Konuşma Problemleri 21 aylık oğlum konuşmuyor :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

bebeğiniz ilk kelimesini (anlamlı ve bilinçli) ne zaman kullandı?

• Ankete Katılan
    46
  • Anket Kapalı .
Soyle soyleyim elektrikli supurgeye bayilir oda supurmek ister hatta kulagini falan kapatmaz sallanmaz bazen bici bici bici diye diye kendi atrafinda az bi doner oyin yapar kisa sureli oyle sallanmaz

Soyle soyleyim elektrikli supurgeye bayilir oda supurmek ister hatta kulagini falan kapatmaz sallanmaz bazen bici bici bici diye diye kendi atrafinda az bi doner oyin yapar kisa sureli oyle sallanmaz
Onu her cocuk yapar bnce icini ferah tut hic zannetmyrm bi sorl oldgna otizm olan bi tanidgm var buyume evresini gordm onlr cok net belli oluyolar hemn dikkt cekici tuhf davranslr oluyo sicak seylerdn korkuyomu caydanliktan fln korkar dimi ole sofra cay bardklrini korkusz devrme fln yspmyo dimi

Cok korkar elini dokunur hemen ceker zaten canim uzmanlar da varsa bile hafif diyo ama hafif demesi bile urkutucu daha bizi rama falan gondermediler tam teshis konulmadi cunku piskiyatri uc ay araliklarla gordu simdilik bişey yok dedi gelisim atipik otizim olabilir dedi 24 kasim belli olacak norolog da gorecek

Evet onlari yapar top elindeyse verir ama getir deyince getirmez bisey dussun elinden ver oglum derim verir ama o baska yerde olsun gidip getirmez canim

Dil bagina baktir bide oda olabilr.bnce sadece konusma geriligi var cok konus tekrar etmeye baslr imkann varsaa yarim gun krese yolla

Aslinda ben de oyle dusundum ama isaret etmemesi suyu biberonu getirip istemesi olunca iste ondan herkes olabilir diyo ben cok konusuyorum surekli sarki soyluyorum insallah faydası olur

canimbenimkide 20 ayluk birkac kelime biliyor dediklerimi anliyor dedigin gibi arapca konusuyor gibi bende doktora goturdum problem@yok@dedi doktor bence yasitlar ayni@tepkileri veriyorlar dogal demekki merak etme

merhaba... 21 aylık oğlum üç haftadır parmağıyla işeret etmeye başladı 2 haftadır anne diyor ve 3-4 gündür de mama cuu (su) demeye başladı. kızlar bir akıl verin çok endişelenip işitme testi yaptırdım odyoloğa götürdüm.. onun haricinde 3 doktora götürdüm gecikme olduğu söylendi takip edilecekmiş. al ver at getir komutlarını çoğunlukla anlıyor ve algılıyor. göz teması çok güzel iletişimi iyi sizin bebekleriniz ne zaman konuştu? ya da yaşıt olanlar varsa hangi kelimeleri söylüyorlar? bizim gibi olan var mı?
Ah ben bu erkek bebeklerini diyesim geliyor bazen. Benim oğlum da 18 aylik anlamli sadece dede ve anne diyor yasitlarina bakiyorum arkadas anne hadi vs bir cok kelime soyluyor topu getir diyorum getiriyor. Ver diyorum veriyor gel diyorum geliyor elimden tut diyorum elimi gostermeden hemen elimden tutuyor. Ama hala konusmuyor. Boyu ve kilosu cok iyi oldugu icin cevremde herkes buyuk saniyor nasil konusmaz diyorlar. Bende bayaaa yiprattim kendimi. Ne zaman konusacak bilmiyorum. Kitap oku diyorsunuzda cocuk kitabi gorur gormez sayfa ceviriyor. Napcam bilmiyorum bebek buyutmek ne zor seymis diyorum bazen ahh ahh. Yada bilmiyorum bebegi 18 aylik olupta konusmayan varmi yada bu aylarda normal mi bu kadar konusmamasi. Fikriniz varsa soyleyebilirmisiniz. Diyorum ya 18 ayliklar genelde hep konusuyor yada bizimkinde sorun var anliyamiyorum

umarım öyledir ve sorun yoktur.. babasına ve başkalarına da anne diyor bazen, ayrana meyve suyuna da cuu diyor
Benim alt kattaki komşum 26 aylık ve çoğu şeye anne diyo kullandığı kelimeler anne baba abi abla bu kadar aslında normal bir durum fazlaca konuşun oğlunuza ve kelimeleri düzgün telaffuz edin o cuu diyorsa siz su deyin

