21 yaşındayım ve korkularımdan hayatımı yaşayamıyorum:(

cuucuuk

Denizlere çıkar sokaklar❤️🙏🏼
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
1.907
1.764
333
Ankara
herkese merhaba;

ben yaşamayı seven biriyim aslında,hatta belki de fazla seviyorum ondan bütü bunlar.tam bir kısır döngü.hayatı sevdiğimden dolayı düşündüklerim beni yoruyor ve bu hayattan bezdiriyor.bu hayatta yapmak istediklerim var hedeflerim var herkes gibi.bu zaman kadar eğitimim için hep dişimi sıktım.ama şu an okuluma devam etmekte çok zorlanıyorum.

neden?

çünkü diyorum ki hep sık dişini işe girince rahat ediceksin sevdiğinle arandaki mesafe bitecek diye kendimi motive ederken artık diyorum ki o günleri görebileceğimi bilmiyorum ya bugünlerimi boşa harcıyorsam?

evet hayatın kuralı bu ama ben buna alışamıyorum.sürekli ağrılar bir sürü hastalığın belirtilerini yaşıyorum.bunlar oldukça daha çok moralim bozuluyor ve bozuldukça belirtileri daha çok yaşıyorum.ama hepsinin sonucunda oluşan duyguysa bütün sorumluluklarımdan bunalmak!

resmen yarın ölecekmiş gibi bir ruh hali içindeyim.kendine kızıyorum gerçekten bu durumda olan insanlar var sağlığını kıymetini bil diye. ama beynimin bana oyunu bu galiba söz geçiremiyorum.keşke farkındalığım bu kadar olmasaydı...

benim gibi hisseden var mı acaba? yada önerisi olan?

Merhaba, öncelikle kendinizi dinlemeyi bırakın. Bu, yaşadığınız belirtilerin artmasından ve günlük hayatınızın kısıtlanmasından başka bir şeye sebep olmayacaktır. Eğer bir rahatsızlığınız olduğuna inanıyorsanız önce bir doktor kontrolünden geçmenizde fayda var. Bir sorun çıkmazsa doktorunuza güvenin ve fiziksel sıkıntılarınızı görmezden gelmeye çalışın. İşe girmeniz, sevgilinizle bir araya gelmeniz için yapabileceğiniz tek şey beklemek. Bu süreçte olumlu düşünmeye çalışın. Hayatın insanın karşısına ne çıkaracağı belli olmasa da sürekli olarak olumsuz düşüncelere dalmak motivasyonunuzu ciddi şekilde aşağı çekecektir. Kendinize ve bu olumsuz düşüncelere odaklanmaktansa başka şeylere yönelin. Sevdiğiniz şeyleri yapmayı çalışın. Ya da uzun zamandır yapmak istediğiniz bir şey varsa (mesela bir dans kursuna başlamak gibi) bunu hayata geçirin. Hayattan zevk almaya çalışın. Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Hayat güzellikleri ve yaşamak istemediklerimizle bir bütün. Sürekli olarak olumsuza odaklanırsanız çok sevdiğinizi söylediğiniz hayatın bir çok güzelliğini ıskalarsınız. Geleceğinizi düşünürken anı yaşamayı bırakmayın.

önerileriniz çok güzel uygulamaya çalışacağım,teşekkürler :)

Sanırım üniversite okuyorsun. Okulun ucretsiz psikologlarından faydalanmanı tavsiye ediyorum. Benim buhran geciren arkadaslarım gittiler ve cok değiştiler..

herkese teşekkür ederim :) zaten görüştüğüm bir psikiyatristim var umarım işe yarar böyle yaşamak gerçekten zor..insanın beden sağlığı kadar ruh sağlığının da ne kadar önemli olduğunu insan yaşamadan bu kadar iyi anlayamıyomuş.

Merhaba, herseyi fazla kafana takma tatlim. Bende bagzen senin gibiyim, coook kafama taktigimdan ruh halim bozuluyor, kendimi hasta, bitkin ve ise yaramaz hisediyorum. Bagzen oluyor ne yaparsam yapayim bosuna yapiyormusum gibi ve kimse benim halimden anlamiyormus gibi hisediyorum.
Hayatindaki olumsuz olanlai kenara birak, silebiliyorsan tam sil!
Kendine vakit ayir, hamam git, bakima git veya spora git!!
Kafani bos tutmaya calis ve bagzi konularda umursamaz ol.

Cünkü eger böyle giderse 30 yasinda 80 yasindaki bi Ninenin ruh halini alacaksin. Kendimden biliyorum, ondan söylüyorum.
Bagzi söylediklerimin kolay olmadiginida biliyorum.. ama mecbur tut kendini, cünkü sen yasamayi ve hayati seven birisin... tadini cikarmaya bak!!

benim gibi birini görünce garip hissettim iyi geldi ama keşke yaşamıyo olsaydın..sen neler hissediyorsun canım? bi kayıptan sonra mı geldi başına yoksa durup dururken mi?

2009'dan beri uğraşıyorum.bir dönem ilaç kullandım,o süre zarfında iyiydim,en azından kafamdan düşünceleri atmıştım ama şimdi ilacı bıraktım ve gene başladı hem de eskisinden de kötü buna dayanmaya ve kendi kendime yenmeye çalışıyorum,umarım başarırım,başarırız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…