- 31 Temmuz 2015
- 19
- 12
- 31
-
- Konu Sahibi MissEnginaring
Hayır bu konuda gayet modern düşünüyorlar.Öyle bir problem değil bizimkisi.Aile yapini bilmiyorum ama acaba erkeklerin cogunluk oldugu bir iste calismani hos karsilamiyor olabilirler mi?
Bence susma okudum isimi yapiyorum gibi seyler soyle. Herkesin bir gunde kendi ofisi/rahat bir isi olumuyor ya.
Boyle boyle yukselirsin kendi dalinda, pes etme.
Bunu gördüm zaten.Ben herşeyden önce onlar için çabalıyorum.Ah canim benim. Sen bak bana eger sen basarisiz olursan belki dahada laf sayacaklar. Bazi insanlari hele buyuklerimizi degistiremeyiz bazen geri kafali oluyolar. Afferim sana ablacim bu sekilde azimle ayaklarinin üstünde dur basarili ol ailene ise cok detay verme..aile basimizin taci ama bu hayatta tekiz yanliziz bunu hic unutma ablacim
Hep bir yapamazsin edemezsin imaları icindeler.birileri desteklemeyince is yapamayan biri olsan kendine güvenin az olsa suan o üniversiteyi de okumuyordun o istede calismiyordun. Iyi ki güçlü bir yanın var .Aileni bilmem ama ben seni gönülden tebrik taktir ediyorum.
Bence o zaman hic detay verme isine git gel nasil gecti diye sorarlarsa iyi dersin. Sonra bir gun meslegini eline aldiginda gurur duyarlar ama pes edersen daha da alayci konusmalar olur. Madem seviyorsun meslegini devam et. Sirf kiz diye erkek diye is ayrimi mi olurmus? Cok erkek hemsire, hostes gordum neden kiz muhendisler olmasin ki? Bir suru kadin muhendis var hepsi bir gunde mi yurtdisina cikti ya da ne biliyim bi firma da guzel bi isi oldu? Bu yollardan gecmen gayet normalHayır bu konuda gayet modern düşünüyorlar.Öyle bir problem değil bizimkisi.
Ortamda erkek olması rahatsız etmiyor onları zaten bana çok güveniyorlar.
Bu konuda değil sıkıntım.
Susmadım bugün.Dedim yani destek olmak varken neden bunu yapıyorsun diye.Gülerek yumuşatmaya çalıştı ortalığı.
İnanın şuan o kadar içim ferah ki.Geleceğime yatırım yapıyorum. Bu yüzden bunalma durumum yok..Sen doğru yoldasin. Devam et. Kendin için bu kadar eziyet çektiğini unutma. Tamam ailen azıcık takdir etseydi iyi olurdu ama olmuyorsa hırs yap...
abini de takma ilerde yuva kurunca anlarlar, Nerede hata yaptıklarını....
Bu arada onlar ailen. Biraz bunalmis yada regl tarihine yakınsan gıcık olman normal.
Aynen artık detay vermeyeceğim.Staj konusunu kapattım,iş konusunu da kapattım. Seneye için yurtdışı stajı istiyordum referans bularak.Onun hakkında da konuşmayacağım.Kendim ayarlamaya çalışıp olursa haber vereceğim.Bence o zaman hic detay verme isine git gel nasil gecti diye sorarlarsa iyi dersin. Sonra bir gun meslegini eline aldiginda gurur duyarlar ama pes edersen daha da alayci konusmalar olur. Madem seviyorsun meslegini devam et. Sirf kiz diye erkek diye is ayrimi mi olurmus? Cok erkek hemsire, hostes gordum neden kiz muhendisler olmasin ki? Bir suru kadin muhendis var hepsi bir gunde mi yurtdisina cikti ya da ne biliyim bi firma da guzel bi isi oldu? Bu yollardan gecmen hayet normal
Teşekkür ederim,şuan için bir sıkıntım yoksen mutluysan gerisini boşver. istemediğin bir işi yapsan ve onlar da desteklese daha mı mutlu olacaksın? sen mesleki doyumunu sağlayabiliyorsan kimseden destek almana gerek yok bence. başarılar. :)
canım bence sen hiç duyma bunları,Abinin başarısızlığını yediremediler sana kulp buluyorlar belki de.benim ailem de mühendislik okuyan bir kız arkadaşımı duyunca garipsemişti.yıllardır teyzemden dedemden kadın için en iyi meslek öğretmenlik ve bankacılık lafını duyuyorum.ne kadar modern görünseler de içten içe çok iş yapmayacağımız yerlerde çalışmamızı istiyorlar pasif kalmamızı istiyorlar bence.ne güzel hevesin hiç mi hiç kırılmasın.bu ülkenin kadın mühendislere de ihtiyacı var.ben böyle mühendislik bölümüne giden kadınlarımızı gördükçe mutlu oluyorum zafer kazanmış gibi.yolundan vazgeçme kulaklarını tıka.İyi akşamlar.Sürekli takip ediyordum bugüne kısmetmiş artık yazmam. Derdime gelecek olunca başlıkta da belirttiğim gibi 21 yaşındaysanız ve ailenizden destek görmüyorsanız hayat gerçekten zor.
