordum tek bir kelime bile yeter onu hic ellmeyin birakin dedi neticede doktorlar gordugunde anliyor sikinti sozkonusuysa

Merhaba anneler
Oğlum 22 aylık .gelişimi gayet normal.hareketli bir cocuk.sormak istediğim şu henüz konuşmuyor .eskiden bazı kelimeleri derdi anne gibi anla gibi bıraktı.kendince bir dil geliştirdi gözümun içine bakarak konuşuyor.ama ben anlamıyorum.anlamsız kelimeler söylüyor.benim dediklerimi anlıyor ama.bazıları konuşması daha erken diyor bazıları hala konuşmuyor mu diyor.esim de 3 yaşında konuşmuş.genetik mi diyorum.sizin erkek bebekleriniz ne zaman konuştu acaba ?fikirlerinizi bekliyorum
cnm benim oğlum 36 aylık oldu. biz de kafaya takmaya başladığımızda 25 aylıktı. Hiç konuşmuyordu sadece dede diyordu. Nörolojiye ve psikolog görüşmelerine gittik çocukta ne gördünüz de geldiniz dediler direkt. hareketlerinde de şüphelendiğimiz durumlar vardı. ışıklı şeylere çok bakması parmak ucunda yürümesi, kaynak suyla yıkanmayı sevmesi (tabi bunlar hep kayınvalidemin takıntılarıydı. sağlıklı bir çocukta sayesinde acaba otizimli mi diye karşısına geçip hep kusur aradık kafamızın etini yedi ve gittik doktora) bana göre gayet zeki bir çocuk sadece konuşmuyordu işte. Doktorlar hiç bir problemi yok. er ya da geç konuşacak bekleyin 4 yaşına geldiğinde hala problemler varsa konuşmada ancak 4 yaşından son bir dil terapisti araştırırsınız dediler bir de kreşe verin konuşur dediler. 27 aylık kreşe başladık şimdi 36 aylık 25 kelimesi var anne gel anne ye gibi basit iki kelimelik cümleleri var. tabi eşimin tarafı çok konuşkan değildir eşimin de lafı pahalıdır :) oğlum da aynı o 25 kelimeyi sürekli kullanmaz susarak işini halleder. 10 aylık yürüdü hatta koşuyordu yani. erken yürümesinin %10'luk bir etkisi vardır dedi doktorlar. şunu dicem oluruna bırakın doktora götürün bir şey yok derlerse bi okula verin ve gelişimini takip edin. biz hala 3 kelimelik cümleler kurmuyor diye erkenden dil terapisti araştırdık okul psikoloğu hayır kesinlikle erken çocukta bir sıkıntı yok siz çok takıyorsunuz konuşmazsa konuşmasın illaki açılacak 4 yaşı bekleyin yaşıtlarına göre çok da zeki diyorlar. yaşıtları alfabeyi bilmezken oğlum konuşmadığı halde alfabeyi ezbere bilir. sokakta plakaları full okuyor. ayı de diyoruz agı der. "A "Y" "I" oku dediğimzde harfleri böyle okuyor şimdi aaaayııı diyoruz o agı yine diyor.
Ali de ai oku dediğimizde "A" "L" "İ" harfleri böyle okuma imkansız gibi bir şey :) bir de geç konuşan çocuklar çok zeki olur derler. sen bir doktora git ve her şeyi bırak takma isterse 5 yaşında konuşsun sağlıklı olsun tek kusur bu olsun cnm

