Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar canım çok sıkkın. Kızımın diş sancıları çok erken başladı ancak 10 aylıkken diş çıkarabildi. Dişler ilk çıkmaya başladığından itibaren temiz bir tülbentle temizlenmesi gerekiyormuş ancak ben bunu bilmiyordum. Bundan yaklaşık 3 ay önce dişlerini fırçalamaya başladım kendi mantığımca sararıyor diye düşündüğümden. Eczaneden 0-3 yaş için uygun olan macunlardan aldım,bir de diş fırçası tabi.Öyleyken bile çok başarılı olduğum söylenemez ancak yavaş yavaş alışmaya çalışıyor diş fırçalamaya,bazen gönlü olmuyor yine de elimden geldiğince fırçalamaya çalışıyordum. Dişleri sırasız çıktı. Önler dururken arkadaki azılar çıktı mesela. Ama ne üst ön dişleri ne de arkada çıkan azılar tam olarak uzamadılar. 20 gündür falan üst ön dişin birisi içe doğru yenmeye yani aşınmaya başladı. Arkadaki azının biri de ufalanıp dökülecekmiş gibi duruyor.Daha önce de dişlerinin görüntüsü hoşuma gitmediğinden ağustos ayı gibi doktorumuza danıştım.Fluor tableti önerdi.Ancak araştırınca dışarıdan fluor verilmesinin uygun olmadığını okudum ve tereddüt edip vermedim. Arkasından dişçimize telefon ettim,durumu anlattım. Bazı bebeklerinin dişlerinde lekelenmeler vs.olabileceğini,20 aylık bebeğin dişlerinin çürümeyeceğini söyledi. Rahatladım ve üstünde durmadım. Şimdi dediğim gibi üst ön dişinin biri çok kötü gözüküyor tıpkı kırık gibi Bugün doktorumuza gittik,çürümeye başlamış dişçinin görmesi gerekli dedi. Dişçiye çıktık. Dişçi emzirdikten sonra bezle temizlerseniz önüne geçersiniz durumun dedi. Gece emdiği süt,süt şekerinden dolayı ağızda bakteri üretip çürümelere yol açarmış. Kızım meme emerek uyuyor. Buna ramen bugün memeden çektim,dişlerini temizledim.Ayağıma yatırdım fakat bir süre sonra tekrar memede uyumak istedi. Mecburen verdim.Tam uykuya dalacakken de memeyi bırakıp anne eee eee dedi. Yastığa koydum anca o sırada tekrar dişlerini temizletmeyeceğini düşündüğümden sadece su içirdim ve uyudu. Az önce de tekrar meme emdi,bıraktı su içirmeye kalkım reddetti,uyku gözünden akar şekilde yastığa yattı. Elimle ağzını aralamaya çalıştım huysuzlandı ve sımsıkı kapadı ağzını. Ben şimdi ne yapacağım arkadaşlar. Benim kızım gecede 3-4 defa bile meme emmek isteyebilen bir çocuk,her defasında uykusunu tekrar tekrar açarak nasıl dişlerini temizlerim. Sonra tekrar uyutmaya çalışmak da cabası. Ayrıca bunda muvaffak bile olsam çocuk müsade etmiyor her zaman bu işlemi yapmama. Bir de silikon uçla meme emme durumumuz var.Onsuz kesinlikle almıyor memeyi sanırım o da etkiliyor dişlerini. Sizce ne yapmalıyım. Doktorlara da çok kızdım içimden,ben vaktinde farkettim danıştım bir şey olmaz dediler. Şimdi de sonuç bu. Üzülüyorum çok kızım için. Diş çürükleri başka problemlere de yol açıyor çünkü bildiğiniz gibi.
2 gün önce bi arkadaşım 23 aylık oğlunun dişlerinn dökülmeye başladıgını söyledi,o da emerek uyuyo,demekki o yüzden dökülüyo çocugun dişleri,bende diş jeli kullandılarsa ondan dökülüyodur falan diyodum kendimce,onlarıda uyarıyım bari bi doktora gitsinler