• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 21 Aylıkta Emme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 21 aylık ve hala emiyor. Daha çok uyumak istediğinde emmek istiyor. Ve de geceleri beraber yatıyoruz ve arada gece de istiyor emmeyi, tabi eskisi gibi sık değil. Artık yeter bırak diyenler var ama ben tam 2 yaşına kadar emzirmeyi istiyorum.
Sormak istediğim 2 yaşına kadar emzirenler tam olarak ne kadarlıkken bıraktırdılar veya yavaş yavaş mı bıraktırdılar. Bu arada ben zaten tüm gün çalışan bir anneyim. işten gelir gelmez emziriyorum (bazen onu da yapmıyorum) bir de akşamları uyumak istediğinde.
Yani ben emzirmekten şikayetçi değilim (hani bazısı atık bıkıp bıraktırıyor öncesinde, veya 1 yaşına gelince bıraktıracağız diyenler var). Sizler ne kadar aylığa kadar emzirdiniz? Bir de sizce anne sütünün faydası oluyor mu bu aylarda? bu konularda ne düşünüyorsunuz?

Merhaba benim de kızım 19 aylık olmak üzere..Hala emiyor, ben de çalışıyorum zaten gündüz yemeklerini yiyor..Akşamları ve hafta sonları emiyor..Biz de beraber yatıyoruz geceleri de 2-3 defa emiyor...

Doktorumuz 2 yaşına kadar emzir bırakma diyor...Bir de gene doktorumuz dedi ki "bazıları bu yaşlarda artık anne sütünün yaramadığını söyleyebilir, bunlara aldanma..Benim kendi gözlemim şu ki emmek yarıyor, yemiyor diyorsun ya ama kilosu boyu güzel çünkü emiyor"

Bıraktırma konusuna gelince 2 yaşını doldurduğunda azar azar bırakacağız biz..Yani önce gündüzleri emzirmeyi keseceğiz (zaten evde değilim bu kısmı problem değil) Sonra da geceleri..Mesela evde bile olunsa çocuğa işte artık sadece geceleri emeceğiz deyip sonra da artık geceleri de bırakmalı sütü bardaktan içmeli vs. diyeceğiz..Birden kesilmesi bebekte annesi tarafından istenmediği duygusu uyandırabilirmiş...

Eminim ki zor bir süreç olacak ama bir şekilde bırakacaklar...

Benim de bir türlü mantığım kabul etmiyor bu yaşta yaramıyor artık anne sütü denmesi. Bir de zaten çok azalıyor, öylesine dişi kaşındığı için emiyor diyorlar. Hiçbirini de mantığım kabul etmiyor. Hadi dedikleri doğru desek de, anne ile çocuk arasında müthiş bir bağ oluyor bu emme işi. emzirmeyenler diyecekler ki sanki emzirmeyenlerin yok mu diye. Ama herkes için her kural geçerli değil zaten, belki bu bağ benim için önemlidir. Zaten herkes de benim kadar emzirmeyi sevmiyor. Benim doktorum, torunu için kendi kızına bıraktırmış 1 yaşında iken emzirmeyi, oh hele şükür demiş rahatlamış.
Bırakma fikri de beni geriyor işin açıkçası. ben hiç dayanamıyorum oğlumun böyle arkamdan felan ağlamasına. Bazen öğlen eve gidiyorum, bırakmak istemiyor, emme hareketleri yapıyor arkamdan çok kötü oluyorum. Bırakırken de sizlerden destek almak isterim.

Back