20'lik diş ameliyatı olacağım:(

slowly26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32
Puanlar
118
merhaba arkadaslar benim sorunumda 20 lik dişim .bugün 2. azı dişimin ağrıması üzerine diş hekimine gittim sol alt taraftaki 20 lik dişim yamuk olduğu için alınması gerektiğini söyledi doktorum.çene cerrahisinden randevumu aldım ama bana ameliyat günü karnını iyice doyur gel dedi.normalde ameliyattan 8 saat önce hiçbirsey yenilip içilmiyor.böyle bir durum yasayan varmı ayrıca amelityattan önce kanal tedavisi uygulanacak çürük dişlerime korkuyorum ameliyattan da kanal tedavisindende bu ameliyatı olanlar tecrübelerini benimle paylasabilirmi rica etsem simdiden tesekkür ederim

merhaba arkadaslar benim sorunumda 20 lik dişim .bugün 2. azı dişimin ağrıması üzerine diş hekimine gittim sol alt taraftaki 20 lik dişim yamuk olduğu için alınması gerektiğini söyledi doktorum.çene cerrahisinden randevumu aldım ama bana ameliyat günü karnını iyice doyur gel dedi.normalde ameliyattan 8 saat önce hiçbirsey yenilip içilmiyor.böyle bir durum yasayan varmı ayrıca amelityattan önce kanal tedavisi uygulanacak çürük dişlerime korkuyorum ameliyattan da kanal tedavisindende bu ameliyatı olanlar tecrübelerini benimle paylasabilirmi rica etsem simdiden tesekkür ederim

slm cnm ben 10 gün orayla 2 tane yirmilik dişimi çektirdim çene cerrahisinden bütün gittiğim diş doktorları bu diş beni aşar dedi çekmedi çünkü.çekildiğinde yüzümün bi tarafının uyuşuk kalma riski vardı.her neyse randevumu aldım gittim önce bi iğne yaptı dişin çevrelerine de vurdu tamamen uyuşsun diye o biraz acıdı.uyuşunca hadi gel bakalım dedi dedim nereye :D yan odaya geçtik anamm tam bi ameliyathane:D tırstım tabi ben normal dişci koltuğunda yapcak zannettim önlüklerini giydi maskelerini taktı başladı sonra.Bu arada benim dişimin biri tam gömülüydü diğeride minnacık çıkmıştı.Ben ilkini anlatıyorum bütün diş etimi yardı haliyle.röntgende gördük o dişi zaten.hiç birşey hissetmiyosun o yönden korkma ben kalpten gitmek üzereydim ama acı sızı yok onu unutma ne yaptıklarından haberin bile olmuyo.dişi 3-4 parça halinde çıkardı gömülü ve yan yattığı için.neyseki sonra bitti büyük ihtimalle uyuşukluk olmucak sinir kopmadı dedi sevindim zaten belki tek korkum oydu.dikişlerimi attı 1 hafta sonra gel dedi çıktım gittim.yemek işi biraz sakat evet sadece çorba içmeye bak zaten istesende bişi yiyemicek ağzın tam açılmıcak kaşığın girdiğine dua et :D yüzüm 4 gün şişti öyle işe gittim geldim .garip bi histi ya doktor çok gülme dikişlerin patlar dedi ben de güleceğim tuttu dikişler hep patladı ağzıma kan tadı geldi 3-4 gün boyunca.neyseki dikişlerimi aldırdım bitti.ikinci dişimde yarılıp alındı o biraz acıdı açıkcası dikiş atılırken elektrikler gitmişti 10-15 dakika bekledik uyuşturucun etkisi belki de geçmişti bilemiyorum ağzımda ne yaptığını hep hissettim öyle diyim öncekinde hiç haberim yoktu.sonra bi yirmilik dişim daha alındı o da gömülüydü ama üst çenede olunca yarmadan aldı ücretinide merak edenlere söyliyim üç diş 900 tl ye mal oldu artı benden tomografi(200,00 tl) röntgen(50,00 tl) istediler onun için izmire gittim yaklaşık 1.300 kusure mal oldu bu gereksiz dişler.geçmiş olsun cnm ameliyat zor değil ondan korkma sonrası zor o da sadece 3-4 gün.

yaa 20lik diş 4 tane vardı ben de..ikisini aldırdım..biri ameliyatla oldu...o günleri hatırlamak bile istemiyorum...öleyim bitsin bu acı dedim resmen..ameliyat en hafifi sonrası 2 günü hatırlamak bile istemiyorum..

