Konuşma Problemleri 21 aylık oğlum konuşmuyor :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

bebeğiniz ilk kelimesini (anlamlı ve bilinçli) ne zaman kullandı?

• Ankete Katılan
    46
  • Anket Kapalı .
Erkek çocukları 4 yaşına kadar sadece dıgıl dıgıl diyebilirler diyor Dr. Kadir Tuğcu.
sizi anlıyorsa, nesneleri tanıyorsa ağzını burnunu gösteriyorsa bir iki kelime bile olsa söylüyorsa endişelenecek bir şey yok.
21 ay kız çocukları için de geç değil hem:) Kız yeğenim 2,5 yaşında konuştu. Maşallah bir konuştu, pir konuştu :)
anlıyor işaret ediyor anne cuu mama atta meme vs diyor. bazen anne cuu anne mama anne atta diyor iki kelimeli cümle kuruyor diyeceğim ama yüklemi olmadığı için cümle sayılır mı bilemiyorum :/

topu oynamıyor atmayı beceremiyor araba sürmeyi sevmiyor
Canım benim bi oğlum bi kızım var ikiside 9-10 aylıkken net bi şekilde anne baba diyorlardı 1.5 yaşlarında anlaşılır net bir şekilde cümle kuruyorlardı mesela susadım anne, uykum geldi vs gibi hele kızım şu an 3 yaşında söylediklerini duysan,ama etrafımda böyle olduğunu gördüğüm Örnekler var
Dayımın oğlu 7 yaşında inanın ne dediğini anlamıyorum asla bebekkende öleydi anneside farkında düzelecek demiş doktorlar,geçen kitap okutayım dedim hiç bir şekilde Anlamlı cümle kuramıyor yengeme söyledim sen okuttun diye öle yapıyor dedi vs bence geç konuşması Anlamsız konuşmasından iyidir :KK51:

Kızımdan 8 ay büyük yine bi tanıdığımın oğlu var oda aynı şekilde Anlamsız Konuşuyor çoğu zaman.
Siz oğlunuzla konuşun bıkmadan usanmadan elbet oda konuşacak :KK200:

benim oglum 24 aylik su dustum anne disinda bisey demiyo oda her komutu anliyo cock pskolj uzmanina gotrdm reklm klipten uzak tut dedi cok izliyodu bn hala endiselenyrm sabrli olmk lazm yuce rabbm onlara sifa versin diyelim

bugun misafirimiz vardı 3.5 yaşında oğlan tek kelimesi anne gel herşeyi onunla anlatıyor ama her dediğimizi anlıyor demek ki nnormal bazı çocuklar geç konuşuyormuş dedim bide annesi daha çocuk ağzını açmadan hemen istediği işaret ettiği şeyi veriyor bundan da geç konuşmuş olabilir aklınızda bulunsun ne istiyorsun mesela su mu istiyorsun diye sorun yine kendiniz yanıt verin seni anlamıyorum işaret etme felan deyin

bugun misafirimiz vardı 3.5 yaşında oğlan tek kelimesi anne gel herşeyi onunla anlatıyor ama her dediğimizi anlıyor demek ki nnormal bazı çocuklar geç konuşuyormuş dedim bide annesi daha çocuk ağzını açmadan hemen istediği işaret ettiği şeyi veriyor bundan da geç konuşmuş olabilir aklınızda bulunsun ne istiyorsun mesela su mu istiyorsun diye sorun yine kendiniz yanıt verin seni anlamıyorum işaret etme felan deyin
Haklisiniz reyyan. Aynen öyle yapıyorum ve oğlum inanılmaz öğrenmeye açık ve oyuncu bir bebek. Hergun yeni kelimeler öğrenmeye başladı çiçek goruyor çiçee diyor ışığa bakıp işaret ediyor içııı diyor cuu diyor içi diyor. Pipin nerde diyorum.pipi diyor kaka yaptinmi diyorum bezini işaret edip tata diyor vs. Bunun gibi gelişmeler :)

Ama yine de arkadasinizin çocuğunu bir Dr a götürmesi gerekiyor bence. Ben oğlumu ilk 19 aylık goturdum ki çok küçüktü. Su an 22 aylik. İlla bir sorun olması gerekmiyor. Temkinli olmakta fayda var. 3,5 yaş demek 42 aylık demek :KK43:

Arkadsim brnde bu konudan cok mzudaribim oglum 23 aylik bebegim konusmuyo cok az isaret ediyo cocuk doktoruna goturdum ben once uyaran eksikligi olmus cok fazla tv ye maruz kalmis dediler tvyi kapattik konusmaya heveslenmeye basladi anne deneye abi aboli ve degisik karisik konusmaya basladi ama hala tam anlamiyla isaret etmiyor bende piskiyatriye goturdum simdilik bu cocukta hic bisey yok diye bilirim dedim ama bura da bi devlet hastanesi var orada her haftanin bir gunu ne yapmam gerektigini anlatan bir cocuk gelisimci var onunla devam ediyorum sizden ricam isaret etmeyi nasil ogrete bilirim kafayi yiyecem

Arkadsim brnde bu konudan cok mzudaribim oglum 23 aylik bebegim konusmuyo cok az isaret ediyo cocuk doktoruna goturdum ben once uyaran eksikligi olmus cok fazla tv ye maruz kalmis dediler tvyi kapattik konusmaya heveslenmeye basladi anne deneye abi aboli ve degisik karisik konusmaya basladi ama hala tam anlamiyla isaret etmiyor bende piskiyatriye goturdum simdilik bu cocukta hic bisey yok diye bilirim dedim ama bura da bi devlet hastanesi var orada her haftanin bir gunu ne yapmam gerektigini anlatan bir cocuk gelisimci var onunla devam ediyorum sizden ricam isaret etmeyi nasil ogrete bilirim kafayi yiyecem
Canm bnde cok uzuluyodum bi sorunu mu var dye korkuyo ve agliyodum.Bnde 23 aylikken osikytrye gotrdum bizdede sikinti cikmadi tv klip ve reklam cocuklarda bu soruna yol aciyomus.Bnm oglum da anne bile tam demiyodu 23 aylikken.Simdi 27 aylik anne baba nene dede dayi teyze mama su gol araba gitti bitti dustum yuzunu tanitmaya basladi meme bebek hayir gb kelimeler soylmye basladi tavsiyem Sabirli ol once

Aynen bizimki de tv ye xok maruz kaldi kapattigimizda xok buyuk degisim gordum ama yinede piskiyatir yok diyo gelisimci olabilir diyo siz olsaniz kime inanirsiniz

24 kasima gun verdiler de takintilari yok sukur bul tak oynamayi cok sever benimle haci yatmaz za halka geçirmeyi kule yapmayı noriloji nasil muayne yapiyo neye bakiyo isaret parmagimiz aktif degil iste o sikinti ama gelismemiz var tv kapattiktan sonra

24 kasima gun verdiler de takintilari yok sukur bul tak oynamayi cok sever benimle haci yatmaz za halka geçirmeyi kule yapmayı noriloji nasil muayne yapiyo neye bakiyo isaret parmagimiz aktif degil iste o sikinti ama gelismemiz var tv kapattiktan sonra
Cocuk noroji beyinde gelisimproblm varmi ona bakiyo adiyla seslnnce bakiyomu bide oplmktn insanlrdan rahatsz oluyomu

X