20lik Diş Çektirmeden Diş Teli Taktırmak?

braces0054

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
232
30
98
31
20lik diş çektirmeden diş takı takan var mı aramızda?

Bu fotoğrafı googledan buldum benim değil ama üst dişimin 1 tanesinin açısı aynen böyle. Ötekide düz pozisyonda ama 2side çıkmadı. Gerek var mıdır bu dişleri aldırmaya. Doktor röntgeni gördüğü gibi bu dişleri aldır öyle gel dedi. Demesi çok kolayda aldırması mesele ağzımı yaracaklar falan. Önceki gittiğim doktorda hiç röntgen falan çektirmedi bi tarih verdi gel takalım dedi. Her doktorun çalışma stili farklı mıdır acaba?

Bu fotoğraf erkek ağzı galiba.

Ben taktırdım. 2 yıl önce çıktı diş tellerim. 20lik dişlerimi hala çektirmedim. 2si gömük 2si çok az çıktı. dişlerimin şeklini bozmaya başladılar. keşke zamanında aldırsaydım diyorum. hala korktuğum için çektirmeye gidemedim.

alttan mı üstten mi bozdular?

alttan bir dişim hafif yamuldu. 20likleri almazsam bozulmanın artacağı da kesin.

Ben şunu tavsiye edebilirim. Ortodontide 10 sene boyunca diş teli tedavisi gördüm.Diş teli taktığım süre boyunca 20 lik diş problemim hiç olmamıştı.Tedavimin bitmesine yakın henüz çıkmayan 20 lik dişlerimi dr tavsiyesiyle çektirdim.Çektirmez olaydım.Dişlerimin arası açıldı.Aralardan çürüme yapıyor şu an.İkizimin de 20 lik diş çekimi yapıldı aynı dönemde .Onun da çene de yer olmadığı için ön dişler yine çarpık oldu.Ağrı yapıyorsa aldır.20 diş çekiminden sonra çene yapına göre dişler yer değiştiriyor.Bu konuda dr beni hiç uyarmamıştı.

20lik diş olduğundan emin misin o dişlerin?

Ben en arkadaki azı dişini çektirmiştim alt dişlerim o tarafa doğru kaydı alt dişlerimle üst dişlerim arasında 1 diş paralellik sorunu var. Ama 20lik diş çektirdiğim azı dişinin yerine geldi aynen yaş 14dü o zaman.

20lik dişlerin hiç çıkmamışken nasıl kenarlar açıldı onu anlamadım. Belki de senin 20lik dişlerin için çok yer vardı damağında düz çıkmıştı.

Evet eminim.ben de lisedeydim.Önce film çekildi.20 lik dişler azı dişlerine yatık pozisyondaydı.İleriye dönük dişi çürütebilir deyip çekilmişti.Gözle gözükmüyordu dişler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…