slm cnm ben 10 gün orayla 2 tane yirmilik dişimi çektirdim çene cerrahisinden bütün gittiğim diş doktorları bu diş beni aşar dedi çekmedi çünkü.çekildiğinde yüzümün bi tarafının uyuşuk kalma riski vardı.her neyse randevumu aldım gittim önce bi iğne yaptı dişin çevrelerine de vurdu tamamen uyuşsun diye o biraz acıdı.uyuşunca hadi gel bakalım dedi dedim nereye :D yan odaya geçtik anamm tam bi ameliyathane:D tırstım tabi ben normal dişci koltuğunda yapcak zannettim önlüklerini giydi maskelerini taktı başladı sonra.Bu arada benim dişimin biri tam gömülüydü diğeride minnacık çıkmıştı.Ben ilkini anlatıyorum bütün diş etimi yardı haliyle.röntgende gördük o dişi zaten.hiç birşey hissetmiyosun o yönden korkma ben kalpten gitmek üzereydim ama acı sızı yok onu unutma ne yaptıklarından haberin bile olmuyo.dişi 3-4 parça halinde çıkardı gömülü ve yan yattığı için.neyseki sonra bitti büyük ihtimalle uyuşukluk olmucak sinir kopmadı dedi sevindim zaten belki tek korkum oydu.dikişlerimi attı 1 hafta sonra gel dedi çıktım gittim.yemek işi biraz sakat evet sadece çorba içmeye bak zaten istesende bişi yiyemicek ağzın tam açılmıcak kaşığın girdiğine dua et :D yüzüm 4 gün şişti öyle işe gittim geldim .garip bi histi ya doktor çok gülme dikişlerin patlar dedi ben de güleceğim tuttu dikişler hep patladı ağzıma kan tadı geldi 3-4 gün boyunca.neyseki dikişlerimi aldırdım bitti.ikinci dişimde yarılıp alındı o biraz acıdı açıkcası dikiş atılırken elektrikler gitmişti 10-15 dakika bekledik uyuşturucun etkisi belki de geçmişti bilemiyorum ağzımda ne yaptığını hep hissettim öyle diyim öncekinde hiç haberim yoktu.sonra bi yirmilik dişim daha alındı o da gömülüydü ama üst çenede olunca yarmadan aldı ücretinide merak edenlere söyliyim üç diş 900 tl ye mal oldu artı benden tomografi(200,00 tl) röntgen(50,00 tl) istediler onun için izmire gittim yaklaşık 1.300 kusure mal oldu bu gereksiz dişler.geçmiş olsun cnm ameliyat zor değil ondan korkma sonrası zor o da sadece 3-4 gün.

yaa 20lik diş 4 tane vardı ben de..ikisini aldırdım..biri ameliyatla oldu...o günleri hatırlamak bile istemiyorum...öleyim bitsin bu acı dedim resmen..ameliyat en hafifi sonrası 2 günü hatırlamak bile istemiyorum..

arkadaslar ikinizede çok teşekkür ederim cevaplarınız için benim dişim neredeyse çıktı çok az kalmış ama yamuk çıkıyormuş onda alcak peki birşey daha sormak istiyorum benim 2. azı dişlerim çürük kanal tedavisi yapılacak ama ameliyattan önceye randevu verdiler bu bu dişler alınmadan tedavi uyguluyabiliyorlarmı acaba

bende 20lik diş ameliyatı oldum. ameliyattan ilk yarım saat sonrası yani uyuşma geçtikten snra agrı oluyor. bir hafta sıkıntı çekersin sonra geçiyor.
ayrıca ilk gün soguk tampon uygulamıştım. sonraki gün ise sıcak..

