• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik diş problemi

.EcLiPSe.

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
3.632
10
0
Diğer
öncelikle merhaba ben 19 yaşındayım gecen sene 20lik dişlerim alt sağ ve sol da agrımalar oldu ve doktaradan ameliyat için randevu aldım. aylar sonrasına vermişti geçebilir diye ve geçtide. ama şimdi 1 aydır bu ağrılar yeniden başladı. 2 hafta öncede soguk algınlıgım nedeniyle antibiyorik kullanmıştım ve diş ağrımda geçti. iyileştim ama antibiyotige devam ediyorum agrımı geçirdigi için. biraz olsun rahatlayabileyim diye.
şimdi size sormam gereken dişlerin biri patladı ama sadece bi kısmı görünüyo (soldaki ) digeri ise sürekli şiş halde. herhalgi bişey degdiginde de cok acı duyuyorum.tek çözümün ameliyat mı bunu ögrenmek istiyorum. hemde 2 diş birden olunca 2 kez ameliyat olmam gerekecek sanırım.. biraz çekiniyorum..
zaman ayırdınız için teşekür ederim..

20 yaş dişleri artık günümüzde ağızda olması gerekliliği olmayan dişlerdendir ve, çene yapıları küçük olan insanlarda çıakcak yer bulamadığından genelde ağrılara şişlere vede kistlere sebep olmaktadır.. onuniçin günümüzde 20 yaş dişleri çıkmaya başlamadan cerrahi yollarla çekilmektedir.. her iki dişinin olduğu yerdende ameliyat olacaksın evet.. bir tanesinin patlamış olması hepsinin çıkacağı anlamına gelmiyor, ama büyüme 20 yaşına kadar süreceği için çenen daha fazla büyüyüp yerinede yereşebilir ama bu düşük bir ihtimal.. diğer dişlerine zarra vermesini engellemek vede boşuna ağrı çekmemek için ameliat olmalısın.. gözünde büyütme oldukça kolay operasyonlardır.. hiç bir şey hissetmezsin..

geçmiş olsunç

Merhabalar,
Benim dişlerimle ilgili bir problemim yok. Çürük, dolgu, kırılma vs şikayetim hiç olmadı. Bir defa yirmilik dişim apse yaptı, iyileşti, bir süre sonra çektirdim o kadar. Dişlerime iyi bakarım. Sakınan göze çöp batarmış diyerek sorumu sormak istiyorum. Yakın zamanda hamilelik planlıyorum. Kalan diğer 3 tane yirmilik dişim hamilelik esnasında problem çıkarır mı diye düşünerek onları çektirmek istiyorum. Sorun yokken çektirmek sorun olur mu? Dişlerin arasında seyrek bir görüntü oluşturur mu sonrasında merak ediyorum. Hamilelik döneminde diş çektirilir mi?
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

dişleirn sorun çıkarıp çıkarmayacağını röntgen çektirerek anlayabiliriz.. kesin sorun çıkarırlar yada çıakrmazlar diye bir şey yok.. önlem olarak çektirmek istiyorsanız çektirebilirisiniz.. herhangi bir sakıncası yok.. hamile iken çok gerekmediği sürece operasyon yapmıyoruz.. ilk 3 ay ve son 3 ay özellikle.. herhangi bir sorun yaşarsanız.. diş hekiminize görünüp.. ağızda sorun teşkil edecek dişleri yaptırmanız doğru olur..

öncelikle merhaba ben 19 yaşındayım gecen sene 20lik dişlerim alt sağ ve sol da agrımalar oldu ve doktaradan ameliyat için randevu aldım. aylar sonrasına vermişti geçebilir diye ve geçtide. ama şimdi 1 aydır bu ağrılar yeniden başladı. 2 hafta öncede soguk algınlıgım nedeniyle antibiyorik kullanmıştım ve diş ağrımda geçti. iyileştim ama antibiyotige devam ediyorum agrımı geçirdigi için. biraz olsun rahatlayabileyim diye.
şimdi size sormam gereken dişlerin biri patladı ama sadece bi kısmı görünüyo (soldaki ) digeri ise sürekli şiş halde. herhalgi bişey degdiginde de cok acı duyuyorum.tek çözümün ameliyat mı bunu ögrenmek istiyorum. hemde 2 diş birden olunca 2 kez ameliyat olmam gerekecek sanırım.. biraz çekiniyorum..
zaman ayırdınız için teşekür ederim..
antibiotikler sizi kısa bir süreliğine he rahatlatacakdır.ama kesin çözüm için mutlaka 20 yaş dişlerinizi aldırmanız gerekecekdir.ameliyatı gözünüzde çok büyütmeyin.şuan yaşadığınız sorunlar inanın çok daha şiddetli.çekdirip sonsuza kadar kurtulun bu ağrılardan

Merhabalar,
Benim dişlerimle ilgili bir problemim yok. Çürük, dolgu, kırılma vs şikayetim hiç olmadı. Bir defa yirmilik dişim apse yaptı, iyileşti, bir süre sonra çektirdim o kadar. Dişlerime iyi bakarım. Sakınan göze çöp batarmış diyerek sorumu sormak istiyorum. Yakın zamanda hamilelik planlıyorum. Kalan diğer 3 tane yirmilik dişim hamilelik esnasında problem çıkarır mı diye düşünerek onları çektirmek istiyorum. Sorun yokken çektirmek sorun olur mu? Dişlerin arasında seyrek bir görüntü oluşturur mu sonrasında merak ediyorum. Hamilelik döneminde diş çektirilir mi?
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

hamilelik sırasında da tabiki her türlü tedaviniz artık rahatlıkla yapılabilmekte.yalnız böyle bir durum planlıyorsanız ihmal etmeyin daha iyi olur.öncelikle panaromik flim çekdirerek kalan 3 taneyi doktorunuzla birlikte kontrok etdirin.ağızda yer yok ise zaten onları çekdirmeniz aralanmaya neden olmaz.bu konuda da endşe etmeyin

Back