Sizden şeker testi istemiyorlar mı orda?Merhaba canlarım, umarım herkesin hamileliği yolunda ilerliyordur, biz bugün 28 haftalık oluyoruzyazdıklarınızı belli aralıklarla okusamda her zaman yazamıyorum ama takipteyim,
yarın yüzünü görmek için gideceğiz yurtdışında olduğum için eğer yeşil alanda bir hamilelik geçiriyorsan ultrasona bir daha çağırmıyorlar bu yüzden özel ultrason kliniğine gideceğizhareketler artık çok daha sert ve arada hıçkırıyoruz
kiloya gelince 7 kilo aldım, sizlerde durumlar nasıl
E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştımBiliyorum kuzum sıkmamak lazım bu haftalarda ama 36. Hafta itibariyle ben kolostrum toplayacağım süt poşetlerine. Tabii o haftalara erişebilirsek. Doğumdan sonrası için depolamak adına. Elle sağım yaparak kolostrum toplayacağım. Emzirmeyi kestikten 5 ay sonra hamile kaldığım için süt bezlerim çekilmedi ama bence.
Canım benımkini bir hafta geriye çektiler hamileliğin başlarında. Sat 21 mayıstı 14 Mayıs yapıldı. Erken döllenme olmuş. Benim adetin 28. Günü test yaptığımda 3700 lerde çıkmıştı bhcg. Aynı gün kese de görünmüştü. Önceki hamileliğimde adetten bir hafta sonra zar zor görmüştük. Yani etken yumurtlamışım. Zaten bebeğin ölçümleri de başından beri hep o yönde. Çok fazla doktor baktı hem kendi takipli doktorum hem perinatalog hem de ayda bir devlette gittiğim farklı doktorlar doğruladı.Kızlar merhaba, mart anneleri grubundan geliyorum :) Bebeğim nerdeyse hamilelik başından beri 2 hafta önden gidiyor. Bazı doktorlar SAT’ı geri çekiyormuş. Böyle bir tecrübesi olan var mı? Önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı gelir bilginiz var mı?
Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelirKızlar merhaba, mart anneleri grubundan geliyorum :) Bebeğim nerdeyse hamilelik başından beri 2 hafta önden gidiyor. Bazı doktorlar SAT’ı geri çekiyormuş. Böyle bir tecrübesi olan var mı? Önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı gelir bilginiz var mı?
Söyleki benim kuzenim oldıgı için doktor ben sordum da sordum çünkü internette bilgi kirliliği var gebelik şekerini normal şekerle bir tutamayız dedi benim durumum ilaçlık degil şeker yüklemem sınırıb biraz üzerinde olduğu için diyet ve sıkı takip ile devam ediyoruz benim beslenme programım sabah kahvaltı ile baslıyor kahvaltıdan hemen önce aclık ölçüyorum (1) kahvaltıdan bir saat sonra tokluk ölçüyorum (2)Peki günde kaç kez ölçüyorsunuz ? Benim kitapçıkta 7 kez yazıyor da. Sabah öğle akşam aclik ve tokluk bir de gece yazıyor. Olması gereken değerler yazmıyor. Bir de bende seker cikmadi ailede genetik olduğu için her gün yap falan da demedi, dolayısıyla açıkca da anlatmadı. Ben internetten baktım da anlayamadım. Bazı yerlerde gebelikte aclik işte 60-90 arası olmalı diyor bazisinda 70 den küçük olmalı diyor. Kafam çok karıştı.
Önümüzdeki çarşamba günü ebe ile randevum var sanırım o gün belli olucak sadece ayda bir onu görüyorum bir önceki randevumuzda sormuştum 27 kasımda bakacağını söyledi ama net bilmiyorum ne olacağınıSizden şeker testi istemiyorlar mı orda?
Sanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normalBende 27. haftayı dolduruyorum yarın. Bende 7 kilo aldım doktorum normal diyor. Dün kontrolüm vardı bizde yüzünü gördük. Her gittiğimizde farklı geliyor bana sürekli değişiyorlar
Aslında yapan birini tanıyorum Tülin ebe yurtdışında da çok popüler bir durum emziren kadınlarda. Hem süt üretimini tetiklemek sütün inmesini desteklemek adına memelere uyarı vermek doğumdan sonra süt yetmezse başlarda sezaryende mama kullanımı ihtimalini azaltmak vs vs. Ben emzirmeyi çok seviyorum ve açıkçası herhangi bir kaygım yok emzirmek adına ama 2. Sezaryen olacak ilkinde ilk 3-4 gün kolostrumun geldiği miktarı çocuğun ihtiyacını vs hatırlıyorum. Hazırlıklı olmak memeleri hazırlamak şimdi daha iyi olacak.E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştım
Çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Ben de adetin 27. veya 28. Günüydü öyle öğrenmiştim. Baştan beri de boyu ve kilosu 2 hafta ileride . 2 gün sonra perinatolog randevum var, bakalım o ne diyecek. Kendi doktorum henüz bir değişiklik yapmadı çünkü.Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelir
Benim de kuzenim endokrin uzmanıSöyleki benim kuzenim oldıgı için doktor ben sordum da sordum çünkü internette bilgi kirliliği var gebelik şekerini normal şekerle bir tutamayız dedi benim durumum ilaçlık degil şeker yüklemem sınırıb biraz üzerinde olduğu için diyet ve sıkı takip ile devam ediyoruz benim beslenme programım sabah kahvaltı ile baslıyor kahvaltıdan hemen önce aclık ölçüyorum (1) kahvaltıdan bir saat sonra tokluk ölçüyorum (2)
Tam iki saat sonra ara öğün zamanı o zaman ölçüm yapmıyorum ara öğünden 2-2,30 saat sonra da öğle yemeğim oluyor o zamanda açlık ölçüyorum (3) yedikten bir saat sonra tokluk (4) sonra yine 2,30saat sonra ara öğün ölçüm yok ara öğünden 2,30 3 saat sonra akşam yemeği yine yemekten önce açlık (5) yemekten bir saat sonra tokluk (6) ölçüyorum sonra 21.00 gibi ara öğün ölçüm yok sonra yatarken bir ölçüm daha (7) oluyor bu şekilde ilerliyoruz umarım anlatabilmişimdir
İnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değilSanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normal
Yaa bende çok merak ediyorum umarım gösterir akşam saatlerine randevu aldım çünkü bizimki akşam oldu mu kalkıyor
Bizde cinsiyetini çok erken öğrenmiştik 10. Hafta desemİnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değilHer gittiğimizde çok rahat görebiliyoruz. Cinsiyetini öğrenirken de hiç zorlanmamistik Hep aynı pozisyonda zaten rahatını bozmuyor premses
Aminn inşallah. Sağlıklı bir şekilde doğdukları da görürüz inşallahBizde cinsiyetini çok erken öğrenmiştik 10. Hafta desemdoktor ultrasonu koyar koymaz oraya denk geldi ve ben dedim şu an görüyorum söylemenize gerek kalmadı
umarım kendisini de hemen görürüz hoş göstermezse ödemesiz bir gün daha çağırıyorlar diye biliyorum ama bakalım hayırlısı
Ne güzel duygular Allah isteyen herkese nasip etsin
aynı durumdayım iki memeden de süt geliyorBiliyorum kuzum sıkmamak lazım bu haftalarda ama 36. Hafta itibariyle ben kolostrum toplayacağım süt poşetlerine. Tabii o haftalara erişebilirsek. Doğumdan sonrası için depolamak adına. Elle sağım yaparak kolostrum toplayacağım. Emzirmeyi kestikten 5 ay sonra hamile kaldığım için süt bezlerim çekilmedi ama bence.
canım ben 2.5 tog kış için alicamKıızlar çocuk için uyku tulumu bakıyorum ama kaç tog arası önerirsiniz? Üzerine bir şey örtmeyi düşünmüyorum. Bir de kundağı elleri sarılı ayakları serbest mi yapıcaz yoksa full kundak mı
Tülin ebe kolostrom sağdıktan sonra erken doğum yaptı. Ben korktum acaba tetikledi mi diye açıkçası... Zaten erken doğum riskim var. 37.haftadan önce başlamam o yüzden.Aslında yapan birini tanıyorum Tülin ebe yurtdışında da çok popüler bir durum emziren kadınlarda. Hem süt üretimini tetiklemek sütün inmesini desteklemek adına memelere uyarı vermek doğumdan sonra süt yetmezse başlarda sezaryende mama kullanımı ihtimalini azaltmak vs vs. Ben emzirmeyi çok seviyorum ve açıkçası herhangi bir kaygım yok emzirmek adına ama 2. Sezaryen olacak ilkinde ilk 3-4 gün kolostrumun geldiği miktarı çocuğun ihtiyacını vs hatırlıyorum. Hazırlıklı olmak memeleri hazırlamak şimdi daha iyi olacak.