21+4

Duygunm

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2024
182
24
13
26
21+4 deyim 21 e grdgmden beri nefes darlığı şişkinlik yasyorum ve karnım bir anda çıktı sizde şişkinlik nefes darlığı bu haftalarda basladimi benimle aynı haftalarda olan varmı ?

benim 25ten sonra konusurken bile nefesim kesiliyordu. kaldı ki öyle çok büyük karnım da yoktu. hatta kimse 6 aylık olduğuma inanmıyordu karnım kücük diye. doğuma kadar da öyle devam ettii. ödem sebebiyle şişkinlik ise bende 30-32.haftalarda başladı. doğumdan bir hafta sonra da tamamen gecti.
karnım da 30dan sonra şişti birden ama yine çoğu 30 haftalık gebeye göre kücüktü. genelde karnın büyümesi birden oluyor. ben bi sabah kalktım ve karnım kocamandı

Benimde öyle oldu ama kabızlık v.s den de şişmiş olablrmi dye dusunuyorum . 16. Haftada birden bir kaç gün boyunca şişmişti sonra birden indi meğerse kabzlk problemimden dolayı olmuş karnım çok sertti . Şimdi de bı iskillenmyorum değil.

Peki siz detaylı ultrasonu kaçıncı hafta da yaptnz ? Özel veya devlet? Devletse renkli ultrasonda mi goruyorlar ve renkli kağıt veryorlarmi Bilgi verrmsnz bende yakın zaman da yaptracgm özel doktor mu devletteki doktora mi gtsem emin deglm. Ya da detayliya iki defa gdlyrmu blmyorum

benim doktorum 20-24 arası yaptırabilirsin detaylıyı demişti. 16.haftada arayıp ramdevu almistim özelden ve en erken 22+4e randevu bulabilmiştik. erkenden randevu almak lazım o yüzden.

detaylıda ekranda renkli görünüyor ama verilen kağıt siyah beyaz oluyor. en azından benimki öyleydi eğer her sey net görüldüyse ve bir sorun yoksa bir sefer yapılıyor detaylı usg.. ama doktor net göremezse veya bir durumdan şüphelenirse ikinci defa çağırabiliyor.

benim bebeğin sırtu dönüktü, bir elini açmıyordu vs o yüzden doktor bi şeyler yiyip tekrar bakmak istedi. ilkinde 10-15 dk gibi, ikincisinde 30-40 dk falan sürdü. ama bir sorun görülmediği için tekrar çağırmadı. devlette nasıl oluyor bilmiyorum. ben direkt özelde yaptırmıştım.

Anladım çok teşekkür ederim. Peki bu haftalarda kabızlık , şişkinlik nefes darlığı falan yasyormusunuz afedersnniz ama diski da koyu yeşil olmaya başladı ve makatta sızı ağrı hissedyorum lavabodan sonra bir kaç gündür normalmi blmyorum bilen varsa yazsın lütfen

hemoroid olabilir. bende de 25 sonrası oluştu. kadın doğumcunuza söyleyin ilaç verebilir onun için. bana vermisti. yesil-siyah kaka da kullandığınız vitaminlerden dolayı normal. ben hamilelik boyunca yesil-siyah dışkıladım. su an da emzirdiğim için demir takviyesine devam ediyorum ve dışkım yine yesil endişelenecek bir durum değil eğer siz de demir takviyesi alıyor veya demir bakımından yüksek besinleri çok tüketiyorsanız.

nefes darlığı yasadım 25 sonrasında. baska mesajımda da belirttim konusurken bile nefesim kesiliyordu. kabızlık hiç yasamadım. en fazla iki gün tuvalete çıkamadığım oldu. ama ona rağmen hemoroid büyüdü doktorunuza bunları hep söyleyin kontrolde. cünkü tedavi edilmeyen kabızlık, hemoroid doğum sonrasında büyük sıkıntı oluyor. doğuödan sonra dikişli halinizle haliyle ıkınamıyorsunuz ıkınsanız da çok ağrınız oluyor. ben fitil kullandığım halde defalarca ağladığımı biliyorum tuvalette doğum sonrasu

Evet demir takviyesi alyorum evet şişkinlik nefes alamama darlgi anne karnının büyümesinden mi yoksa kabizliktanmi onu anlamadım

20+4 olarak bende de nefes nefese kalma başladı. Sırt üstü yatarkende sanki göğsüm daralıyor gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…