Tuvalet Eğitimi 22 aylık oğlum için tuvalet eğitimi erken mi?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

arwen10_19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
541
12
118
Merhaba, oğlum birkaç aydır çiş kaka yaptığının farkında yapınca çiş der bezini tutardi. Kendim wcdeyken o da gelir çiş der. Lazımlik aldık kıyafetli oturttum birkaç kere pek hoşlanmamisti. Son günlerde bezden çok rahatsız bağlamak istemiyor çıkarmaya çalışıyor. 1 hafta önce açtık bezi cisini yaparken gördü çok korktu geri geri kaçtı yaparken 3 gün önce çiş varmi hadi çiş yapalım diye bezi çıkarıp çıkarıp lazımliga tuttum. Zaten kendisi de söylüyordu hafif kacirmis oluyordu hemen bezi açıyordum. Bu süre zarfında bez hep takılıydi emin olamadım çıkarmaya. Nihayetinde tutmayı öğrendi öğlen uykularindan kuru kalktı 2 sabah da kuruydu bezi. Amma söyle bir sorun var lazimliktan hala korkuyor ve tam yapacağı zaman kalkmak istiyor. Dün hiç lazimliga gitmedi. Sizce napayim tutmayi ogrenmisken kilot giydireyim belki islakliktan rahatsiz olur lazimliga yapar diyorum.ama korkuyor olmasi beni dusunduruyor erken mi acaba daha hazır değil mi baskı altında hissettiren diyorum. Bir de ters tepmesin. Deneyimli anneler yol gösterin bana lütfen

canım sana tavsiyem , çocuğun bezden rahatsız olmanın ilk sinyallerini vermiş ama 1 ay daha bekle derim bu süre zarfında bir ay boyunca sunları yapmanı öneririrm bezliyken lazımlığa otursun yani bırak lazımlığa alışsıın oturduğunda eline boya kalemi kitap yada oyuncak tarzı şeyler ver bir süre oturmayı öğrensin..

bir gün çook sevdiği bir oyuncağı varsa onu lazımlığa otutturun oyun gibi aa bak çiş yapmış aferim deyip oyuncaga sarılın hatta oyuncağa külot giydirin...oyuncak uzun süre lazımlık üzerinde kalsın gördükçe kendi oturmak isteyecek oyuncagı kaldıracak...

ben kızıma klozet aparatına oturmayı alıştırıken bir ay öncesinde klozet aparatını kurdum bizimki şu merdivenli basamaklı olanlardan aldığımızda kutusunu atmadım kutunun üzerinde iki çocuk oturmuş gülerek resimleri vardı onuda hep görmesini sağladım baktı onlarda elbise bez yok anne çıkart dedi bunları bende çıkarttım tabii çıplakta oturmayı öğrenmiş oldu ben banyo yaparken hep çıkıp oturdu resimleri inceledi... Bir ay sonunda oturma sorunumuz kalmamıştı....sonra bir kocaman bebeği vardı onun ağzını deldim çiş gelsin diye deldim sonra mutfakta su koyduk aaa bebeğin çişi gelmiş diye outturduk bebeğin çiş yaptığını gördüüü bende bende yapacam dediiii ve çişi bu şekilde 3 günde çözdük ama kaka problemini çözemedik bizimde sıkıntımız kaka yapmıyor oturuyor klozete geri kalkıyor ....

mayıs ayının ilk üç gün bende lazımlıkta denemiştim oturmamıştı havalar soğumuştu geri bez bağlamıştım sonra hemen aparatı sipraiş verip alışmaısnı sağladım lazımlığı ortadan kaldırdım...

Saol canım ben de 2 yaşını beklemeyi düşünüyordum ama bu bez bağlamalar savaşa dönüştü nerdeyse. Bi deneyeyim dedim ben de. Aslında çok heveslendim ama korkuyorum işte 1-2 gun oturdu simdi istemiyor bir de altında bez varken devam etsem bu sefer oyun gibi gelecek akli karisip ogrenemiycek bari cikarivereyim dedim. Bizim lazımlik çoktan ortada duruyor aslında. O dediginiz merdivenli aparattan da aldım normal klozet aparati da var ama klozete kesinlikle oturmuyor. Lazimliga bile pecete koyuyorum pis diyor yoksa. Peki şimdi ara versem 1 ay sonra hiç istemezse?

Son durum; üstüne gitmedim sabah kalkınca yine bi bezi çıkarmıştık ortalığa yaptı az az birazini da wcye. Gun icinde birkac kere cis var mi vs sordum istemiyor kendi de hic soylemedi zaten tuvalete goturcem diye heralde. Yani bıraktım şimdilik. Bakalım 1 ay sonra tam anlamıyla başlamayı düşünüyorum. Direk bezi cikarcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…