20lik diş çektiren oldumu ?

asudee11

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2024
205
-255
Hanımlar merhaba 1 kaç gündür diş ağrım vardı sağ alt taraftaki dişimde çürüme vardı sabah diş acile gittim röntgen çekildi çürüyen dişin yanında gömülü 20lik diş varmış çürüğüde tetikliyormuş acısı mahvetti beni. 20lik diş pozisyon olarak dik değilde sola yatık çekilde çıkmış. Bayramdan sonra üniversite hastanesine gidicegim ama çokta korkuyorum. Çektiren oldumu?

3 tane çektirdim çene cerrahisinde çekerken hissetmiyorsunuz korkmayın doktorunuzun dediklerini yapın sormak istediğiniz varsa yazın

Bir hafta sonra mezuniyetim var ve bazılarında şişlik ya da bir süre çene açamama gibi durumlar oluyormuş bende böyle şeyler başıma gelirse diye korktum ve randevuya gitmemeyi düşünüyorum en azından 2 hafta falan ertelemeyi

ben 4 tane diş için yaptırdım. damak yarılıyor diş alınıyor ve dikiş atılıyor. ilk günler biraz agrı olur. yapan doktora da bağlı tabi ameliyat sonrası nasıl olacağı. çok korkulacak durum değil. ameliyattan sonra buz koyarsın bir süre şişlik az olur. ameliyat lokal anestezi oluyor çok hissetmiyorsun

Ben benzer sekilde cikan bir tane cektirdim, damak yarmak tek cozum gozurkurken benim doktorum disi 2 ye bolup dikis atmadan cekmisti 2 gunde toparlamistim

3 tane yirmilik diş çektirdim 2’si gömülüydü. Hepsini üniversite hastanesinde çektirdim. Operasyondan çok korkuyordum ağrı sızı hissetmekten. Çünkü bende uyuşma sorunu oluyor yani dolgu bile yaptırsam ikinci bir iğne vurmalarını rica ediyorum. Ama emin olun hiç acı hissetmiyorsunuz. Fakat operasyon sonrası hepsinde de ilk 1 hafta çok ağrı çektim. ağrıdan ağlardım Allah beteriyle imtihan etmesin. Birisi ilk gün o kadar çok kanadı ki kan yutmaktan içim dışıma çıktı. o kadar şişti ki kendimi görmemek için aynaya bakmıyordum. Diğeri ise hiç kanamadı çok ufak şişti.

Ben panik ataklı anksiyeteli canı baldan tatlı biri olarak 300 sayfa yazı okuyarak ameliyat oldum, vallahi kafamı götürse haberim olmazdı ne ağrı ne sızı toplam 20 dk filan sürdü , ikiye bölüp aldı 2/3 de dikiş vardı, eve geldim ağrı kesici elimde uyuşukluk geçerse ağrır hemen içerim diye bekledim ama içmeme gerek bile olmadı … şimdi bi de sağda var ona gidicem inşallah.

Bence agri isi kisiden kisiye degisiyor bi de tabii doktora gore de ben 2 tane gomulu cektirdim alt cenemdekileri. İslem sirasinda zaten hissedilmiyor da sonrasinda agri icin de majezik icmistim oyle cilgin gibi agri cekmedim. Buzu da duzgun bir sekilde uygularsaniz sislik falan olmuyor. Benim canim tatli oldugu icin ilk 2 gun kati bir sey yememistim. Ama agridan dolayi degil, agrir diye korkumdan bi arkadasim da cektirdikten sonra makarna yemeye gitmisti yani gercekten kisiden kisiye degisiyor. Ama korkulacak bir sey yok inanin oncesinde cektiginiz agri daha beter…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…