Ah ben bu erkek bebeklerini diyesim geliyor bazen. Benim oğlum da 18 aylik anlamli sadece dede ve anne diyor yasitlarina bakiyorum arkadas anne hadi vs bir cok kelime soyluyor topu getir diyorum getiriyor. Ver diyorum veriyor gel diyorum geliyor elimden tut diyorum elimi gostermeden hemen elimden tutuyor. Ama hala konusmuyor. Boyu ve kilosu cok iyi oldugu icin cevremde herkes buyuk saniyor nasil konusmaz diyorlar. Bende bayaaa yiprattim kendimi. Ne zaman konusacak bilmiyorum. Kitap oku diyorsunuzda cocuk kitabi gorur gormez sayfa ceviriyor. Napcam bilmiyorum bebek buyutmek ne zor seymis diyorum bazen ahh ahh. Yada bilmiyorum bebegi 18 aylik olupta konusmayan varmi yada bu aylarda normal mi bu kadar konusmamasi. Fikriniz varsa soyleyebilirmisiniz. Diyorum ya 18 ayliklar genelde hep konusuyor yada bizimkinde sorun var anliyamiyorum
Canim benim ogğlum da ayni boyle bide susun biz 3 yaşimizi doldurduk 8 nisnda ve benim oglum 2 aydir rahatiz konuşmasından artik kendikendine fikirler bile üretiyor seni srviyorum anne baba biz 3 kelime öğretmeye çalisirken o 4 dü çikariyor izin aliyor tesekur ediyor saskinlik kizlar telas etmeyin inan8n cevremde herkez artik oglumun lal oldugunu bile sooyleyenler oldu bastan da esimin bir aile büyüğü bile dalga geçti gecen ay amcamın düğünü vardi onlari ugurlarken bay bay görüşürüz diyince ağzı acik kaldi vay bu konuşuyor ben hic sesimi etmedim oglum konusmasiyla tum o sacma dedikodulari onlara yaniltti
Sabredin sabır sabır sabır hatta diceksiniz ki off bu ne cok konusuyor esimin kuzenleri muhammed sen ingilizce mi farscami konusuyon agiz dili taklidini bile yapiyorlardi herseyi anliyor ama konusamiyor anne baba dede nena bu kadar ama şimdi masaalah bülbül gibi sustur sustura bilirsen

kızım tam 18 aylık , yaklasık 20 kelıme soyluyor ve her gun yenı kelımeler ogrenıyor, telaffuz her daım dogru olmayabılıyor ama ne demek ıstedıgı anlasılıyor.
gel gıt getır gotur vs komutlarında herseyı anlıyor, mesela dısını fırcalıyor, yemegını sıvı seyler harıcı kendısı yıyor elle yada catalla, ustundekılerı cıkarırken kendısıde caba sarf edıyor, bezi ıslakken rahatsızlık duydugundan hemen orasını tutup değiştirmemizi istiyor, aile üyelerini ve vücut uzuvlarını falan sorunca gösteriyor, topla oynamayı çok seviyor, genelde evde yada aıle arasında kendınden buyuklerle bırlıkte ama dısarda sosyal bır cocuk...
yanı henuz tam olarak konusamaması normal ama anlıyorsa, kelıme haznesı gunden gune artıyorsa, bazı motor becerılerı tek basına yapabılıyorsa ve kendı derdını az cok sıze anlatabılıyorsa endıse etmeyın ...

X