- 8 Ekim 2024
- 14
- 3
- 29
-
- Konu Sahibi aseeenuurrr
Gecmis olsun, yasamadim, bilgim yok konu gorunsun diye yazıyorumMerhaba 21 haftalık gebeyim Berlin’de yaşıyorum buradaki Türk dr bebeğimin doğsa bile yaşamayacağını aldırmamı tavsiye etti alman üniversite hastanesine sevk edildim burda ise doğar ve işlem yaparsak düzelir ancak düzelmezse diyaliz hatta böbrek tranplantasyonuna gidebilir ama o çok sonraki aşama olur dediler daha umutlu konuştular başına gelen var mı bu haftada 13-14 mm büyüme yaşayan
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunGecmis olsun, yasamadim, bilgim yok konu gorunsun diye yazıyorum
Arkadaşım merhabalar , öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinizin yalnızca böbrekte mi genişlemesi var yoksa mesane de büyük mü ? Neye bağlı olarak Türk dr bebeğin yaşamayacağını söyledi? Benim bebeğimde anne karnında teşhis edilmiş olan PUV rahatsızlığı vardı , iki böbrekte de renal pelvis dediğimiz alanlar büyüktü ve mesanesi de olması gerekenin 4 katıydı ( 18. Haftamda)Merhaba 21 haftalık gebeyim Berlin’de yaşıyorum buradaki Türk dr bebeğimin doğsa bile yaşamayacağını aldırmamı tavsiye etti alman üniversite hastanesine sevk edildim burda ise doğar ve işlem yaparsak düzelir ancak düzelmezse diyaliz hatta böbrek tranplantasyonuna gidebilir ama o çok sonraki aşama olur dediler daha umutlu konuştular başına gelen var mı bu haftada 13-14 mm büyüme yaşayan
Çok teşekkür ederim evet mesane de büyük puv teşhisi kondu Türk dr bu böbrek gitmiş doğsa da yenidoğana diyaliz olmaz nakilde olmaz ölür dedi ama üniversite hastanesi bize aldırmayı uygun görmedi fakat diyaliz seçeneğinin üzerinde çok durdular Yeni doğan da bu bizi çok korkuttu Türk doktorun dediği Aklımızdan çıkmıyor Allah sizden razı olsun lütfen siz doğum sonrası sürecinizden ne yaşadınız diyaliz katateri ne demek sizin bebeğiniz diyalize mi girdi ? Şuan nasıl durumu gelişim geriliği vs yaşadınız mı Buda bizi korkuttu tekrardan cevapladığınız için sağolun belki sayenizde aldırmayacazArkadaşım merhabalar , öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinizin yalnızca böbrekte mi genişlemesi var yoksa mesane de büyük mü ? Neye bağlı olarak Türk dr bebeğin yaşamayacağını söyledi? Benim bebeğimde anne karnında teşhis edilmiş olan PUV rahatsızlığı vardı , iki böbrekte de renal pelvis dediğimiz alanlar büyüktü ve mesanesi de olması gerekenin 4 katıydı ( 18. Haftamda)
32. Haftaya kadar bebeğimin suyu normal seyretti , sonrasında ciddi şekilde azaldı , böbreklerin iflas ettiğini düşünen doktorlar oldu sonlandıralım diyenler de oldu. Fakat İstanbul üniversitesi tıp fakültesindeki Perinatoloji üroloji konseyi sonlandırma önermedi , doğduktan sonra ameliyat oldu oğlum. Doğum sonrası 22 gün yoğun bakımda kaldı çünkü kan değerleri kötüydü, zamanla topladı çok şükür şu anda iyi , fakat kan değerleri kaynaklı diyaliz kateteri takılmıştı. Doğum öncesi diyaliz durumu bilinmesi mümkün olan bir şey değil. Yine sorunuz olursa ben cevaplarım
