• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 yasinda hala düzensiz adetim var

Nur01

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2009
4
0
286
Danimarka
Merhaba kizlar. Öncelikle hepinize iyi bayramlar :)
Ben 21 yasinda bir kizim. 12 yasindan Beri adet görüyorum, ama nedense simdiye kadar hep düzensiz oldu. Cogu zaman birbucuk/iki ayda bir geliyor. Bir keresinde 6 ay gelmemisti. Bazen 3 ay bile oluyor. Yani cok düzensiz. Hayatimda sadece 5-6 kez düzenli geldi. Bir keresindede 2 hafta sürmüstü.
12 ile 20 yas arasi cok zayfitim (43-49 kilo) boyum 168 cm. Simdi ise 54 kilodayim ve hala cok düzensiz geliyor. Bu yuzden kisirim diye cok korkuyorum. Bunun sizce kisirlikla alakasi varmi? Sizce bu düzensizlik neyden kaynaklaniyor olabilir, ve düzenli olmasi icin ne yapmaliyim?
Simdiden tskrler :)

Ben 21 yasinda bir kizim. 12 yasindan Beri adet görüyorum, ama nedense simdiye kadar hep düzensiz oldu. Cogu zaman birbucuk/iki ayda bir geliyor. Bir keresinde 6 ay gelmemisti. Bazen 3 ay bile oluyor. Yani cok düzensiz. Hayatimda sadece 5-6 kez düzenli geldi. Bir keresindede 2 hafta sürmüstü.
12 ile 20 yas arasi cok zayfitim (43-49 kilo) boyum 168 cm. Simdi ise 54 kilodayim ve hala cok düzensiz geliyor. Bu yuzden kisirim diye cok korkuyorum. Bunun sizce kisirlikla alakasi varmi? Sizce bu düzensizlik neyden kaynaklaniyor olabilir, ve düzenli olmasi icin ne yapmaliyim?
Doktora gitmediniz mi hiç eğer gitmediyseniz gidin,kist olabilir miyom olabilir PKK olabilirsin yada tiroit hastalığı olabilir en kısa zamanda kadın doğum doktoruna gitmen gerek adet düzensizliği hafife alınacak bir durum değil.

muhtemelen polikistikover sin ..
kadınların % 60 böyle ..
doktora git tedavi ol cnm ..
herkes kısır olurdu öyle olsa ..
ama gebeliği geciktiriyor ..

Ayni sorun bendede vardi bikmistm artik. Ne zaman olacagm belli olmuyrdu. Ve acayip sancm oluyrdu dayanamiyrdum surekli igne vurulydm. Doktora gttim ultrasondan bakti hicbir sikinti yok dedi, sadece kan pihtilasmasi varmis. Bitkisel bir hap verdi allaha sukur duzeldi yine bir hafta kadar oynama oluyr ama olsun. Bence bi doktora git en iyisi. Bu arada bende 22 yasndaym

ALlah allah ailen seni neden doktora götürmedi. Hiç normal değil bu.

Netten bakmadın mı?

her şeyin çaresi var en kısa zamanda doktora git korkulcak bir şey yok. doktora aç gideceksin ama direk kadın doğumcuya gitmek istemiyorsan dahiliye git derdini anlat seni sevketsin orda ultrasona girersin benim sıkıntım farklıydı beni sevkketti birde kullandığın ilaçlarda senin adetini düzensizleştirir.

Canm benimde adet düzensizliğim oldu sadece bir kez . 3 ay olmadm . doktora gittim hormon testi yaptı. Ve hormonların bozuk cıktı. Şuan Diane 35 kullanıyorum umarım faydası olur . sen de ihmal etme bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cnm koca kari ilaclari var ama tarcin corek otu bal bide adacayi

Soğan kürüne başla bence alıştır kendini,öbür türlü doktor doğum kontrol hapı vericek çünkü.. Tabi ki ilk işin doktora görünmek olsun,dilerim pko çıkmaz

Benim de oldum olasi adetim duzenli değildir. Bekarken en son dr a gittigimde hormon testinde tiroitlerimin yavas çalıştığı ortaya çıktı. O zamandan beri ilac kullaniyorum. Peki adetim düzeldi mi? Hayir su an hala duzensiz. Ama sana umut olur mu bilmem. 20 aylık bi kızım var:) tavsiyem dr a gidip sebebini ogrenmen

büyük ihtimal pkos"sun.adet düzensliğinin yanı sıra kilo alma,tüylenme gibi şikayetlerin var mı acaba?
bende uzun yıllardır polikistik over sendromu yaşıyorum.adetlerim kendiliğinden gelmiyor.anca doğum kontrol hapları sayesinde adet görüyorum.bir doktora görün vakit kaybetmeden.tedaviye başla.

Bende 20 yasindayim duzensizlik bendede var ancak benimkisi 4-5 gun gecikiyor.tuylenme sorunumda var iki ayri doktora gittim ve hormon testi yaptrdim ultrasonla yumurtaliklarima baktirdim ancak birsey olmadigini soylediler. Yine de suan yorumlarinizi okuyunca bende korktum :(

Benim de adet düzensizliği var doktora gittim kist varmı diye hiç bişey çıkmadı. Hap verdi. Yumurtalıklar çatlamıyor ondanmis. Oda hareketsizlikten yürüyüş yaptığımda bi kaç gün içinde oluyor.

Hepinize cevaplarinizdan dolayi tskrler. Doktora hic görünmedim bundan dolayi, ama bayramdan sonra randevu almaya karar verdim. Kilo alma ve tüylenme gibi sorunlarim yok Allaha sükür. Ama biraz zayifim (54 kilo) ve cok hareketsizim, belki bundan dolayi olabilir.

Sogan kürü ise yararmi sizce?

22 yaşındaym son 8 yılda toplam 15 kez adet olabldm çoğu ilaçla. Pko yanı polıkıstık overım var. Son 4 yılda 21 kg aldm durum fena . Ama kısır deglm korkma çoğu kadında var bu durum. Kilo almamaya bk

Back