• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21/06/2009 a_seyma nın kına ve dugunu :)

güzelliğin tartışılmaz da şok oldum kınada açılıp saçılmışın düğünde tam anlamıyla kapanmışın çözemedim ben bunu ya!

canım tam ne güzel maşallah diye mesaj yazacaktım ama tatlım kınada açıksın ama normalde kapalıymışsın. hal ve hareketlerimiz tutarlı olmalı değil mi. böyle milyonlara açık bir ortamda nasıl açık foto ekledin şaştım doğrusu. tercihine bir şey demem ama beğenmediğimi söyleyeyim

katiliyorum. fakat ben karismak istiyorum.kina,nisan hersey serbest kocaya teslim olunca mi kapanmak gerekiyor? sebep,gerekce nedir? Bir kadinin kapanmasi onun özgürlügünü,özgür düsüncesini,düsüncelerini,bireyselligini kisitlamaktan baska bisey degildir.

simdi sen...evinin kadini olacaksin. muhtemelen calismayacaksin. kocan evin reisi ve o nerde o o lacak. sonra senin görevin bildigimiz ev isleri olacak, yemek, ütü yapmak gibi..sonrada cocuk dogurmak ve onlari büyütmek.

peki ya sen? sen böyle mutlu olacak misin?

hic sanmiyorum. cunku sende sadece bu duruma alisacaksin

KADINLAR
calisin! meslek yapin! hayallerinizin pesinden kosun! evlenirken mutlaka EKONOMIK ÖZGÜRLÜGÜNÜZÜ kazanmis olmalisiniz!

ben yanlışmı ifade ettim acaba? benim tasvip etmediğim noktada oydu açık birinin sonradan böyle kapanması beni delirtiyor sadece düğünde kapanması..bilsemki vecibelerini gerçekten yerine getiricem kapanırdım...
ama kendime güvenmüyorum bu konuda ben yapamam öyle başımı kapatıp bi tarafımı açamam...
bu arkadaşta öyle yapmış kanımca kına iyi ama aile düğünde istememiş kaybetmemek içinde öyle güzel bir günü dilediği gibi yaşayamamış...acaba diyorum kınadamı zorla açıldı yoo kapalı olsam bir tek allahın kulu kınam var diye benim bi traflarımı açtıramazdı...geriye bir tek öbür seçenek kalıyor düğünde zorla kapandı...bu onun tercihi kendisi yorum yapmadığına göre vardır bir bildiği napalımmm..mutlu olsun inşallah...

kapanmak kuranda gecmiyor,
eger böyle bisey varsa erkekler icin neden yok?
hz.muhammedin zamaninda erkeklerin basinda da örtü vardi! simdi neden yok?
eger gercekten öyleyse, allah demek ki kadinla erkegi esit yaratmamis!

kusura bakmayin ama buna inanarak beyninizi yikisounuz baska bisey deil

bikere ilk önce hepinizi kınıyorum..... arkadasımız uygun görmüş eklemiş... sizeneee... ayrıca neden bu acık insanlar kapalılarla ugrasırlar kumasımısınız kapalıların? insanların mutluluklarını paylasmasını fırsat bilip hemen tartısma topigi yaratıyorsunuz? ayrıca kapalı ve calısan birsürü bayan var. siz kapalıları ne zannediyorsunuz? onlara calısın ve özgür olun diyeceginize önce inançlarını ÖZGÜRCEEE yasamalarına izin verin.....

Canım allah mesut etsin mutlulugun bir omur boyu sursun inşallah. Ama anlayamadigim bir konu var. Sanirim tesetturlu bir bayansin. Kinanda açıksın bu çok normal bayanlar arasinda oldugu icin.. ama burasi umuma açık bir sanal ortam burda o resimlerini yayinlaman uygun olmamis benim kanımca.

bikere ilk önce hepinizi kınıyorum..... arkadasımız uygun görmüş eklemiş... sizeneee... ayrıca neden bu acık insanlar kapalılarla ugrasırlar kumasımısınız kapalıların? insanların mutluluklarını paylasmasını fırsat bilip hemen tartısma topigi yaratıyorsunuz? ayrıca kapalı ve calısan birsürü bayan var. siz kapalıları ne zannediyorsunuz? onlara calısın ve özgür olun diyeceginize önce inançlarını ÖZGÜRCEEE yasamalarına izin verin.....

yorumunuzu son anda gordum. cvp yazmadan duramayacagim. bende tesetturlu bir bayanim. kapali olmak nedir nicindir bunu hic dusundunuzmu. tesetturlu olmak bi tarz degildir. dini inancimizin geregidir. ve bu ozel gunler icin degismez. az onceki arkadasimada yazdim. umuma acik biryerde acık resimlerini sergilemesi tesutturlu bir bayan oldugu icin uygun degildir.

yorumunuzu son anda gordum. cvp yazmadan duramayacagim. bende tesetturlu bir bayanim. kapali olmak nedir nicindir bunu hic dusundunuzmu. tesetturlu olmak bi tarz degildir. dini inancimizin geregidir. ve bu ozel gunler icin degismez. az onceki arkadasimada yazdim. umuma acik biryerde acık resimlerini sergilemesi tesutturlu bir bayan oldugu icin uygun degildir.

iyide arkadasımız bunu bilmeyecek kadar aptal deildir... konuyu abartmanın butun kapalılara dayatmanın ne alemi var ayrıca sözüm acık fotorafların konulmasına gösterilen tepkiye deil kapalılara atılan laflara..........

