• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 günlük şeker diyeti

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.249
681
373
Kocaeli
bu detoksu deneyen var mı, özellikle çay anlamında şekeri bırakmak istiyorum ama olmuyor :(

Merhaba, ben de bu beslenme tarzıyla ilgiliyim. 4 gündür şekersiz bir yaşam sürüyorum. Gayet iyi gidiyor şimdilik :)

Çaydaki şekeri bırakmak içinse önerim, şekeri direkt kesip, çayı daha açık içmek ve eğer o şekilde içemiyorsanız yanında 1 adet hurma gibi doğal şeker içeren kuru meyveyle çayı tüketmenizdir. Ancak çok çay içiyorsanız hurma miktarını da dengede tutmak gerekiyor. :) Naçizane tavsiyemdir.

Yapay şeker içeren her türlü gıdadan uzak duruyorum. Şeker ihtiyacımı yalnızca meyveden, tam tahıllı ekmekten, bulgur/yulaf gibi lif içeriği daha yüksek olan karbonhidratlardan karşılıyorum. Günde 2 porsiyon meyve hakkım var. Ortalama da 2 dilim ekmek tüketiyorum. Bazen ekmek yerine 3-4 kaşık bulgur tüketiyorum. Paketli gıdalar, şeker içeren ketçap gibi soslar, tatlılar, şekerli gazlı içecekler yasaklı tabi. Enerji açısından inanın kendimi daha iyi hissediyorum. Daha az yorgun uyanıyorum mesela. Henüz 4 gün olmasına rağmen, bu beslenme biçiminin bedenime iyi geldiğini hissedebiliyorum yani.

bu detoksu deneyen var mı, özellikle çay anlamında şekeri bırakmak istiyorum ama olmuyor :KK43:
Evet bugün 14. Günümdeyim:)azmedersen başarırsın bence. Ben emzirmeme rağmen yapıyorum. Sağlığın için.. sigara kadar zararlı bi zehirden arındırmalıyız kendimizi

Merhaba konu aktif mi bilmiyorum ama ben artık hayatımdan şekeri çıkarmaya karar verdim. Her akşam o kadar çok şekerli ürün tüketiyorum ki sağlığımdan olma korkusu sardı. Henüz herhangi bir şikayetim yokken adı şeker olan bu zehiri hayatımdan çıkarmam lazım. Bu sebeple 21 gün boyunca buradan takibimi yapacağım

Şekersiz 1.gün
Zor oldu ama tamamlandı. Kriz anını 12 tane kuru üzümle geçiştirmeyi başardım ama tüm gün aklım tatlılarda çikolatadaydı. Umarım bu sürecin sonunda aklımdan silinir bu istekler.
Bugün oruçluyum. Gündüz zaten sıkıntı olmuyor genelde. Akşam dikkat etmem lazım

Bende bugün itibariyle başlıyorum şekersiz hayata :) Aslında çayı zaten şekersiz içiyorum ama kahveyi falan da öyle icmek istiyorum. Ayrıca paketlenmis her tür gıdaya da bırakmak istiyorum bakalım ne kadar başarılı olacağım:KK49:

Bende çayda şekeri bıraktım,buseferde kahvede bırakamadım,bir fincan türk kahvesine 1 kesme şeker atıyorum.şekersiz kahve içenler var özeniyorum.inşallah bende şekeri tamamen hayatımdan çıkarabilirm.tatlıyıda bırakamıyorum hergün değil ama haftada 1 kere falan yiyorum,ama onuda bırakacağım inşallah.şuandada şekersiz defne çayı içiyorum :kahve:

merhaba kızlar. şekeri içeceklerimden 4 sene önce çıkartmıştım ama yaptığınız 21 gün diyet ilgimi çekti ve bende denemek istiyorum sanırım. sizin gidişatınız nasıl etkileri neler oldu hayatınız da?

Bir yerde okumuştum. Bir diyetin etkisini gösterebilmesi için 21 gün kuralına dikkat etmek gerekiyormuş. Yani 21 gün geçmeden faydalı olmaz.

Merhaba konu aktif mi bilmiyorum ama ben artık hayatımdan şekeri çıkarmaya karar verdim. Her akşam o kadar çok şekerli ürün tüketiyorum ki sağlığımdan olma korkusu sardı. Henüz herhangi bir şikayetim yokken adı şeker olan bu zehiri hayatımdan çıkarmam lazım. Bu sebeple 21 gün boyunca buradan takibimi yapacağım
Çok merak ediyorum kurtuldunuz mu bağımlılıktan?
Sadece 21 gün değil, komple hayattan çıkarmak lazım şekeri aslında.
Başardınız mı???

Bende bugün itibariyle başlıyorum şekersiz hayata :) Aslında çayı zaten şekersiz içiyorum ama kahveyi falan da öyle icmek istiyorum. Ayrıca paketlenmis her tür gıdaya da bırakmak istiyorum bakalım ne kadar başarılı olacağım:KK49:
Şimdiki durumuuuz nasıl

Bende çayda şekeri bıraktım,buseferde kahvede bırakamadım,bir fincan türk kahvesine 1 kesme şeker atıyorum.şekersiz kahve içenler var özeniyorum.inşallah bende şekeri tamamen hayatımdan çıkarabilirm.tatlıyıda bırakamıyorum hergün değil ama haftada 1 kere falan yiyorum,ama onuda bırakacağım inşallah.şuandada şekersiz defne çayı içiyorum :kahve:
Halloldu mu
merhaba kızlar. şekeri içeceklerimden 4 sene önce çıkartmıştım ama yaptığınız 21 gün diyet ilgimi çekti ve bende denemek istiyorum sanırım. sizin gidişatınız nasıl etkileri neler oldu hayatınız da?
Nasılsınız :)))
Bir yerde okumuştum. Bir diyetin etkisini gösterebilmesi için 21 gün kuralına dikkat etmek gerekiyormuş. Yani 21 gün geçmeden faydalı olmaz.
Siz başardınız mı

Back