Rica ederim , biz öyle kötü zamanlar geçirdik ki ben her türlü bilgimi size seve seve aktarmaya hazırım. Yenidoğanlara bu bildiğimiz diyaliz uygulanmıyor evet bedenleri kaldırmıyor fakat yenidoğan bebeklerde uygulanabilen Periton diyalizi diye bir diyaliz türü mevcut. Bizim bebeğimizde diyalize hiç ihtiyaç olmadı puv ameliyatı sonrası değerleri iyileşti çok şükür ki , ama bu iyileşme sürecini öngöremedikleri için puv ameliyatı sırasında diyaliz kateteri de takılmıştı. Şu an çıkarılması için ameliyat günü bekliyoruz. Herhangi bir gelişim geriliği olmadı bebeğimizde. Şu an 4 aylık.Çok teşekkür ederim evet mesane de büyük puv teşhisi kondu Türk dr bu böbrek gitmiş doğsa da yenidoğana diyaliz olmaz nakilde olmaz ölür dedi ama üniversite hastanesi bize aldırmayı uygun görmedi fakat diyaliz seçeneğinin üzerinde çok durdular Yeni doğan da bu bizi çok korkuttu Türk doktorun dediği Aklımızdan çıkmıyor Allah sizden razı olsun lütfen siz doğum sonrası sürecinizden ne yaşadınız diyaliz katateri ne demek sizin bebeğiniz diyalize mi girdi ? Şuan nasıl durumu gelişim geriliği vs yaşadınız mı Buda bizi korkuttu tekrardan cevapladığınız için sağolun belki sayenizde aldırmayacaz
Allah razı olsun amin inşallahÇok sevindim sizin adınıza Allah size bağışlasın bebeğinizieğer hatırlarsanız böbrekleri en son kaç mm di bebeğinizin ? bebeğimin böbrek genişliği skalaya bakınca kritik seviyede ama üniversite suyumun gereğinden fazla olduğunu söyledi bu biraz ümit verdi bize ama böbrek hasarından korkuyoruz
Allah razı olsun amin inşallahRabbim sizlere sağlıcakla bebeğinize kavuşmayı nasip eylesin inşallah şimdi sizin için eski raporlara baktım , doğum öncesi son raporda sol böbrek pelvis ap çapı 6.1 mm , sağ böbrekte bizim bir anomalimiz var (çift toplayıcı sistem) , o yüzden 2 tane renal pelvis var sağ böbrekte, üstteki AP çapı 10.2 , alttaki 13.6 imiş. Amniyon sıvınız için çok sevindim inşallah hiç azalmadan gebeliğiniz miadına ulaşsın sağlıcakla , Rabbim tüm bu süreci tatlı anılara dönüştürsün inşallah
Rica ederim , Rabbim bu süreci en hayırlı en sağlıklı şekilde atlatmayı nasip etsin inşallahÇok teşekkür ederim bizim ki
Şimdiden 13 dü fena kritikteyiz inşallah bizim için de şifa verir Allaheksik olmayın
Bana 9 mm demişlerdi doğunca 5 mm çıktı anne karnında yanılma olabiliyormuşMerhaba 21 haftalık gebeyim Berlin’de yaşıyorum buradaki Türk dr bebeğimin doğsa bile yaşamayacağını aldırmamı tavsiye etti alman üniversite hastanesine sevk edildim burda ise doğar ve işlem yaparsak düzelir ancak düzelmezse diyaliz hatta böbrek tranplantasyonuna gidebilir ama o çok sonraki aşama olur dediler daha umutlu konuştular başına gelen var mı bu haftada 13-14 mm büyüme yaşayan
Sizinde mi her iki böbrek 9 mm di ?Bana 9 mm demişlerdi doğunca 5 mm çıktı anne karnında yanılma olabiliyormuş
Tek böbrekti bizim diğerine 6 demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam ve doğuma kadar grnişlemeye devam etti. Doğumdan sonra ultrasonla bakıldı biri 3,5 biri 5 çıktıSizinde mi her iki böbrek 9 mm di ?
Tek böbrekti bizim diğerine 6 demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam ve doğuma kadar grnişlemeye devam etti. Doğumdan sonra ultrasonla bakıldı biri 3,5 biri 5 çıktı soğuma kadar