katiliyorum. fakat ben karismak istiyorum.kina,nisan hersey serbest kocaya teslim olunca mi kapanmak gerekiyor? sebep,gerekce nedir? Bir kadinin kapanmasi onun özgürlügünü,özgür düsüncesini,düsüncelerini,bireyselligini kisitlamaktan baska bisey degildir.

simdi sen...evinin kadini olacaksin. muhtemelen calismayacaksin. kocan evin reisi ve o nerde o o lacak. sonra senin görevin bildigimiz ev isleri olacak, yemek, ütü yapmak gibi..sonrada cocuk dogurmak ve onlari büyütmek.

peki ya sen? sen böyle mutlu olacak misin?

hic sanmiyorum. cunku sende sadece bu duruma alisacaksin

KADINLAR
calisin! meslek yapin! hayallerinizin pesinden kosun! evlenirken mutlaka EKONOMIK ÖZGÜRLÜGÜNÜZÜ kazanmis olmalisiniz!

bilip bilmeden kafanıza göre yorum yapmışsınız kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez, üstelik ne sıfatla böyle ahkam kesiyorsunuz aklınızca öğüt veriyorsunuz çok merak ettim...siz nerde yaşıyorsunuzki kapalı kadınları özgürlüğü elinden alınmış sanıyorsunuz....arkadaşım gayet özgürki resimlerini burda yayınlayabilmiş..forumda nice sizin deyiminizle başı örtülü olmadığı için özgür kadın var ama resimlerini buraya koyamıyorlar....siz kendinizce özgür sandığınız, tek pencereden baktığınız fikirlerinizi kendinize saklayın, kimsenin mutluluğunun hevesinide kırmayın...onca şey yazmışsınız birde mutluluklar dileseymişsiniz keşke.....

Şeyma...Allah 2 cihan saadeti versin arkadaşım, mutluluklar dilerim:nazar:

ben kapalı bayanlara laf mı attım bir daha oku istersen. ben de tesettürlüyüm. başını örtüyorsan bir adabın bir ağırlığın olmalı. sözümün arkasındayım. kendi fikrine saygım var ama bence bir açık bir kapalı hoş olmamış.

katılıyorum

hocalarımız yine fetva vermiş
karşıt görüşlü olanlarla tartışma yaşanmış
arkadaşlar fikirlerinizi kendinize saklayın
kapalı yada açık uygun görmüş ki koymuş size o günü yargılamak düşmez
size göre normal olmayabilir ama unutmatın size göre...!!!!
kimsenin inançlarını yargılamaya hakkımız yok herkesin özgür iradesi var
dileyen dilediğini giyer dilediği resmi koyar
lütfen kişisel saldırıda bulunmayın..
bize sadece mutluluklar dilemek düşer

mutluluklar dilerim arkadaşım allah bi yastıkta kocatsın

ben kapalı bayanlara laf mı attım bir daha oku istersen. ben de tesettürlüyüm. başını örtüyorsan bir adabın bir ağırlığın olmalı. sözümün arkasındayım. kendi fikrine saygım var ama bence bir açık bir kapalı hoş olmamış.

katılıyorum
bende aynen allatki yazıya katılıyorum canım amacım bunu demekti....
hocalarımız yine fetva vermiş
karşıt görüşlü olanlarla tartışma yaşanmış
arkadaşlar fikirlerinizi kendinize saklayın
kapalı yada açık uygun görmüş ki koymuş size o günü yargılamak düşmez
size göre normal olmayabilir ama unutmatın size göre...!!!!
kimsenin inançlarını yargılamaya hakkımız yok herkesin özgür iradesi var
dileyen dilediğini giyer dilediği resmi koyar
lütfen kişisel saldırıda bulunmayın..
bize sadece mutluluklar dilemek düşer

mutluluklar dilerim arkadaşım allah bi yastıkta kocatsın

vereliniortak vereliniortak vereliniortak

bak canım bende kapalı bi insanım öyle canım istediginde acan biri degilim... ama bu onun görüşü onun inancııı bizene uygun görmüş koymuş..............

fatoşgül alıntı yaparken dikkat et olurmu? ben mesajımda kınanacak yada kimseyi rencide edecek uygunsuz bir cümle kullanmadım... benim bir çok arkadaşımda kapalıdır mesajımı iyi okursan görebilirsin vecibelerini yerine getirecek kadar güçlü olsam bende kapanırdım diyorum...sende yap ozaman madem onayladın sokakta yada bir akrabanın düğününde her tarafını aç oyna resimlerini buraya koy sonra gel avartarına kapalı resmini koy sen yaparmısın? bence kimse sana bunu yaptıramaz bizim eleştirdiğimiz bu lütfen insanları kınarken yada kapalılık hakkında yorumlar yaparken kapalıları aşağılıyoruzda açıklarla arkadaş oluyoruz gibi bir ortam yaratma herkes inancını gayet özgürce yaşayabilir... heleki benim gibi bir insana böyle bir yorum olmadı emin olabilirsin...
bir yorum yazmadan önce yazılan yorumların ne boyutta olduğunu yapılan hatanın derecesini bir ölç herşeyden önce onu korumaktan ziyade aynısını kendin yaparmıydın bana onu söyle?
bir anlam veremedim sadece tüm mesele bu kınada açıktım ama düğünümde bişi oldu ben kapandım dese tamamda kız yok ortada zaten ...neyse yorumuna üzüldüm gerek yoktu senin onu korumana herkezi tenzih etmene...herkes kendini savunabilecek kapasitede burada bence şimdi bana ve başkalarına cevap hakkı doğuyor sonuçta ama tekrar cevap yazmicam emin ol...

Back
X