- 7 Haziran 2013
- 820
- 546
-
- Konu Sahibi _P_I_N_A_R_
Bile bile lades! Bazen hiç üzülmüyorum böylelerine.. sonra çocukları geliyor aklıma... tabii onların bir suçu günahı yok!
Yav kardeşim evlendiğin ilk günden beri şiddet görüyorsun da 1. çocuğu hadi yaptın 2. 3. niye yapıyorsun..
K.bakmayın ama yatakta oh gerçek hayatta vah! olmuş bu hiç üzülmüyorum artık
bence endiside istemez bu hayatı ama kendine güvensizlik ve neyi nasıl yapacağını bilememek.birşeylere kalkışırsa kocası daha beter bela olabilir yada buyönde kızı tehdit ediyorda olabilir.doğum kontrolden haberi yokmu diyenler..onun içinde eczaneye gidip ilaç almak gerek...para yoksa neyapcak.yada çocuk olmasa bukez çocuğun olmuyor diye dayak yerbir daha olay olduğunda da gitmeyecek bir daha olursa diyecek böyle böyle devam edicek, yapacak bişey yok istiyorsa çekmeye devam etsinnn
GEREKİRSE AİLESİ DESTEĞİM DEMİŞUc cocukla nasil calisacak ki
allah korusun öyle insanlar da varki bahsettgnz kişi normal psikoloji de biri deil. karımın akıl hocası senmişsin diye geliverirkızın telefonundan anasının babasının numarasını gızlıce alıp arayasım bıle varda ıste cok sıkta gorusmuyorum kı bu ısı yapayım. benımde 3 ve 1,5 yasında ıkı cocugum var dıger cocuklar benımkılerınde duzenını huyunu bozuyor. korkuyorum butun emeklerım bosa gıdecek dıye. ben dıyecegımı dedım kıza elımı etegımı cektım artık. sızlerde haklısınız yarın kalkıp kocasıyla ıyı olur kotu ben olurum manyak adamı basıma bela ederım bıde allah korusun.
Buyuk konusmayayim...GEREKİRSE AİLESİ DESTEĞİM DEMİŞ
dönsün ailesinin yanına. böyle bir ortamda siz susarmısınız?
Allah yardimciları olsunarkadaslar yenı bır arkadas edındım kızcagız henuz 21 yasında 3 ve 1,5 yasında ıkı oglu 2 aylıkta bır kızı var. kızcagız 2010 yılında 17 yasında baska memlekete kacarak evlenmıs
anne babası ayrı. ailem arkamda dıyor ama destek olsalardı sımdıye kıza sahıp cıkarlardı
evlendıgı aydan berı hem fızıkı hem psıkolojık hemde ekonomık sıddet goruyor. gebelıklerınde dahı !!!
burada cocukları bırakabılecegı kımsesı olmadıgından ve bılıncsızlıgınden saglıklı korunamamıs arka arkaya 3 cocuk yapmıs
esı eve abur cubur harıc dogru durust yıyecek almıyor
alkol kullanıyor
esını aldatıyor
baska kadınlara sozde para yardımında bulunuyor
kayınpederı harıc kımse kıza destek olmuyor zaten oda yetersız kalıyor
3 yasındakı oglu babası gıbı davranıyor agızda dolu kufur ve anormal sekılde sıddet
bana geldı aglıyor napayım ben dıye.
bosanacaksın dedım e cocuklarımı bırakamam
cocuklarınıda alacaksın tabı yasları cok kucuk dedım maddı gucum yok nerden destek alayım
bıraz aılen bıraz devlet yardımm eder arastıralım dedım ya elımden cocukları alırlarsa
sımdı ben bu kıza nasıl akıl vereyım yada nasıl yardım edebılırız. allah rızası ıcın bı yol bulalım. devlet sahıp cıkarmı acaba bu anneye?
Erken yaşta doğum yapanlara özellikle
korunma yolları gösterilir
sağlık ocağına gittiğinde ebeler yöntemleri anlatır yardımcı olur
ve bunlar ücretsiz yapılır
3 çocuk bu 2 olsa hadi diyim
ailesi destekse onların yanına gitsin
bu saatten sonra düzelmez bu adam
Emzirirken kullanılabilen ilaçlarda varcanım evet saglık ocakları korunma yontemlerını anlatıyor ama pek bı ıse yaramıyor ucretsız olarak hap veya kondom verıyorlar sadece emzırırken hap ıgne kullanamıyorsun zaten. verdıklerı kondomda patlak cıkıyor dıye cok duydum sahsen. spralı ıse artık saglık ocakları karısmıyor yetkılerı alınmıs. hastaneye yonlendırıyorlar onlarda en az 6 ay sonra adetlıyken gel dıyorlar. benımde 2 cocugum arka arkaya oldu ordan bılıyorum. benım ımkanım vardıda ozele gıdıp spral taktırdım 2. den sonra.
bende aılenın yanına gıt dedım. ordakı en kotu gunu burdakı en ıyı gununden ıyıdır. bencede duzelmez boyle adamlar.
etıpuffer cok haklısın ama ıste o yasta her kızın aklı fıkrı bır olmuyor malesef. bende o yaslarda yenı nısanlanmıs ıyı bır ıste calısıyordum. oyle oraya buraya gıdıp hatta nısanlımla bıle gezemıyordum ama elımdekı sartlarla yetınmeye calısıyordum.