21 Günlük su orucuna niyet ettim. Haydi bismillah. Kimler deneyimledi?

niyetettimdegismeye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2024
7
0
40
Kızlar, uzunnn zamandır aşırı bir salmıştık içindeyim, hiç bir şey yapmaya motivem yoktu.sürekli yemek yiyor kilo alıyor bundan mutsuz oluyor ama buna devam ediyordum.ta ki bu sabaha kadar. Dün en yakın arkadaşımla konuşuyorduk ve bana demek ki bundan rahatsız değilsin dedi, düşündüm evet demek ki yeterince rahatsız değilim! Yoksa insan kendine bunu neden yapar?Bu sabah tartıda 86:400 kiloyu gördüm ve start verdim.boyun 155 ve kilo 86! Bunu düşünün. Göbeğim benden bir metre öne doğru gidiyor artık. Hiç bir kıyafetim olmuyor, bütün öz güvenmi yitirdim.1 ocakta işe başlayacağım ve sağlık sektöründeyim, eski formamın içine girmiyorum!21 gün bitmeden işe başlamış olacağım umarım o sürece dayanabilirim, her gün deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Benim gibi motivesi olmayan ve değişim için bir kıvılcım bekleyen herkese ilham olsun.birlikte deneyimlerimizi paylaşalım.Ve hadi başlayalım😍 come on bebekler🫠

Kızlar, uzunnn zamandır aşırı bir salmıştık içindeyim, hiç bir şey yapmaya motivem yoktu.sürekli yemek yiyor kilo alıyor bundan mutsuz oluyor ama buna devam ediyordum.ta ki bu sabaha kadar. Dün en yakın arkadaşımla konuşuyorduk ve bana demek ki bundan rahatsız değilsin dedi, düşündüm evet demek ki yeterince rahatsız değilim! Yoksa insan kendine bunu neden yapar?Bu sabah tartıda 86:400 kiloyu gördüm ve start verdim.boyun 155 ve kilo 86! Bunu düşünün. Göbeğim benden bir metre öne doğru gidiyor artık. Hiç bir kıyafetim olmuyor, bütün öz güvenmi yitirdim.1 ocakta işe başlayacağım ve sağlık sektöründeyim, eski formamın içine girmiyorum!21 gün bitmeden işe başlamış olacağım umarım o sürece dayanabilirim, her gün deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Benim gibi motivesi olmayan ve değişim için bir kıvılcım bekleyen herkese ilham olsun.birlikte deneyimlerimizi paylaşalım.Ve hadi başlayalım😍 come on bebekler🫠
Su orucunun ne olduğunu biliyormusunuz? Bu süreç için ön hazırlık karaciğer temizligi bağırsak temizligi ve ön beslenme yaptınız mı? Su orucu kilo vermek için doğru bir yöntem değil hele hele yeme bozuklugu olan biriyseniz sizin için hiç doğru değil. Bunun yerine aralıklı oruç Karatay vs yapıp gunluk yürüyüş yaparak çok daha güzel ve kalıcı sonuçlar alabilirsiniz.Su orucunda kilo verirsiniz velakin bitirdikten sonra normal yemek yemeye donemezsiniz kuralları ve süreçleri vardır. Bunlara uymazsaniz verdiğiniz kiloyu fazlasıyla geri alır bir anda değişen hormon değerlerinden dolayı sıkıntı yasayabilirsiniz.Surecleri bilen ve uygulayıp sifalanmış biri olarak ezbere yapılacak birsey değil..

Su orucunun ne olduğunu biliyormusunuz? Bu süreç için ön hazırlık karaciğer temizligi bağırsak temizligi ve ön beslenme yaptınız mı? Su orucu kilo vermek için doğru bir yöntem değil hele hele yeme bozuklugu olan biriyseniz sizin için hiç doğru değil. Bunun yerine aralıklı oruç Karatay vs yapıp gunluk yürüyüş yaparak çok daha güzel ve kalıcı sonuçlar alabilirsiniz.Su orucunda kilo verirsiniz velakin bitirdikten sonra normal yemek yemeye donemezsiniz kuralları ve süreçleri vardır. Bunlara uymazsaniz verdiğiniz kiloyu fazlasıyla geri alır bir anda değişen hormon değerlerinden dolayı sıkıntı yasayabilirsiniz.Surecleri bilen ve uygulayıp sifalanmış biri olarak ezbere yapılacak birsey değil..
karaciğer temizliği nasıl yapılıyor, bilgi verir misiniz