tatlım bende 4 dişimide ameliyatla aldırdım.bence korkulucak bırsey yok eger acıya dayanıklıysan hıc ama hıc korkma .ben ilk diş ameliyatımda senın gıbı cok karmasık duygular ıcındeydım dıscıye sordum ne kadar surer bu amelıyat dedım 1 saate yakın dedı .bu arada dıscı koltugunda alındı hepsı amelıyat odası falan degıldı.neyse gırdım abartmıyorum dıkısıyle herseyıyle 6 dkkada cıktım odadan babam nıye cıktın demıstı bıttı dedım adamcagız soke olmuştu.önce ıgne yapıyo uyusturuyo ıgnenın buyuklugunden korkma az bısey acıyo cok degıl sonra zaten uyusunca bısey hıssetmıyosun .gun ıcınde sıcak soguk bısey yemıyosun ılık yıyıp ıcıyosun .amelıyat sonrası 2 saat bırsey yemıyosun.amelıyattan sonra (ameleıyat dedıgıme bakma adı amelıyat ,curmunde pek bısey yok :)) soguk tampon uyguluyoun .gun ıcınde kanama cok olabılır korkma.ayrıca uyusmanın etkısı gecınce agrı baslıycak agrı baslar başlamaz apranax agrı kesıcı alıyosun tabı alerjın vs yoksa bıttı gıttı bu kadar benım ust dısım alındgında ertesı gun yanagımda morarma olmustu ama baska agrı sızı yoktu. korkma yanı guzelım aldırmazsan dıger dıslerının seklını bozuyo sıkıtırarak bır an once yaptır.kanal tedavıdede bende yaptırdım oda kolay benı rahatsız eden sadece matkap gıbı bı alet varya onun sesı.sımdıden gecmıs olsun tatlım ınsallah yazdıklarım senı rahatlatır ama cıdden abartı eksık yok basımdan gecenlerı yazdım .sevgılerr

10 gün önce sağ alt yirmilik dişimi aldırdım üniversite hastenesinde.normal dişçi koltğunuda gerçekleşti işlem.ameliyat sırasındada hiçbişey hissetmedim.ameliyat sonrasın doktor agrı kesici antibiyotik ve gargara verdi bunları kullandım ve hiç sorun yaşamadım.yaşadığım tek sorun yüzümdeki şişlikti.4 -5 gün yanağım şiş olarak gezdim.

tatlım bende 4 dişimide ameliyatla aldırdım.bence korkulucak bırsey yok eger acıya dayanıklıysan hıc ama hıc korkma .ben ilk diş ameliyatımda senın gıbı cok karmasık duygular ıcındeydım dıscıye sordum ne kadar surer bu amelıyat dedım 1 saate yakın dedı .bu arada dıscı koltugunda alındı hepsı amelıyat odası falan degıldı.neyse gırdım abartmıyorum dıkısıyle herseyıyle 6 dkkada cıktım odadan babam nıye cıktın demıstı bıttı dedım adamcagız soke olmuştu.önce ıgne yapıyo uyusturuyo ıgnenın buyuklugunden korkma az bısey acıyo cok degıl sonra zaten uyusunca bısey hıssetmıyosun .gun ıcınde sıcak soguk bısey yemıyosun ılık yıyıp ıcıyosun .amelıyat sonrası 2 saat bırsey yemıyosun.amelıyattan sonra (ameleıyat dedıgıme bakma adı amelıyat ,curmunde pek bısey yok :)) soguk tampon uyguluyoun .gun ıcınde kanama cok olabılır korkma.ayrıca uyusmanın etkısı gecınce agrı baslıycak agrı baslar başlamaz apranax agrı kesıcı alıyosun tabı alerjın vs yoksa bıttı gıttı bu kadar benım ust dısım alındgında ertesı gun yanagımda morarma olmustu ama baska agrı sızı yoktu. korkma yanı guzelım aldırmazsan dıger dıslerının seklını bozuyo sıkıtırarak bır an once yaptır.kanal tedavıdede bende yaptırdım oda kolay benı rahatsız eden sadece matkap gıbı bı alet varya onun sesı.sımdıden gecmıs olsun tatlım ınsallah yazdıklarım senı rahatlatır ama cıdden abartı eksık yok basımdan gecenlerı yazdım .sevgılerr

çok teşekkür ederim tatlım çok rahatladım cidden korkmadan gidebilirim artık dişçiye :D çok karışıktı kafam ama şuan aydınlandı tekrar teşekkür ederim

Dun saat 3.30 da alt cene 20lik yas disini ameliyatla cikardilar,dis gomuktu,kokleri yamuktu ve diger dislerimi itip bozuyordu..yaklasik 40 dk surdu..dislerin kokleri cok yamuk ve kalin oldugu icin ilk bastan disi ortadan ikiye kestiler ve kokleri tek tek cikardilar.. hic bir agri sizi hissetmedim..cok rahat gecti..kalcandan bi agri antibiyotik yapri ve agri kesici ilac yazdi..dun 2 tane ilacimi ictim..bugun sabahta kotrolden geldim..yarayi temizledi ve bekledigidende cok iyi oldugunu soledi..hic bir agrim yok..sadece biraz agzimi acmakta zorlaniyorum..

