21 günde adet görmek normal mi?

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Kızlar başlıktan anlayacağınız üzere adet oldum. Yarın tam 3 hafta olucaktı. 3 hafta önce cumartesi regl olmuştum. İlk defa böyle bir şey oldu bende. Normalde hep gecikir. Zor adet olurdum. 32-35 günü bulur benim adetlerim normal şartlarda. 28 günde bir olduğum nadirdir. Ama böyle erken çok korktum. Arada olabilir mi böyle şeyler normal mi?

Son düzenleme:
arada olabilir canım psikolojik nedenler, hava değişimi etkenmiş.. bir de doktorlar 21-35 gün arasını normal kabul ediyorlar. bende yeni benzer bir sıkıntı atlattım. ama için rahat etmediyse bir doktora görün. bazen önemsiz küçük kistlerde patlayıp regl gibi atılabiliyor. onlar tabi daha kısa süreli 2-3 günde biter en fazla. öyle bişi olabilir mi ki?

havalar güzel giderken aniden bozdu,kar kış bastırdı
bence bundandır,
mevsim değişikliklerinde olur böyle şeyler...
bir arkadaşım hastaneye gitmişti buna benzer sebepten,birkaç ay tekrarlamamışsa birşey olmaz deyip tahlil falan yaptırmadan göndermişti doktor.
Siz de önemsemeyin bence,madem ilkmiş...

Bendimde 3aydır öyle 22 gunde bır adet oluom bu ay 7gun gecıktı ve ıkı gun sürdü cok az geldı üstüne mi gördüm acaba dıorum sımdı

Merhaba cnm Bu ay benimde başıma geldi ve bence seninki çok normal benimki daha vahim

Normalde 21 / 35 gün arası adet görmek normaldir.

Ben 8 Şubatta olmuştum. 26 Şubat tekrar siyah lekelenmelerim başladı. Doktorumu aradım. Adet değildir dedi. Bekleyelim adet olunca 3. gün gel dedi.

Ama lekelenmeler durmadı 3. gün kana dönüştü bugün yine aradım. Bahsettim hormonal yada stresten üzüntüden olur telaşlanma dedi. Çünki iki ay öncesi bende çatlamamış yumurta kisti vardı. Doktorum mühim birşey yok dedi. Pazartesi bekliyor. O güne kadar bakalım kanamamı devam edecek lekelenmemi dedi.

Bana 29 günde birşey yoktur dedi. Helede seninki 21 günde bence hiçç teleşlanmana lüzum yok.

Kizlar tesekkur ettim. Icimi rahatlattiniz. Bir takim kistlerim mevcut yumurtaliklarda. Ama onlar hep gecikme yapardi. 5 6 aydir civanpercemi iciyodum iyi geldi kistlere o sikintim kalmadi..

Simdi erken olunca bi de tirsmistim. Dediginiz gibi hava degisimi aklima gelmedi. Bi daha olmazsa gitmem doktora hoc. Sevmiyim onlari ben :)

Hee unutmadan doktorum bana birde gebelik falan yok değilmi dedi. Yok dedim. Çünki biliyor eşim yurtdışında belkide eşim burada olsaydı ve gebelikten şüphenilseydi gel diyecekti bilmiyorum.

Bendimde 3aydır öyle 22 gunde bır adet oluom bu ay 7gun gecıktı ve ıkı gun sürdü cok az geldı üstüne mi gördüm acaba dıorum sımdı

üstüne görme 1 kez olmuyor mu? benim bildiğim öyle. yerleşme kanaması diyorlar ya.. 1 taş çatlasa 2 ayda yerleşir zaten.. çok sık kanama zaten hamilelikte tehlikeli.. çok uzman değilim tabi yine araştır ama benim bildiğim öyle

Senin başka bir şey olabilir kist gibi bir baktır bence..

Hee unutmadan doktorum bana birde gebelik falan yok değilmi dedi. Yok dedim. Çünki biliyor eşim yurtdışında belkide eşim burada olsaydı ve gebelikten şüphenilseydi gel diyecekti bilmiyorum.

Sana da çok gelmiş olsun canım.. Benim de gebelik ihtimali yok olsa yerleşme kanaması dicem ama yok. Eşimle en son münasabetimiz yılbaşındaydı. Benimki de yurtdışında

Doktorda direk ondan şüphelendi ama sonra aklına geldi gebelik ihtimali yok değilmi dedi :) Ne demek istedi acaba :) Benimkide eylülde gitti cnm nisanda gelecek.

meraba
Kadın dogum doktoru bana 28 gunun altına duser veya 35 gunun ustune cıkarsa iyi olmaz demisti
Diger ay da boyle olursa mutlaka doktora gorunun derim
30-35 ten direk 21 e dusmesi ilginc olmus

meraba
Kadın dogum doktoru bana 28 gunun altına duser veya 35 gunun ustune cıkarsa iyi olmaz demisti

Evet canim beni de o sasirtti zaten hep 25 falan olsa mesela sasirmicam. Dengem bozuldu ya :)

olabilir bence . birdahai ay yine aynısını olursa bir doktora gidersin . arada böle dengeszilikler oluyor . mevsimsel falan olabilir sinirsel olabilir ..

olabilir bence . birdahai ay yine aynısını olursa bir doktora gidersin . arada böle dengeszilikler oluyor . mevsimsel falan olabilir sinirsel olabilir ..

Bakalim umarim bir daha olmaz. Yuzum de sivilce doldu. Biraz canim sikkindi bu ara heralde ondan dengemi bozdum :)

Mevsimsel yada Stressten olabilir
Gebelik düşünüyormuydunuz?

Esim uzaklarda canim. Olsaydi bebek sancaktim bosuna heyecan stres yasicakmisim :))

Bakalim umarim bir daha olmaz. Yuzum de sivilce doldu. Biraz canim sikkindi bu ara heralde ondan dengemi bozdum :)

Esim uzaklarda canim. Olsaydi bebek sancaktim bosuna heyecan stres yasicakmisim :))

benimde bu ay hem erken hemde çok az oldum normalden . piskolojik olabiliyor . normalde düzenli olsada arada bu olabilir . ben gitmiştim doktora öyle dediler . bakarsın düzelmezse gidersin .. sivilceler yediklerinden de olabilir canım . yağlı kızartma cips mips öyle şeyler yiyorsan biraz uzak dur . dengeli beslen bol su iç . düzene girer .. merak etme bence ..

meraba

nadirde olsa düzensizlik olabilir .. banada doktor normal demişti böle bir durum olunca ..ama her zaman için değil ..sinirsel oluyor çoğu zaman . birşeye üzülüp kafayı taktığımızda vücudumuzunda dengesi bozuluyor ..

sanırım doktor bana sürekli olarak 28 in altında veya 35 ün üstünde olmasının normal olmadığını söyledi :)

Kızlaar adet olup paniklemiştim ama ertesi gün kesildi. Tık yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…