-
- Konu Sahibi _P_I_N_A_R_
katılıyorum hadi 1 oldu 2 oldu 3 e kadar insan tevrübe edinmezmi zorla ilişkiye niye girsn bence adam aldatmadan arta kalan zamanda evdekine de ayar veriyor ki cepte dursun böyle şerefsizler yüzünden insan kendni mal gibi hiddiyor o kız da bunca olaya rağmen açsaymş gözünü kusura bakmayın ama hala daha akıl veriliyor ve uygulamıyosa cahil mahil değil düpedüz kendi ipini kendi çekiyo sonra bu şerefsizler döve dve öldürüyor bizde vah tüh e laf dinle işte git boşan sanki bugününden daha mı ktü olcan allahım sabır yarabbimzorla olduğunu sanmıyorum ben.
1. çocuk olduğunda hiç mi sağlık ocağına aşıya gitmedi neden spiral taktırmadı.orada hemşireye bile dese ki ben başka çocuk istemiyorum korunmak istiyorum yol gösteren olurdu.
iyiy ama ipekçiğim sanırım anlamak istemedin
ben kız için demedim ki yetiştirdiği evlat için dedim. Ne yapmamızı istersin bu konuyuda diğer tüm konular gibi unutmayımı?
Yooo yanlış duymuşsunuz kadın sığınma evlerinde 3 ila 6 ay kalıyorlar genelde 6 ay bu süre içinde kendini toparlamaya çalışması gerekiyor yani yangel keyfim muhabbeti yok şayet 6 ay sonunda yine görüşülüyor işi dahi olsa uygun bulurlarsa kalıyorlar şayet kaldıkları yer çok dolu değilse kalmalarına izin veriyorlar yani benim arkadaşımın çalıştığı yerde durum böyleKadın sığınma evlerinde çok uzun süreli kalamaz ki orada da en fazla 3 ay kalabilir ki ev işi vs yapıyorlar tabii bunlar benim duyduğum kadarıyla. Hiç iş bulamıyorsa bile en azından Lise mezuniyeti varsa bir mağazada çalışabilir. Saatleri küçük çokcuklar için uygun olmayabilir ama maddi gücünü toplayana kadar en azından dayansın haftanın 4 günü gidebileceğin mağazalarda mevcut 6 gün çalışıp 1 gün izinli olacağında bence ilk 4 günlük başlayıp kendini ayrı bir eve attıktan sonra bakıcısını tutsun güzelce ve haftanın 6 günü gitsin işine. Kadın sığınma evide bir yere kadar çünkü.
aman yaklaşma evimmmişte eşimin nasıl bir ailesi olduğunun özeti . hepsi paragöz hepsi. akrabalık dostluk kardeşlik bilmezler paran varsa ve onlara verirsen senden iyisi olmaz
Tabii ki de zaten keyif yapamazlar orada benim duyduğum kadarı ile öyledir tabii bu kişinin durumuna göre değişir dediğiniz gibi ama bu bayanın 3 çocukla hele ki daha 2 aylık anne sütü gereken bir bebekle nasıl çalışacak merak ediyorum. Aslında yakınlarındaki bir pastaneyle fırınla anlaşıp börek falan yapıp hergün getirebilir. Dilim bazında ya da tepsi kapsamında satabilir.Yooo yanlış duymuşsunuz kadın sığınma evlerinde 3 ila 6 ay kalıyorlar genelde 6 ay bu süre içinde kendini toparlamaya çalışması gerekiyor yani yangel keyfim muhabbeti yok şayet 6 ay sonunda yine görüşülüyor işi dahi olsa uygun bulurlarsa kalıyorlar şayet kaldıkları yer çok dolu değilse kalmalarına izin veriyorlar yani benim arkadaşımın çalıştığı yerde durum böyle
aman yaklaşma evimmm
yani en azından yaklaşmamaya çalış
sen napıyosun bu arada nasıl eşinin durumu?
rica ederimiyiyim cnm eşimin durumuda iyi. dr a gitti geçen hafta kontrole dr daha altı ay kadar ilaca devam edeceksin demiş. daha sakin gibi tartışmalarda. yalnız büyük bir tartışmamız oldu ailesi yüzünden hem görüşmüyoruz hem arayıp istekleri bitmiyor usandırdılar
kavgada eşim bayaaa sinirlendi ama ben üstüne gittim ailesi yüzünden. yinede kontrollü davrandı umduğumdan iyiydi:)
ilgilendiğin için teşekkür ederim
sımdı tekrar aradım kızı bak sukadar kısı boyle boyle dıyor aklını basına al dedım. bıdaha bı olay olursa oyle gıdecegım dedı. bısey dıyemedım artık. ben uzerıme dusenı yaptıgımı dusunuyorum. hepınıze cok tesekkur ederım arkadaslar.