cnm benim oğlum 36 aylık oldu. biz de kafaya takmaya başladığımızda 25 aylıktı. Hiç konuşmuyordu sadece dede diyordu. Nörolojiye ve psikolog görüşmelerine gittik çocukta ne gördünüz de geldiniz dediler direkt. hareketlerinde de şüphelendiğimiz durumlar vardı. ışıklı şeylere çok bakması parmak ucunda yürümesi, kaynak suyla yıkanmayı sevmesi (tabi bunlar hep kayınvalidemin takıntılarıydı. sağlıklı bir çocukta sayesinde acaba otizimli mi diye karşısına geçip hep kusur aradık kafamızın etini yedi ve gittik doktora) bana göre gayet zeki bir çocuk sadece konuşmuyordu işte. Doktorlar hiç bir problemi yok. er ya da geç konuşacak bekleyin 4 yaşına geldiğinde hala problemler varsa konuşmada ancak 4 yaşından son bir dil terapisti araştırırsınız dediler bir de kreşe verin konuşur dediler. 27 aylık kreşe başladık şimdi 36 aylık 25 kelimesi var anne gel anne ye gibi basit iki kelimelik cümleleri var. tabi eşimin tarafı çok konuşkan değildir eşimin de lafı pahalıdır :) oğlum da aynı o 25 kelimeyi sürekli kullanmaz susarak işini halleder. 10 aylık yürüdü hatta koşuyordu yani. erken yürümesinin %10'luk bir etkisi vardır dedi doktorlar. şunu dicem oluruna bırakın doktora götürün bir şey yok derlerse bi okula verin ve gelişimini takip edin. biz hala 3 kelimelik cümleler kurmuyor diye erkenden dil terapisti araştırdık okul psikoloğu hayır kesinlikle erken çocukta bir sıkıntı yok siz çok takıyorsunuz konuşmazsa konuşmasın illaki açılacak 4 yaşı bekleyin yaşıtlarına göre çok da zeki diyorlar. yaşıtları alfabeyi bilmezken oğlum konuşmadığı halde alfabeyi ezbere bilir. sokakta plakaları full okuyor. ayı de diyoruz agı der. "A "Y" "I" oku dediğimzde harfleri böyle okuyor şimdi aaaayııı diyoruz o agı yine diyor.
Ali de ai oku dediğimizde "A" "L" "İ" harfleri böyle okuma imkansız gibi bir şey :) bir de geç konuşan çocuklar çok zeki olur derler. sen bir doktora git ve her şeyi bırak takma isterse 5 yaşında konuşsun sağlıklı olsun tek kusur bu olsun cnm
bu konuyu actigimda bir konuta takili kalarak açmıştım birinin konusundan etkilenmiştim.şuan 23 aylığı gectik.taz gelmesiyle birlikte daha hareketli olduk .sürekli disardayiz.bir yerlere gidiyoruz çocuk aktif.bu ara baba deyip duruyor.yazdığınız için çok tesekkur ederim çok iyi geldi.bizimde babaanne hala konuşmuyor mu diyor yahu senin oğlunda 3 yasında konuşmuş niye benim oğluma takiyorsun diyesim geliyor. Bende oğlumun zeki olduğunu düşünüyorum başka çocuklarda olmayan çok farklı yani var.aşırı sevecen çok güleryüzlü ve.mutlu biir bebek .artik sorun olduğunu düşünmüyorum.her çocuk biricik ve ozeldir 💛

Merhaba anneler
Oğlum 22 aylık .gelişimi gayet normal.hareketli bir cocuk.sormak istediğim şu henüz konuşmuyor .eskiden bazı kelimeleri derdi anne gibi anla gibi bıraktı.kendince bir dil geliştirdi gözümun içine bakarak konuşuyor.ama ben anlamıyorum.anlamsız kelimeler söylüyor.benim dediklerimi anlıyor ama.bazıları konuşması daha erken diyor bazıları hala konuşmuyor mu diyor.esim de 3 yaşında konuşmuş.genetik mi diyorum.sizin erkek bebekleriniz ne zaman konuştu acaba ?fikirlerinizi bekliyo

Merhaba anneler
Benm oglumda 23 aylik kendince dil gelistirmis surekli konusuyor ama anlasilmiyor.sizin bu surec duzeldi mi ve nasil duzeldi ?

Back