- 19 Nisan 2024
- 1.110
- 1.222
-
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #2.621
Evet ama yine çok değildi 2 3 günde 1 tane içiyordumİlk gebeliğinizde içmişmiydiniz
Kuzum valla ben daha kesemi yeni gördüm o yüzden tam yorum yapamayacağım. Tecrübeli annelerim yapması daha iyi olur ama benim kesem de tam yuvarlak değil doktor bi şey söylemedi amaevet. atıyorum. gören, anlayan, yorumlayan olursa çok sevinirim
Bence normal canım. Artış önemli olanKızlar sonuç 13.gun için normal mi sizce?
Evde petekler alev alıyor ben 2 çorap polar + battaniyeKızlar ben aşırı üşüyorum ya sizde de böyle bi durum var mı
Yağmalasın annesinin kuzusuuuuu olsun feda olsunYavaş yavaş demir düşüyor kızlar. O da üşümeye neden oluyorbebiş depoları yagmaliyor şu an feda olsun
Cnm üzme kendini nolur bak ben bundan önce gelişim geriliğinden düşük yaptım kürtaj oldum altı ay önce kalbini bile tam duymamıştım çok zor bi süreç diye üzüntüden mahvoldum şimdi ise hersey çok güzel ilerledi bebekte hiçbi sıkıntı yok güm güm kalbini duydum ama kanamam oldu öldüm üzüntüden düşecek diye gittimi kalbi nasıl da ben burdayım diye atıyo fitiller iğnelerle geçip günüm ve hep yatıyorum aklım çıkıyo bişi olucak diye çünkü kalbini duydum şimdi bişi olursa canım çok yanacak ama kendimi söyle teselli ediyorum son ayında kaybeden var doğurupta kaybeden var diyorum teslim oluyorum diyeceğim oki bundan önce yaşadığım kürtaj bile bişi değilmiş diyorum kalbini duyup ta bişi olucak diye korkuyla yaşamak daha zormuş sende öyle düşün herzaman beterin beteri var bize teslim olmak düşüyo Allahım korktuklarımıza uğratmasın insallah hiçbirimizi belkide geç döllenmedir Allah hepimizin yardımcısı olsunMerak edenler için teşekkür ediyorum öncelikle. Ancak gruba girmeye cesaret edemediğimi anlamanızı isterim.
4+4 te öğrendiğim gebeliğimde keseyi 5+1de gördük ama doktor bi anormallik olduğunu anlamış. 6+1 de tekrar gittiğimde kese boştu. Bugün yani 7+1 de artık emin olup alacaktı. Ne bebek ne kalp atımı hiçbir şey yok ‘Evet görüyorsunuz kese bomboş’
Kürtaj için detaylı ultrason istendi kalp atımı orda da görünmezse uyutup alırız dendi. Ultrasonda doktor sanki şurda bir şey var gibi dediği için 1 hafta daha bekleyeceğiz maalesef.
Maalesef diyorum çünkü hem bebeğin olmadığını öğrendiğimden beri yıkık durumdayım hem de 1 haftadır geçmeyen bir mide bulantım var. Kendimi o kadar enayi gibi hissediyorum ki… Bomboş bir kese büyütüyorum içimde üstelik bütün normal gebelik belirtilerini göstermeme rağmen.
Gerçekten bugün bu ızdırap bitsin istemiştim. Çantamı bile hazırlayıp gittim anestezi için hazırlandım ama olmadı. (Izdırap dediğim için kusura bakmayın ama herkesin tecrübesi farklı).
Zaten kürtajdan korkuyordum şimdi bir de haftayı iş yerinde düşük yapmadan geçirebilmenin stresi eklendi. Bir maden ocağında mühendisim ve çalıştığım yere ulaşım maalesef çok rahat değil. Durumumdan hiç kimsenin haberi yok. Cumaya kadar düşürmemek için bildiğim tüm duaları edicem artık.
İyi bari. Burda hep hamilelikte herkesin yandığını okurdumEvde petekler alev alıyor ben 2 çorap polar + battaniye
Sağol canımBence normal canım. Artış önemli olan
Evet yaaa demir ilacı kullanmayı ben de hiç sevmiyorum malesefBen de Dr a üşüyorum dedim. Hava soğuk diyor.Bozmamak için bi şey demedim.
Ama demir düşük benim. Alt sınırın da altındaydı yazın. Bir kutu ilaç içtim. En az iki kutu daha içmeliydim ama bi şeyi devamlı kullanmak bana acayip zor geliyor.Suan bebek var diye folik asiti falan düzenli kullanıyorum ama demiri misal bilinçli ihmal ediyorum. Bu hafta bi hastaneye gidip demir baktirabilirim. Ama demir de beni kabız yapıyor ya. Tam bi kısır döngü
Hayır zaten gebelikten mütevellit gaz şişkinlik sorunu var. Bi de demir alsam, biyolojik bomba gibi fezaya uçucam diye korkuyorum.Evet yaaa demir ilacı kullanmayı ben de hiç sevmiyorum malesefkarın ağrısı ara ara ishal ara ara kabızlık neyse mecbursak kullanacağız napalım
Gaz ve şişkinlik sorunu da sanırım hepimizde var ya ne yapacağız biz böyleHayır zaten gebelikten mütevellit gaz şişkinlik sorunu var. Bi de demir alsam, biyolojik bomba gibi fezaya uçucam diye korkuyorum.
