Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Yurtdışındaydınız sanırım hangi ülkeydi bir de ne kadar doğum izni çok merak ettim izin konusunda burası kadar cimriler mi ordada 😔
Evet, dogum izni 8 hafta dogum oncesi, 12 hafta da dogum sonrasi var. Sonrasinda da 6 ay benim icin ve 6 ay da baba icin sigortanin karsiladigi ebeveynlik izni var. Yani ben bebek 9 aylik olana kadar izinde olacagim her sey yolunda giderse.

Kızlar merhabalar, bende bir süredir uzaktan takip ediyorum bu grubu. 28 haftalık hamileyim erkek bebek bekliyoruz ☺️ 3. Hamileliğim diğer ikisini 9. Ve 17. Haftalarda kaybettim. Size bişe sormak istiyorum. Bi kaç gündür sürekli uyku modundayım ve yorgun hissediyorum. Normalde ilk aylarda olması gereken uyku hali bu hafta yüklendi bana. Aranızda böyle olan var mı? He bu arada gece uykusunu da uyuyorum yani. 2-3 kere uyansam da 9 saat uyuyorum. Bir de şeker yüklemesi yapmadı bana doktorum, değerlerim iyi çıkıyo bir de glutensiz besleniyorum diye aranızda yaptırmayan var mı?
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın 😊 Ben şeker yüklemesi yaptırmadım sadece 3 ay geriye dönük kanda şeker yükselmesi var mı diye bakıldı bir sorun olmayınca dr um gerek görmedi.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın 😊 Ben şeker yüklemesi yaptırmadım sadece 3 ay geriye dönük kanda şeker yükselmesi var mı diye bakıldı bir sorun olmayınca dr um gerek görmedi.
Evet 3 aylık testi hamileliğin başından beri bana da 3 kez yapıldı. En son 4.6 çıktı sonucum. Gerek duymadı doktorum. Glutensiz beslenince zaten gebelik başından beri diyette gibiyim. 6 kilo verdim 2 kilo aldım sadece.

Kızlar tek alacağım kıyafetleri aldım sadece 2 tane çıtçıtlı badi ve çorap alacağım oğluma abisinden herşeyi olduğu için hiç bişey almayacağım ilk doğduğunda yeni giysin diye aldım bunları da yorumlara bakarak 3-6 aldım gözüme büyük geldi aldıklarım
Kuzum ilk doğduğunda giysin diyorsan 3-6 olmaz ki yenidoğan alacaktın

Kızlar merhabalar, bende bir süredir uzaktan takip ediyorum bu grubu. 28 haftalık hamileyim erkek bebek bekliyoruz ☺️ 3. Hamileliğim diğer ikisini 9. Ve 17. Haftalarda kaybettim. Size bişe sormak istiyorum. Bi kaç gündür sürekli uyku modundayım ve yorgun hissediyorum. Normalde ilk aylarda olması gereken uyku hali bu hafta yüklendi bana. Aranızda böyle olan var mı? He bu arada gece uykusunu da uyuyorum yani. 2-3 kere uyansam da 9 saat uyuyorum. Bir de şeker yüklemesi yapmadı bana doktorum, değerlerim iyi çıkıyo bir de glutensiz besleniyorum diye aranızda yaptırmayan var mı?
Hoşgeldiniz, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🤲☺️ üçüncü trimester bazı gebelerde aşırı yorgunluk ve uyku hali getirirken, bazı gebelere de uykusuzluk ve enerji hali şeklinde gelir diye okumuştum. Kan değerlerinizde ve vitamin dengenizde bir sorun yoksa olağan bir süreç diye yorumlayabilirsiniz ama doktorunuza sormanızda fayda var tabii ki ☺️

Evet 3 aylık testi hamileliğin başından beri bana da 3 kez yapıldı. En son 4.6 çıktı sonucum. Gerek duymadı doktorum. Glutensiz beslenince zaten gebelik başından beri diyette gibiyim. 6 kilo verdim 2 kilo aldım sadece.
Ben de totalde 4.5 kilo aldım 1.5 aydır kilo almadım ama şeker tüketimim 0 neredeyse sadece günde 1 tane meyve yiyorum o da bebek beslenin diye. Ben bir sorun yaşamadım

Hoşgeldiniz, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🤲☺️ üçüncü trimester bazı gebelerde aşırı yorgunluk ve uyku hali getirirken, bazı gebelere de uykusuzluk ve enerji hali şeklinde gelir diye okumuştum. Kan değerlerinizde ve vitamin dengenizde bir sorun yoksa olağan bir süreç diye yorumlayabilirsiniz ama doktorunuza sormanızda fayda var tabii ki ☺️
Teşekkür ederim aslında dün doktordayım çarpıntım var diye gitmiştim. Yorgunluğu söylemeyi unuttum. Haftaya yeniden gidicem o zaman söyliyim.

