21 aylık kızımın köpek sevgisi...

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar selam. benim 21 aylık bir kızım var ve kedi köpek hastası. mahallemizde çok fazla ev köpeği var, akşamları gezerken hep görüyor ve tanıdığımız birkaç köpeği sevmesine müsaade ediyoruz. özellikle küçük köpekleri çok seviyor, evde de durmadan minnacık köpk hayalleri kuruyor, geçen akşam tv.de film izlerken minik bi köpek gördü ve babasına bana minnacık köpek alsana diye resmen yalvardı. içim gitti. babası da bahçemiz yok, evde bakamayız, bahçeli evimiz olunca alıcam sana dedi,demez olaydı. şimdi de taktı kafaya ki baççemiz olsun babam köpek alcak ama gece rüyasında bile köpek sayıklıyor

eve asla köpek alamam. şimdi marka versem doğru olur mu bilmiyorum ama frrelin sevimli köpeğim'inden almayı düşünüyorum ama kızım daha çok küçük, oynayabilir mi? başka tavsiyenz var mı?

henüz çok minik; Allah bağışlasın.... bizdede aynı sorun vardı... biz sorunu şöyle çözdük... '' bak; o kedinin annesi var babası arkadaşları var.. eğer onu evimize alırsak onu annesinden babasından arkadaşlarından ayırmış oluruz... o çok üzülür o zaman.. bizde seninle istersen şöyle yapalım; sokaktaki hayvanlara yiyecek bırakalım..'' ...... Bu yöntem bizde işe yaradı...size bol şans.

sağol canım. deneyeceğim bunu. şansımızdan evimizin etrafı hep evinde köpek bakan insanlarla dolu. mesela dün akşam kapının öününe çıkarayım dedim ki bi baktım minik finomuz var şeker diye, onu gezdiriyorlsr. biximki delirdi yine, adama yalvarıyo dur da bi sevimmm diye:) ben de ne kadar küçük de olsa zararsız gibi de görünse korkuyorum, sevsin istemiyorum, yeğenimi ve çok yakın aile dostumuzun çocuğunu uzun süredir bakılan köpekleri ısırdığı için güvenemiyorum
bakıcaz artık

Evinize hayvan sokmamanızı tavsiye ederim benim kızım da hayvan hastası ama almıyorum Allah korusun işyerimizde birinin oğlu hastanede yattı geçen hafta ciğerlerinde ödem oluşmuş, sebebi de hayvan kılıymış...bilginiz olsun...

canım zaten biz de bu tarz şeyleri düşünüyoruz ve evde istemiyoruz. gelecekte bir gün bahçeli bir evimiz olursa bahçede bakmak için ancak...:) ben hem sağlık yönünden düşünüyorum hem de annem ve k.v. böyle bişey yapacak olsak evimize asla girmezler:)

Bende o çocuklardan biriydim. Henüz anaokulundayken eve fil alınacak diye tutturmuştum. Yemek yemeyi bırakmıştım. Beni binicilik kursuna yazdırmışlar. Kocaman atları görünce inadım kırılmış.

Büyürken evimizde iki kedi, dört hamster, koca bir akvaryum dolusu balık, bir muhabbet kuşu, bir tavşan, bir köpek, iki kaplumbağam vardı. Tabi ev bahçeliydi. Tüm çocukluğum boyunca kedilerle uyudum. Şuan tek başıma yaşıyorum, yine kedilerim var. Hiç bir zaman hastalanmadım.

Çocukların hayvanlarla büyümelerinin sorumluluk kazanmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Her gün okuldan gelince bir saat hayvanlarımla ilgilenirdim. Bu bana çok şey kazandırdı.

Orta birde bir arkadaşımla bahçede oynuyorduk. Topumuz yan evin bahçesine kaçtı. Almaya gittiğimizde kocaman bir köpekle karşılaştık. Köpek yavrularını korumak için bize saldırdı. Arkadaşım koşarak kaçtı, ben hareketsiz kaldım. Köpek tabi ki arkadaşımı kovaladı. Şimdi bile metrelerce uzaktan bir kedinin veya köpeğin ne yapacağını anlayabilirim.

Uygun yaşa geldiklerinde çocuklara mutlaka evcil hayvan alınmalı diye düşünüyorum. Bazı doktorlar kedi köpek tüyüne karşı uyarabiliyorlar ama bunu gerçekten sağlığa dayanan nedenlerle mi yapıyorlar yoksa dini nedenlerle mi bunu bilmek lazım. Amerikada yada Avrupada bu tarz uyarılarla ülkemizdeki kadar çok karşılaşmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…