karnını doyur demesi dişler alındıktan sonra 2 saat kadar bişi yiyip içemiyosun ondan kolay korkmana gerek yok.

solüst yirmiliğim arkaya doğru ters çıktığı için yanağımı oymak suretiyle bilye büyüklüğünde iltahaplı bir çukurcuk oluşturdu ki, resmen bir acı çukuru. bugün dr a gittim haftaya cumartesi ameliyatla alacak. Dişlerim çok sağlamdır, sadece 2. sınıfta diş çektirdim, o yüzden endişeliyim. Umarım kolay olur

Merhabalar,
Epey olmuş yazılmayalı fakat şansımı deneyeyim. 20'lik dişlerimden biri dışarıya dönük olarak çıktı. Biri şuan çıkıyor sanırım diş etim yarıldı bekliyorum ne olacağını. Diğer ikisi gömülü. 2 sene önce randevu vermişlerdi üniversite diş hastanesinden. Bakan kişi "kökleri oluşmamış aldırmasan da olur" demişti. Ameliyat günü geldiğinde korku , bir de bu sözden dolayı aldırmadım. Pişmanım ama yapacak bir şey yok :). 20'lik dişlerim yamuk durdukları için diğer dişlerimi sıkıştırıyor. Çarpıklaşmaya başladılar :( Ağrılarım da oluyor. Çektirmek istiyorum fakat dişlerimle şu güne kadar bir sorun yaşamadığım için bildiğim hiçbir dişçi yok. İzmir'de bildiğiniz iyi bir dişçi varsa yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:

Ameliyattan önce 8-12 saat birsey yememe genel anestezi durumunda olur; lokal anestezide aksine aç karnına olmamanız lazım. bir de operasyondan dolayı uyuşukluk geçene kadar birşey yiyemeyeceksiniz. çekimde tüm acı anestezi yapılana kadardır; geriye kalan çekim sırasında sadece dişin çıkarılması anında hafif bir baskı hissedersiniz ama bu sizin canınızı yakacak bir ağrı şeklinde değildir. geçmiş olsun :)

canım bir dişhekimi olarak şunları söyleyebilirim:
doktorunun karnını doyur gel demesinin nedeni şu alt çene dişlerini uyuşturmak için yapılan anestezide kaç şekerinin düşük olması nedeniyle bazen tansiyon da düşebiliyo hem onu önlemek için hem de yarım çene tamamen uyuştuğu için bi süre yemek yemede sıkıntı yaşayacağından ameliyat sonrası hastanın rahat olması için istiyoruz.
ameliyat sonrası hafif şişilk ve agrı olabiliyo onun içinde doktorun zaten sana ağrı kesici önerisinde bulunur ve nelere dikkat etmen gerektiğini anlatır.
yapılan işin adı ameliyat ama diş çekiminden çok fazla farkı yok gözünde hiç büyütme.
kanal tedavisine gelince uzmanlık alanı kanal tedavisi olan bi diş hekimi olarak söylüyorum insanların seni korkuttukları kadar zor bir işlem değil. artık kullanılan aletler okadar geliştiki kısa sürelerde tedaviler tamamlanabiliyo. büyük olasılıkla 2. azılarının çürümeside 20lik dişlerin. kanal tedavisi diş çekiminden nce yada sonrada yapılabilir. ama sonra yapılacaksa genelde ameliyattan 15-20 gün sonra yapmayı tercih ediyoruz çünkü ameliyat bölgesi hem tam iyileşmemiş olduğundan hassas oluyo. kanal tedavisi sonrası uyuşukluk hissi geçtikten sonra yemek yemende ya da günlük hayatında hiç bi sorun olmaz. sadece bazı hastalarda dişin üzerine basıldığında ya da yemek yerken hafif ağrı olabilir onun içinde istediğin ağrı kesiciyi içebilirsin.

haftaya perşembe ben de 20 lik dişimi aldıracağım ameliyatla. sol alt.
dr um 1-2 ay sonra da diğerini alacağız dedi. sağ alt. :18:
dün çekilen filmde ikisinin de görüntüsü diğer dişler gibiydi köklerin yerleşimi vs. ama gömülü tabi ki. herhalde çekimi kolay olur diye düşünüyorum daha doğrusu umuyorum.
dr um ileride ağrı yapar dedi hamilelik düşündüğüm için erteleme gibi bir şansım da yok. önceki hamileliğim de diş ağrısı çektim çok fenaydı. :50:

Son düzenleme:
Back