Ben de totalde 4.5 kilo aldım 1.5 aydır kilo almadım ama şeker tüketimim 0 neredeyse sadece günde 1 tane meyve yiyorum o da bebek beslenin diye. Ben bir sorun yaşamadım
Ben de tatlı olarak tüketemiyorum. Sadece arada sırada züber her gün olmasa da gün aşırı meyve, bazen de tahin helva atıştırıyorum. Unlu şeyler sıfır hayatımda. Ama dedim herkese yapılıyo bana da mı yapılmalıydı 😀biraz korktum.

Evet, dogum izni 8 hafta dogum oncesi, 12 hafta da dogum sonrasi var. Sonrasinda da 6 ay benim icin ve 6 ay da baba icin sigortanin karsiladigi ebeveynlik izni var. Yani ben bebek 9 aylik olana kadar izinde olacagim her sey yolunda giderse.
Çok güzel 😍 sağlıkla o günleri görelim inşallah 🤲

Ben de tatlı olarak tüketemiyorum. Sadece arada sırada züber her gün olmasa da gün aşırı meyve, bazen de tahin helva atıştırıyorum. Unlu şeyler sıfır hayatımda. Ama dedim herkese yapılıyo bana da mı yapılmalıydı 😀biraz korktum.
Yok yok tedirgin olmayın grupta vardı 1-2 kişi daha böyle şeker yüklemesi yaptırmayıp sadece kanda baktıran

kızlar benim ilk gebeliğim bir de üçüz olunca sanki her aldığım şey eksikmiş gibi geliyor bana. alışverişi mecburen erkenden yaptım çünkü ağırlaşmaya başladım bile ben. siz bir baksanız eksik gördüğünüz bir şey varsa söyler misiniz?

Bez (300 tane 1 numara)
İslak mendil (12 tane)
Şampuan
Vücut losyonu
Granül sabun
Toz leke çıkarıcı
Yumuşatıcı/deterjan
Bebek lifi
Biberon fırçası
Pamuk
Tırnak makası
Burun aspiratörü
Biberon
Biberon ucu (1 numara)
Emzik
Emzik askısı
Lastikli çarşaf(2'şer adet)
Alez
Yastık yüzü ((2'şer adet)
Nevresim
Kalın battaniye
Müslin örtü
İnce battaniye/örtü
Kundak
Penye battaniye
Yün yorgan
Yün yastık
Elyaf yastık
Prematüre hastane çıkışı(1'er tane)
Normal hastane çıkışı (2'şer tane)
Yenidoğan zıbın(10 tane)
0-3 ay zıbın(14 tane)
Göğüs pompası
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Gümüş kapak
Süt saklama poşeti(30 tane)
Ağız mendili(50'den fazla)
Çorap
Eldiven
Şapka
0-3 ay penye yelek
3-6 ay penye yelek
Alt üst takım (6'şar tane)
Ateş ölçer
Banyo havlusu
Banyo küvet seti
Alt açma yastığı/minderi
Alt açma örtüsü(30 adet)
Emzirme yastığı
Puset minderi/ örtüsü
Ana kucağı
Park yatak
İkiz bebek arabası + travel sistem tekli
Valiz düzenleyici
Dolap düzenleyicileri
Hastane için pijama
Terlik
Depend
Minik termos
Emzirme sütyeni
Bolca büyük beden iç çamaşırı
Çorap/hırka vs

Gece uyuyamamak bir de üstüne bu soğukta kalkıp ofise gitmek çok zor olsa gerek 😮‍💨 Evde oluncada farklı değil aslında kalk çocukları okula götür geri gel kahvaltı yemek yap evi toparla işlerle ilgilen bir türlü tam dinlenilmiyor 🤪
Çocuklarla da zor vallahi, Allah yardımcımız olsun 😂

Kızlar şampuan, pişik kremi, vücut losyonu gibi ürünleri hangi markadan aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?

Kızlar şampuan, pişik kremi, vücut losyonu gibi ürünleri hangi markadan aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz?
benim yeğenimin cildi egzamalıydı doktor önerisiyle hipp kullandı ablam hep. bana da onu aldırdı prematüre cildi hassas olur diye.

Bana da yapılmadı canım. kan değerlerime bakıldı sadece .
Ben mustela aldım ikizlerimde de mustela kullandım memnunum.
benim yeğenimin cildi egzamalıydı doktor önerisiyle hipp kullandı ablam hep. bana da onu aldırdı prematüre cildi hassas olur diye.
Canım benim kizlarimda 36. Hafta doğdular. Çok mama denedim ve hipp le devam ettim. Bence gayet güzel içerikli mama

Back