bir işi 21 gün yaparsanız alışkanlık oluyor.
ben de kendimde değiştirmek istediğim şeyler var.
sınava hazırlanıyorum, evdeyim, ailemle sorunlar derken kendimi bıraktığım anda ne yaptığı belli olmayan, çalışamayan, hımbıl, mutsuz biri haline geliyorum.
hareketsizlik, sedanter yaşam, kavga gürültü, mutsuzluk derken stresten hasta olmaktan da korkmaya başladım, çok sağlıksız bir durum çünkü bu kadar stres hiç normal gelmiyor, en yoğun zamanlarımda bile bu kadar gerginlik yaşamamıştım.
önce kafamı değiştirip, gün içindeki yaşantımı değiştirerek, gün be gün ilerlemeyi ve değişmeyi planlıyorum. hazır yeni yıl da gelmişken bu değişime yarından itibaren başlıyorum, bugün de yarına hazırlık gibi olacak. buraya yaptıklarımı gün be gün not edeceğim bakalım, nasıl olacak. burası bir nevi benim kişisel günlüğüm olacak, eğer yazanlar olursa çok rica ediyorum moralimi bozacak kötü eleştiriler yazmasınlar lütfen. lütfen.
planlarım;
-düzgün bir uyku düzeni en geç 2de yatış en geç 9da kalkış.
-her gün düzenli yarım saat spor (ders aralarında 5er dk şeklinde)
-haftada 3-4 kez yarım saatlik yürüyüş
-sağlıklı beslenme- abuk subuk fast foodlar yok, proteinli az kalorili ev yemekleri, süt ürünleri ve meyve
-vitamin takviyelerimi düzenli alma (bunları yazmıyorum ilaç paylaşmak yasak diye)
-ailem ne yaparsa yapsın. ama ne yaparsa yapsın... hiçbir şekilde cevap vermeme, ortam kızışırsa evden çıkma.
-sevgilim iş konusunda zor zamanlardan geçiyor ona moral ve destek verme.
-günde 10 saat ders.
-her gün yatmadan odayı toparlama ve haftada 1 temizlik
-cilt bakımı ve diş fırçalama konusunda rutine bağlayamadım bir türlü onları rutine sokma.
-arkadaşlarımı çoooook aşırı ihmal ettim, sağolsunlar vefalılar hala arayıp soruyorlar benim ortalıktan çekilmemi anlayışla karşılıyorlar ama bu iş daha fazla böyle gidemez, onlara da vakit ayıracağım.
-interneti azaltma. (tv izlemiyorum internette youtube vs videoları izliyorum bunu da bırakmak lazım bu süre en azından)
-özgüvenim çok azaldı, buna en çok ablam sebep oldu, kavgalarında saçımdan kaşımdan tut mesleğime her şeyime çok fazla laf ede ede beynimi yıkadı resmen, kötü anlarımda onun lafları çınlıyor beynimde, bunu da değiştirmem gerekecek, kendime inancımı tazelemeliyim.
-kötü haberleri ve gündemi takip etmeyeceğim, bdv'a takılmayacağım moralim bozuluyor, bir süre pollyanna gibi yaşayıp sadece beni motive eden şeylere odaklanacağım.
bir laf vardır, düşüncelerini değiştirirsen kendini değiştirirsin diye. bu lafın doğruluğunu kanıtlamaya çalışacağım, bakalım :)
bugün de rapor vereceğim ama esas 1. günüm yarın başlıyor.