Ben 23 yaşındayım kendime zor bakıyorum, arkadaşın 21 yaşında peş peşe 3 çocuk yapmış. O yaşa gelene kadar kimseden doğum kontrol yöntemi denen bir şey duymamış mı ? Yada senin yerine kendisi neden bir kurtuluş yolu aramaktansa "ama, ama" diye sadece bahane üretiyor ? Arkaadaşına akıl vermek dışında birşey yapamazsın ne yazıkki. Her kim olursa olsun yaptığı davranışlarının sorumluluğunu kendisi üstlenmeli. Böyle bir cahillik yaptıysa kendisi kurtulma yolları aramalı. Sen sadece ona yardımcı olabilirsin, elinden birşey gelmez. Öbür türlü işin kopacağı yerde "beyimdir ben kocamı seviyorum" derse şaşırma. Kocasını başına bela aldığınla kalırsın. Benden söylemesi.arkadaslar yenı bır arkadas edındım kızcagız henuz 21 yasında 3 ve 1,5 yasında ıkı oglu 2 aylıkta bır kızı var. kızcagız 2010 yılında 17 yasında baska memlekete kacarak evlenmıs
anne babası ayrı. ailem arkamda dıyor ama destek olsalardı sımdıye kıza sahıp cıkarlardı
evlendıgı aydan berı hem fızıkı hem psıkolojık hemde ekonomık sıddet goruyor. gebelıklerınde dahı !!!
burada cocukları bırakabılecegı kımsesı olmadıgından ve bılıncsızlıgınden saglıklı korunamamıs arka arkaya 3 cocuk yapmıs
esı eve abur cubur harıc dogru durust yıyecek almıyor
alkol kullanıyor
esını aldatıyor
baska kadınlara sozde para yardımında bulunuyor
kayınpederı harıc kımse kıza destek olmuyor zaten oda yetersız kalıyor
3 yasındakı oglu babası gıbı davranıyor agızda dolu kufur ve anormal sekılde sıddet
bana geldı aglıyor napayım ben dıye.
bosanacaksın dedım e cocuklarımı bırakamam
cocuklarınıda alacaksın tabı yasları cok kucuk dedım maddı gucum yok nerden destek alayım
bıraz aılen bıraz devlet yardımm eder arastıralım dedım ya elımden cocukları alırlarsa
sımdı ben bu kıza nasıl akıl vereyım yada nasıl yardım edebılırız. allah rızası ıcın bı yol bulalım. devlet sahıp cıkarmı acaba bu anneye?
bir daha olay olduğunda da gitmeyecek bir daha olursa diyecek böyle böyle devam edicek, yapacak bişey yok istiyorsa çekmeye devam etsinnnsımdı tekrar aradım kızı bak sukadar kısı boyle boyle dıyor aklını basına al dedım. bıdaha bı olay olursa oyle gıdecegım dedı. bısey dıyemedım artık. ben uzerıme dusenı yaptıgımı dusunuyorum. hepınıze cok tesekkur ederım arkadaslar.
böyle ortamları bilmediğin çok belliKusura bakmasın ama havadan gelen para bence ona iyi gelmiş. Güçlü bir anne gibi davranıp açsın davasını alsın çocuklarını. Gitsin ev işleri yapan kadın olsun diyeceğim ama çalışmak bazı insanlara cidden zor:)
Bu tip şeylere karışma bence.Başın ağrır.arkadaslar yenı bır arkadas edındım kızcagız henuz 21 yasında 3 ve 1,5 yasında ıkı oglu 2 aylıkta bır kızı var. kızcagız 2010 yılında 17 yasında baska memlekete kacarak evlenmıs
anne babası ayrı. ailem arkamda dıyor ama destek olsalardı sımdıye kıza sahıp cıkarlardı
evlendıgı aydan berı hem fızıkı hem psıkolojık hemde ekonomık sıddet goruyor. gebelıklerınde dahı !!!
burada cocukları bırakabılecegı kımsesı olmadıgından ve bılıncsızlıgınden saglıklı korunamamıs arka arkaya 3 cocuk yapmıs
esı eve abur cubur harıc dogru durust yıyecek almıyor
alkol kullanıyor
esını aldatıyor
baska kadınlara sozde para yardımında bulunuyor
kayınpederı harıc kımse kıza destek olmuyor zaten oda yetersız kalıyor
3 yasındakı oglu babası gıbı davranıyor agızda dolu kufur ve anormal sekılde sıddet
bana geldı aglıyor napayım ben dıye.
bosanacaksın dedım e cocuklarımı bırakamam
cocuklarınıda alacaksın tabı yasları cok kucuk dedım maddı gucum yok nerden destek alayım
bıraz aılen bıraz devlet yardımm eder arastıralım dedım ya elımden cocukları alırlarsa
sımdı ben bu kıza nasıl akıl vereyım yada nasıl yardım edebılırız. allah rızası ıcın bı yol bulalım. devlet sahıp cıkarmı acaba bu anneye?
Uc cocukla nasil calisacak kiKusura bakmasın ama havadan gelen para bence ona iyi gelmiş. Güçlü bir anne gibi davranıp açsın davasını alsın çocuklarını. Gitsin ev işleri yapan kadın olsun diyeceğim ama çalışmak bazı insanlara cidden zor:)