Yakllaşık beş günden beridir sağ alt yirmilik dişimden dolayı kabuslar yaşıyordum, her geçen gün ağrısı şiddetlenerek artıyordu, perşembe günü Amasyadaki diş hastanesine gittim, doktor film çektirdi, sol ve sağ alttaki iki yirmilik dişiminde kemiğe batık olduğunu ve normal bir şekilde çekilemeyeceğini Amasya'da da çene cerrahı olmadığını o yüzden Samsun'a sevk etmesi gerektiğini söyledi, sevk yazayım mı gider misin dedi? sevk üç iş gününü kapsıyor pazartesi son dedi. Gitmezsem ağrıdan ölürüm dedim, mecburen gideceğim dedim, pazartesi giderim diye planlıyordum çünkü Samsun'u hiç bilmiyorum ve eşimde denetlemelerinden dolayı izin alamıyordu, perşembe akşam mesaiden eve gittiğimde yine o lanet olası ağrı saplandı ben yine nasıl ağlıyorum ama ağrıdan acıdan, resmen kıvranıyorum, eşim gelince özel doktoruma gittik, o da mecburen Samsun'da aldıracaksın burda çene cerrahı yok en fazla dört saat seni rahatlatabilirim dedi, dişime iğne vurdu, antibiyotik başlattırdı (devletteki doktor sevk etti beni o halde ama antibiyotik başla bile dememişti), doktorun dediği gibi 4 saat uyuşuk bir vaziyette acısız geçti ama gece yine başladı, sabah uyandığımda hafif hafif ağrı giriyordu, bazen şiddetleniyordu, mesaiye giderken yolda yine canım çıkacak gibi acımaya başladı, gittim masama oturdum, nasıl ağlıyorum yine hıçkıra hıçkıra, kafamı duvarlara vurmak, kopartmak geliyor içimden dayanamıyorum, görenler acıdı, kızım durma burda pazartesiyi nasıl bekliycen haftasonun geçmez mahvolursun dediler, Samsunu hiç bilmiyom, ağrıdan gözümü açamıyom, habire ağlıyorum, yola nasıl çıkacağım tek başıma diye düşünüyodum, sonra baktım çıkış yok kalktım terminale gittim, ben bittim yol bitmedi, diş fakültesine geldim öğlen arası, ben yine kıvranıyorum, sadece topu kökü iki doz antibiyotik almıştım, herkes bugün muayene ederler ve başka bir zamana gün verirler diyordu (ordakilere öyle yapmışlar, bir hafta sonrasına gün vermişler) ben bir saat bile bekleyemezken bir gün nasıl bekleyeyim, saat ikiye doğru muayeneye aldılar, tabi ben bir yandan ağlıyorum (elimde değil acıdan gözlerimden sicim gibi yaşlar dökülüyor) bir yandan bir an önce şu dişimi alsınlar diye içimden dua ediyorum, neyse önce sanırım öğrenciydi o bütün dişlerimi tek tek inceledi, sonra hocası olan bayan doktor geldi, o da tek tek inceledi, hatta çocuğa sorular sordu, içimden yalvarıyorum ne olur yardım edin diye ama onlar her dişimi inceliyorlar, doğru olan da o çünkü çürüklerim falan varmış ama umrumda değil acıdan açıkcası, sonra röntgene gönderdiler, ordakilerde acıdılar halime hemen çıkarttılar, beni beş dakika ancak beklettiler, sonra tekrar doktor kontrol etti, kemiğe batık iki diş çekim dedi, yukarıya çene cerrahisine yönlendiriler, oraya gittim, bayanlardan biri gelenlere randevu verip gönderin dedi, ben de dedim ki ben Amasya'dan geliyorum, hadi onu bırakın Fizandan bile gelirim ama dayanamıyorum acıya, neyse kontrol ettiler, tabi ben fulltime ağlamaya ve kıvranmaya devam acıdan onlarda acıdılar sanırım, acil olduğunu anladılar ve çekim masasına oturttular, başımda on kişiyle dişimi çekmeye çalıştılar, bir saat uğraştılar, benim inatçı diş yerinden bile kıpırdamadı, doktor filimde hafif dokunuyor gibi görünüyordu ama bayağı bir tutuyormuş, açık çekim yapcaz dedi, ameliyathane falan dedi ama sonra kıpırdatmadılar yerimden, bir saatte diş etimi neşterle açıp, kemiğimden dişin kökünü az bişey oynatmaya çalışmakla geçti, sonra sonunda dişi çekti, bu arada çenemde koptu zannettim, bu pazartesiyede randevu verdiler sol alttaki yirmiliğim için, o daha da kötü dediler, kemiğe daha çok gömükmüş, ameliyathanede alcaz onu dediler.
Şu anda suratım şiş, ağzımda sayısını bilmediğim kadar dikiş var, ağzımı açıp yemek bile yiyemiyorum acıyor, ama şükür ki o diş ağrısından daha hafif kalıyor bu acı, ama şimdi beni bir korku aldı, ben pazartesi günü ağzımı nasıl açcam, şimdi ağzımı azcık açıp kaşık bile sokamazken
Ben doğum yaptıktan sonra bile (sezeryan olmuştum, sancım gelmemişti) böyle acı görmedim, iki ay önce burnumdan ameliyat oldum o zamanda böyle acı görmemiştim, diş ağrısının bu kadar iğrenç bir ağrı olduğunu bu şekilde öğrendim, Allah diş ağrısı çeken herkese yardım etsin, zor çokkkk zorrrr.