Benimde ilk hamileliğimde ilk 4 hafta dev denecek kadar şişmişti gögüslerim. Dokunmayı geçtim atlet bile giyemiyordum. Ama 4 hafta sonra geçti ve birdaha hiç hassasiyet olmadı bebeğim şuan 4 aylık. Kendini dinleme herşey güzel olacakTeşekkürler kızlar kötü tecrubeler yasandigi için ister istemez hemen demorilize oluyorum.hic göğüs ağrısı olmasaydı veya şişme bu kadar takmazdim. bı anda gidince yani ağrı degil şişkinlik gitti büyümüştü göğüslerim şimdi eski halini aldı.korkuyorum hemde çok.Rabbim herşeyin en iyisini bilir ama elimde değil anlıyorsunuz dur beni.
Yok yok rahat ol. Yananlar da vardır elbet ama herkes ayrı kefedeİyi bari. Burda hep hamilelikte herkesin yandığını okurdumben üşüyorum bende mi anormallik var diyordum iyi bari
Benim kesem de bu şekilde. Yuvarlak olmayınca sorun mu oluyor ki endişe ettim şu an. Doktor her şey çok güzel demişti ama haftaya kalp atışı için tekrar çağırdı. Sadece çok çok su iç dedi o kadarevet. atıyorum. gören, anlayan, yorumlayan olursa çok sevinirim
Yüreğim pir pır ister istemez.tam adet günüm bı anda fisss diye sönünce ne oluyor dedim.Allahim hevesimizi yarı yolda koymasın.simdi test verdim aşılamanın 13. gunu 368 çıktı rabbim bidahaki testlerde de güzel artış nasip etsin.destekleriniz için çok sağolun artışa göre bende aranıza katılırım inşallahBenimde ilk hamileliğimde ilk 4 hafta dev denecek kadar şişmişti gögüslerim. Dokunmayı geçtim atlet bile giyemiyordum. Ama 4 hafta sonra geçti ve birdaha hiç hassasiyet olmadı bebeğim şuan 4 aylık. Kendini dinleme herşey güzel olacak
İlk gebeliğimde 10. Hafta aşırı kanama ile uyandım. Yani atar damarım kesilmiş gibiydi resmen avile gittik. Bebekte bir sorun yoktu ama 4 cm kanama alanım vardı. Üstüne birde suyum sızıyordu. Bol bol yattım öylelikle 35. Haftaya kadar sorunsuz gittim. Korkma canım kanama alanı ve su sızması gibi olaylar okadar çok varki. Bol bol dinlen. Kucağına sağlıkla alacaksın inşallahselamlar kızlar. 6 hafta 5 gün gebelik. haftasıyla gelişimi uyumlu bebeğimin, kalp atışını da dinledik onda sıkıntı yok ama doktor 2 şey söyledi biri kesenin olması gereken şekilde olmadığı. uzun dedi. ikincisi kesenin üzerinde kanama alanı gördü. progestana başladım bugün. düşük riskim olduğunu anlattı. moralim çok bozuk. bunu yaşayan var mı
Benim minik şuan 9 haftasi bitti burdaki görüntüde 6 haftalık aksine fasulye gibi olunca erkek bebek yuvarlak olursa kiz bebek deniliyor sağlığı acisinda kesede bozukluk ve kanama yoksa hicbi sıkıntı yokturBenim kesem de bu şekilde. Yuvarlak olmayınca sorun mu oluyor ki endişe ettim şu an. Doktor her şey çok güzel demişti ama haftaya kalp atışı için tekrar çağırdı. Sadece çok çok su iç dedi o kadar
Belirtilerin artması yada azalması tamamen vücudumuzun hamilelik hormonlarına alışma süreci ile ilgiliymiş. O yüzden herkese aynı belirtiler olmuyor. Kimisi 9 ay kusuyor kimisinin hiç midesi bulanmıyor mesela. Sende aramıza geleceksin inşallahYüreğim pir pır ister istemez.tam adet günüm bı anda fisss diye sönünce ne oluyor dedim.Allahim hevesimizi yarı yolda koymasın.simdi test verdim aşılamanın 13. gunu 368 çıktı rabbim bidahaki testlerde de güzel artış nasip etsin.destekleriniz için çok sağolun artışa göre bende aranıza katılırım inşallah