Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Sizden şeker testi istemiyorlar mı orda?

E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştım

Canım benımkini bir hafta geriye çektiler hamileliğin başlarında. Sat 21 mayıstı 14 Mayıs yapıldı. Erken döllenme olmuş. Benim adetin 28. Günü test yaptığımda 3700 lerde çıkmıştı bhcg. Aynı gün kese de görünmüştü. Önceki hamileliğimde adetten bir hafta sonra zar zor görmüştük. Yani etken yumurtlamışım. Zaten bebeğin ölçümleri de başından beri hep o yönde. Çok fazla doktor baktı hem kendi takipli doktorum hem perinatalog hem de ayda bir devlette gittiğim farklı doktorlar doğruladı.

Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelir

Söyleki benim kuzenim oldıgı için doktor ben sordum da sordum çünkü internette bilgi kirliliği var gebelik şekerini normal şekerle bir tutamayız dedi benim durumum ilaçlık degil şeker yüklemem sınırıb biraz üzerinde olduğu için diyet ve sıkı takip ile devam ediyoruz benim beslenme programım sabah kahvaltı ile baslıyor kahvaltıdan hemen önce aclık ölçüyorum (1) kahvaltıdan bir saat sonra tokluk ölçüyorum (2)
Tam iki saat sonra ara öğün zamanı o zaman ölçüm yapmıyorum ara öğünden 2-2,30 saat sonra da öğle yemeğim oluyor o zamanda açlık ölçüyorum (3) yedikten bir saat sonra tokluk (4) sonra yine 2,30saat sonra ara öğün ölçüm yok ara öğünden 2,30 3 saat sonra akşam yemeği yine yemekten önce açlık (5) yemekten bir saat sonra tokluk (6) ölçüyorum sonra 21.00 gibi ara öğün ölçüm yok sonra yatarken bir ölçüm daha (7) oluyor bu şekilde ilerliyoruz umarım anlatabilmişimdir

Bende 27. haftayı dolduruyorum yarın. Bende 7 kilo aldım doktorum normal diyor. Dün kontrolüm vardı bizde yüzünü gördük. Her gittiğimizde farklı geliyor bana sürekli değişiyorlar
Sanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normal
Yaa bende çok merak ediyorum umarım gösterir akşam saatlerine randevu aldım çünkü bizimki akşam oldu mu kalkıyor

E bu çok iyi fikirmiş doğuma yakın bana çok mantıklı geldi hiç duymamıştım
Aslında yapan birini tanıyorum Tülin ebe yurtdışında da çok popüler bir durum emziren kadınlarda. Hem süt üretimini tetiklemek sütün inmesini desteklemek adına memelere uyarı vermek doğumdan sonra süt yetmezse başlarda sezaryende mama kullanımı ihtimalini azaltmak vs vs. Ben emzirmeyi çok seviyorum ve açıkçası herhangi bir kaygım yok emzirmek adına ama 2. Sezaryen olacak ilkinde ilk 3-4 gün kolostrumun geldiği miktarı çocuğun ihtiyacını vs hatırlıyorum. Hazırlıklı olmak memeleri hazırlamak şimdi daha iyi olacak.

Eğer sezaryen olacaksa güncel hesaba göre 38 dolunca alırlar. Ama eğer vajinal doğum ise takip ederler her şey yolundaysa o gelmesi gerekince gelir
Çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Ben de adetin 27. veya 28. Günüydü öyle öğrenmiştim. Baştan beri de boyu ve kilosu 2 hafta ileride . 2 gün sonra perinatolog randevum var, bakalım o ne diyecek. Kendi doktorum henüz bir değişiklik yapmadı çünkü.

Benim de kuzenim endokrin uzmanı Ama ben sormadım valla, zaten şeker 75 li yaptı kendi doktorum onda da sıkıntı çıkmayınca kuzen sadece aileden şeker sorunu olduğundan dolayı takip et dedi. Ben de o sebeple çok önemsemedim açıkçası. Hatta kendi doktorum kuzenin aileden genetigin sebebiyle söylemiştir, sürekli yapma ama sen zaten 75 lik şekere girdin dedi ben de o yüzden çok üstünde durmadım. Şimdi de ne olur ne olmaz diye haftada 2 yapayım diyorum.Yazdıklarınız aydınlattı çok teşekkürler. Sadece şunu anlayamadım. Ara öğün es geçiliyor ama normal öğünler hep yapılıyor. Ara ogunde yediklerimiz etkilemiyor mu acaba, ben genelde meyve yiyorum aralarda. Onda da şeker var. Sabah aclik sınırı ne oluyor, ben mesela bugün yaptım 47 çıktı acaba çok mu düşük diye düşündüm.

Sanırım bu haftalarda 7-10 kilo arası normal
Yaa bende çok merak ediyorum umarım gösterir akşam saatlerine randevu aldım çünkü bizimki akşam oldu mu kalkıyor
İnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değil Her gittiğimizde çok rahat görebiliyoruz. Cinsiyetini öğrenirken de hiç zorlanmamistik Hep aynı pozisyonda zaten rahatını bozmuyor premses

İnsallah görürsünüz. Bizim kizce hiç utangaç değil Her gittiğimizde çok rahat görebiliyoruz. Cinsiyetini öğrenirken de hiç zorlanmamistik Hep aynı pozisyonda zaten rahatını bozmuyor premses
Bizde cinsiyetini çok erken öğrenmiştik 10. Hafta desem doktor ultrasonu koyar koymaz oraya denk geldi ve ben dedim şu an görüyorum söylemenize gerek kalmadı
umarım kendisini de hemen görürüz hoş göstermezse ödemesiz bir gün daha çağırıyorlar diye biliyorum ama bakalım hayırlısı
Ne güzel duygular Allah isteyen herkese nasip etsin

Aminn inşallah. Sağlıklı bir şekilde doğdukları da görürüz inşallah

aynı durumdayım iki memeden de süt geliyor

Kıızlar çocuk için uyku tulumu bakıyorum ama kaç tog arası önerirsiniz? Üzerine bir şey örtmeyi düşünmüyorum. Bir de kundağı elleri sarılı ayakları serbest mi yapıcaz yoksa full kundak mı

Tülin ebe kolostrom sağdıktan sonra erken doğum yaptı. Ben korktum acaba tetikledi mi diye açıkçası... Zaten erken doğum riskim var. 37.haftadan önce başlamam o yüzden.

Kızlar bebisleriniz üst tarafa doğru baskı yapmaya başladı mı. Benim ilk kez bugün yukarı yukarı itiyor kendisini baya rahatsız ediciymis. İlerleyen zamanlarda daha da zor olcak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…