20lik dişimi çektirdim bakarmısınız

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
116
- Yurtdışı
20lik dişimi çektirdim çekerken kırıldı baya zorladılar dikiş atıldı.Herkesin yazdığına göre operasyon sonrası çok ağrı oluyormuş şişlik oluyormuş yemek yiyemeyen su içemeyen oluyormuş hatta.Benim çektireli 9 saat oldu ağrım yok şişlik yok çok hafif sızı var yavaş yavaş domates bile yedim hatta.Daha sonra ağrım olurmu yoksa şimdiye dek olmasımı gerekti.Korkuyorum daha sonra ağrım olursa şişlik olursa diye. Başından bu operasyonu geçirenler cevap yazabilirmi?

3 tane 20lik diş çektirdim sadece çekilen yer ağrıdı ama çektirmeden önceki ağrının yanında bit kadar kaldı .
Ertesi gün daha iyi oluyor ama dikkat et apse yaptırma 2-3 gün koru yeter bence

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
3 tane 20lik diş çektirdim sadece çekilen yer ağrıdı ama çektirmeden önceki ağrının yanında bit kadar kaldı .
Ertesi gün daha iyi oluyor ama dikkat et apse yaptırma 2-3 gün koru yeter bence

Geçmiş olsun.

Koru derken nasıl korumam gerek neden apse olur cevaplarsanız sevinirim meyve suyu felan içiyorum problem olurmu acaba kan şekerim düşüyor çünkü...

Koru derken nasıl korumam gerek neden apse olur cevaplarsanız sevinirim meyve suyu felan içiyorum problem olurmu acaba kan şekerim düşüyor çünkü...

Soğuk içme çok fazla sıcak içme koru derken bunlar zaten doktorun demiştir ne yapman gerektiğini.iltihap olmasın dikişin düşene kadar zaten oda 2-3 günde düşüyor.
Normal hayatına devam et yediklerini kısma zaten genelde 4 saat bir şey yeme diyorlar.

Soğuk içme çok fazla sıcak içme koru derken bunlar zaten doktorun demiştir ne yapman gerektiğini.iltihap olmasın dikişin düşene kadar zaten oda 2-3 günde düşüyor.
Normal hayatına devam et yediklerini kısma zaten genelde 4 saat bir şey yeme diyorlar.

Teşekkür ederim cevapladığınız için dikişlerimi 1 hafta sonra alacaklarmış düşecek demedi doktor ama yine minik parçalar halinde yiyorum sıcak soğuk haricinde.Çok çok teşekkür ederim bu saatte cevap yazıp içimi rahatlattığın için..

Teşekkür ederim cevapladığınız için dikişlerimi 1 hafta sonra alacaklarmış düşecek demedi doktor ama yine minik parçalar halinde yiyorum sıcak soğuk haricinde.Çok çok teşekkür ederim bu saatte cevap yazıp içimi rahatlattığın için..

Rica ederim....:42: :42:

bende çektirdim dişlerimi ve hiç ağrı çekmedim.doktorum gelmeden önce ağrı kesici al sonra birşey yiyip içemezsin demişti öylede yaptım ve ağrım olmadı.size doktorunuz gargara verdimi bilmiyorum ama bana verdiği çok iyi gelmişti hem açık yara olduğu için enfeksiyon riskini ortadan kaldırıyor hemde dişimi fırçalayamadığım için çok güzel ferahlık veriyordu.Bu arada ağrı çekmediğimiz için şanslı azınlıktayız sormakta haklısın:)

bende üç tane çektirdim hatta biri gömülüydü onu ameliyatla aldı.benim baya dikişim vardı ve epey sürdü. ameliyat sonrası benim ağrım hemen başlamıştı ağzımı açarken acıyordu ama benim sorunlu olduğu için öyleydi sanırım .birde doktor bana süt ve süt ürünlerini birde aspirini bir süre kullanma dedi 1 hafta kadardı sanırım. kanı sulandırmasın filan demişti birde sigara içiyorsanda bırakmalısın demişti.

hatta şu andada son 20lik fena halde dün acile gittim acilde 20lik çekmiyorlarmış. acaba şimdi gitsem bi poliklinik çeker mi???

Geçmiş olsun. Benim en büyük kabusum :( Her yıl tekrarlayan ağrım var, artık suratımı gectim gözüme fln vuruyor ama sırf fobim yüzünden cektiremiyorum :(

Cok acıdı mı cekerken

Ben ameliyatla cektirdim benimkileri.
Etin altindan aldilar Disleri agzimda yer olmayinca cikamadilar gün yüzüne :27:

Ben cok kötü olmustum ameliyattan sonra hemen buz tuttum ama yinede sisti ve sürekli kaniyordu yaralar. Ilk 3 gün dislerimi bile fircalamam yasakti yani o kadar kötüydü.
Ama bu durum herkesin yapisina göre degisiyor.
Bir arkadasim da 2 dakikada 4 ünü birden cektiler (onunkiler etin altinda degildi) ve doktordan cikti eve gitti yemek yedi :-)
hic birsey olmamisti ona.
Ama bastan bisey yoksa sonradan da olmaz merak etme. Ufak bir agri sizi da olur onada agri kesici alabiliryorsun.
ilk Günleri buz tutmak cok önemli (Pis kan yanagini morartmamasi icin).