Kısacası ben mühendislik öğrencisiyim.Yaz stajı yapıyorum şuan sanayide.Herkes naylon yapma peşinde ve ben stajı bir nimet gibi görüyorum piyasayı tanımak için.Okulda çok başarılı biri değilim.Matematikte hiç bir zaman çok yetenekli olamadım.Teknik bir üniversitede okumuyorum ve farkı kapatabilmek için uygulamada çok çok başarılı olmam gerektiğini biliyorum.
Sanayi şartlarını biliyorsunuzdur.Kir,pis,atmosfer kirli,sıcak.. Staj yapacağım yerin patronu istersen gelme,gelsende zaten dayanamaz gidersin 2 güne dedi. Ama ben ilk gün giydim tulumumu,taktım baretimi başladım zevkle öğrenmeye. Herkese olabildiğince fazla soru soruyorum,yardımcı olmaya çalışıyorum.Yani işi mutfağında takip etmeye çalışıyorum.Kollarımda çizikler,elim yüzüm simsiyah oluyor.Hiç zorlanmıyorum ama işimi öğreniyorum.
Bu 5.günümdü ve daha şimdiden mezun olunca sana referans olurum bu işi yapabilecek birisin diyen insanlar oldu.
Gel gelelim ki 5 günde tanıdığım insanlar bile gel mezun olunca diyorken ailemden kimsenin desteğini,inancını göremiyorum.
Patron yüzüme bakmadı 3 gün boyunca bir hoşgeldin dedi o kadar.Dünde tesadüfen ofiste karşılaştık mezun olunca gel buraya dedi.Bende beni istemez sanırken performansımı beğenmesine çok sevindim.Eve gelince aileme anlattım.Babam hiç birşey demedi sen ne düşünüyorsun dedi bende kesinlikle yurtdışı ama öncelikle çok çalışmam lazım dedim.
Bugünse usta geldi mezun ol gel kendini yetiştir seni İstanbuldaki firmaya yollayayım dedi.Akşam babama anlattım güldü,alay edercesine hani yurtdışına gidiyordun sen dedi.
Bende dedim ki bundan sonra seninle staj hakkında konuşmayacağım.Babamda tamam yorum yapmıyorum dedi.
O kadar ağırıma gitti ki.
Ben yaptığım şeyler beğeniliyor onlar da sevinsinler diye anlatıyorum ama sadece şevkimi kırıyorlar.
Annem sürekli o erkek işini nerden buldun deyipduruyor ?
Babam sürekli yeni birşeyler yaptığımı görünce şevkimi kırıyor.Bana hiç inancı yok.
en basitinden annem hastaneye gidecek oluyor erkenden.Bende sabah uykusuna çok düşkünümdür zor kalkarım ama annem hastaneye gittiğinde eğer önemli birşey için gidiyorsa asla yanlız bırakmam.Anneme sabah beni de kaldır diyorum babam sen mi kalkacaksın güldürme beni diyor.Ki annem 3 kez ameliyat oldu hepsinde ben kaldım .Birincisinde ortaokuldaydım ve sadece ben kaldım .
Bütün bunları bilmesine rağmen sürekli aşağılamak peşinde.İnsan evladı hep en iyisini yaşasın,en iyisini giysin istemez mi? Ben mi yanlış düşünüyorum.
Zor mu yani yanımda yürümek varken çelme takmaya çalışmamak.
canım bence sen hiç duyma bunları,Abinin başarısızlığını yediremedilet sana
ah babalar...ne sevgilerini ne sinirlerini yansıtabiliyorlar.bence sıkıntısı orada Baba'nın.keşke böyle yapmasa ama değiştiremiyoruz üzüldüğümüzle kalıyoruz.Gidiyor kaza yapıyor,kazanın eertesi günü tatile çıkıyor.Sonra babam kaza yüzünden agresfleşiyor ve annemle bana yansıtıyor sadece.
Bende bunu hazmedemiyorum doğal olarak.