Siz şu an zaten yediğinizi azaltıp kalori açığı oluştursanız, kilo vermeye başlayacaksınız.lk adım abur cubur ve tatlıyı kesip başlamak olmalı. Böyle ekstrem yöntemlerle yine başarısız olup motivasyonunuzun kırılması çok olası.
Daha uzun süren ama kalıcı yöntemlerle kilo vermeye çalışsanız sizin için daha iyi olur.

Eklentiler

• 1000021255.jpg
    1000021255.jpg
    126 KB · Görüntüleme: 6
  • 1000021256.jpg
    1000021256.jpg
    140,5 KB · Görüntüleme: 6
Aidin salihin şifa kitabından
hiç bilgim yoktu. merak edip baktım. bu kitabı yazan hanımefendi karaciğer yetmezliğinden vefat etmiş. böyle radikal kararları alırken çok dikkatli olmak lazım.
dinimize göre haftada 2 gün oruç sistemi var. demek ki o bile yeterli. fazla kasmaya gerek yok. hormonlar, şeker, tansiyon alt üst olabilir. az ve sağlıklı yiyip içmek hem yeterli hem de sürdürülebilir bana göre.

hiç bilgim yoktu. merak edip baktım. bu kitabı yazan hanımefendi karaciğer yetmezliğinden vefat etmiş. böyle radikal kararları alırken çok dikkatli olmak lazım.
dinimize göre haftada 2 gün oruç sistemi var. demek ki o bile yeterli. fazla kasmaya gerek yok. hormonlar, şeker, tansiyon alt üst olabilir. az ve sağlıklı yiyip içmek hem yeterli hem de sürdürülebilir bana göre.
Kitapta olumsuzlukten bahsetmiyor mevzuyu yanlış anlamışsınız bu tip bilgisinin sahibi Ibni Sinadir velakin bu bir tedavidir ama olumsuzluk gibi.bir etkisi yoktur :) Ayrıca dinimizde 2 gün oruç diye birseyde yoktur 40 90.gun sadece hurma yiyerek oruç tutan peygamberlerimizde vardır. Bu tedaviler peygamber döneminden gelir.Ama.adi üstünde tedavi.yani kilo vermek için kullanılacak.birsey değil malesef bilinçsiz yapılmaz

evet beybiler, su orucumun 34. saatindeyim. ara sıra açlık krizleri gelse de idare ediyorum. herhangi bir baş ağrısı baş dönmesi vs yok, sadece anlık açlık atakları geliyor hepsi bu, 21 güne niyet ettik ama kervan yolda dizilir:) bakalım kaç gün dayanacağım. çok zorlandığım noktada bırakıyorum daha önce 16. günde bıraktığım gibi

bir konuya açıklık getirmek istiyorum. yaptığım şeyi kimseye tavsiye etmiyorum, benim gibi yapanlarla birlikte motive olmak için buradayım. bu konuda yeterince araştırma yaptım 2019 senesinden beri yapıyorum. daha önce astım ve alerji hastalığım için yapmıştım bana çok iyi geldiğini düşündüm. zaten korkunç bir tüketim içerisindeyiz.bir süredir çalışmıyorum ve evdeyim bu nedenle hızlı kilo aldım. bu kez de kilo için yapıyorum. ama bu 21 güne başlamadan önce buna bir hazırlık yaptım, aralıklı oruç , tek öğün, sonra 3 er günlük süreler ve 5 gün yaptım bundan 2 ay önce. yani bir anda 21 güne karar vermedim.merak eden olursa ,lavman yapmadım, misli ilacı içtim bunun yerine ama bu deneyimde lavman yapmaya çalışacağım yarın.ve yaklaşık 3 haftadır sigarayı bıraktım, bunu da bir fırsata şifaya çevirmek istedim açıkçası.benimkisi tamamen kendi çapımda bir detoks, kimseye tavsiye etmiyorum. sadece deneyimlerimi paylaşıyorum. fikirlerini beyan eden arakadaşlara teşekkür ediyorum

X