Gecmis olsun :40:

Canim sen cektirmissin anladigim kadariyla. Üç defa alindi biri kaldi .ilkinde hafif diş çıkmıştı pek anlamadim agridi şişti ama dayanilack gibiydi. İkincisinde ikisi alinsi alt üst biri hic cikmamisti onda ağzımi acamadim yuzum cok şişti yanagim bile moraradi. Belki kişiden kişiye değişiyor sonra agrimaZ zaten gecmis olsun

Geçmiş olsun. .. Ben de çok çektim yirmilik dişlerden. Benim alt cenemdekiler problemli özellikle bir tanesinden o kadar cektim ki kapuson kaldirma yaptilar iltihap kapti şişti çekeceğiz dediler iltihapliyken hemde disci sandalyesinden kaçtım gittim baska doktora iyice iyilesti oyle cektirdim disi ama cektirdikten sonra hic sıkıntı yasamadim hem doktorum cok iyiydi hem de iyi baktım. Asiri sicak ve soguktan kacindim sert seyler yemedim oyle oyle gecti şükür.

20 lik dişten ben de korkuyordum ama korkacak bişey yok arkadaşlar
Ameliyattan sonra sürekli buz koydum yanagıma, şişmedi
Agrı konusunda da şanslıydım, hiç agrım olmadı

Ben buz bile tutmadım hiç ağrım olmadı hatta o gün köfte ekmek yedim sıcak soğuk yiyecek içeceklerden uzak durdum.... Ama hemen ağrı kesicimi aldım sanırım ağrı kesicimde etkiliydi yada o kadar ağrı çekmiştim ki çekildikten sonraki ağrı vız geldi belkide bilemiyorum. Ama korkmayın ağrı bile olacaksa bile insan nasıl rahatlıyor anlatamam....Korkmayın arkadaşlar sağlık için önemli benim resmen o çekilmeden önceki ağrıdan psikolojim bozulmuştu...

Geçmiş olsun. Benim en büyük kabusum :( Her yıl tekrarlayan ağrım var, artık suratımı gectim gözüme fln vuruyor ama sırf fobim yüzünden cektiremiyorum :(

Cok acıdı mı cekerken

aynı şey bende de olurdu ve sırf korku sebebiyle ertelerdim ve bu ağrılar sıklaşınca aldırmak zorunda kaldım. inanın boşuna o kadar ağru çekmişim bunca yıldır. birde benimki derinin altındaydı düşünün çekilirken hiç ağrı acı hissetmedim fakat sonraki bir kaç gün hafif ağrılar oldu ama geçti işte. korkunuzu üzerine gidin her yıl yaşadığınız ağrının yanında o ağrı ufacık kalıyor.

Benimkilerde hepsi birden ameliyatla alindi ve tam bir iskenceydi (doktorla inatlastik biraz, o yüzden birazda) :(. Bir tanesi iltihapli oldugu icin biraz zorlanmistik ve hepsi gömülüydü :(. Benim doktorum sismemesi icin özel bir igne vurmustu ve gercekten hic sismedi. Sadece agizimin icinde siskinlik vardi. Agrim ilk bir kac gün olmustu. Ve sonra yüzümde sari lekeler oldu yani söyle hani bir yerin ezilir ya morarir sonra sararir öyle iste. Ben pek yiyememistim belki hepsini birden aldiklari icin ve 3 kilo vermistim.

Ilk 3 yil soguk havada kaldigimda cenem özelikle yirmilik dislerin oldugu yer agriyor :(. suanda hayla böyle bir problem yasiyorum ama eskisi kadar degil yani sogukta saatlerce kaldigimda basliyor bu agri. Gecmis olsun.

Eşim 2 tane 20 lik dişini çektirdi ama 1 tanesi daha dipte cerrahi operasyon gerektiriyormuş :S

Merhaba arkadaşlar benim yirmilik dişimin biri gecen yil cikti cikarkende cok ağridi arda bir sizliyo ama böyle curuk ağrisi gibi değil diyerlerinden tik yok simdilik bu yirmilik dişler genelde cekiliyomuş diye duymuştum benim simdilik sikintim yok bu dişlerin sağlikli olma ihtimali yokmu

Back
X