- 24 Kasım 2015
- 24
- 34
- 36
-
- Konu Sahibi elektroforez
- #22.401
Peki herhangi bir ilaç veya insülin kullanıyormusunuz şeker için? Şeker yüklemesi banada yapılmadı ama benmde çıkıyor hergün ölçüyorum kontröle gidince söyleyeceğim. Mesela siz dikkat etmeyince yediğinize evde ölçünce kaç çıkıyor dikkat ettiğinizde kaç çıkıyor?Kuzum şöyle söyleyeyim sana. Benim herşey normaldi tam haftasındaydı. Tam zaten vücutta insülin gebeliğin 24 ve 28. haftasında fazla salgılanmaya başlarmış. Tam da bu dönemlerde O yüzden şeker yüklemesi yapılıp anne de gizli şekerin olup olunmadığına bakılırmış. Ben şeker yüklemesini 26+5 gibi yaptırdım çıktı ne yazık ki bende. Şuan 28haftalıgım tam ve toplamda 6kilo aldım sadece bu 7ay içerisinde. Asla şeker tatlı matlı yemeyen ve ailede de şeker hastalığı olmayan bir geçmişim vardı. Burada bahsetmistim hatta dikkatli olun diye yazmıştım.Çok meyve yedim bende senin gibi. Bir kere şeker çıktı mı azaltmak değil direk tedaviye başlamak gerekiyor. Normalde tam haftasında giderdi benimki şimdi bir hafta önde yani şuan 28im ama 29haftalık gibi düşün.Oda işte tam şeker yüklemesi yaptırdığım haftadan bir hafta sonra önde çıktı. Hergün şeker ölçümü yapıyorum parmaktan ve sıkı bir diyete başladım diyetisyen ve endokrinoloji doktoru ile birlikte ilerliyoruz.
Bana da aynısını söyledi değişebilir dedi.1 ay sonra gel dediHersey yolunda bu bır maraton bıraz öne gecmıs ama tekrardan duzelır endıselenme dedı canım.haftaya kontrole cagırdı ama.sana ne dedı
Soldaki yeni doğan canım, ben paket olarak almıştım daha uyguna gelmişti. Temiz içerikli daha uygun markalarda var illa bu değil benceEki Görüntüle 3520842
arkadaşlar önemli bir soru sorcam lskdlskdslkd önemli soru: bu ikisinin farkı tam olarak ne ikisi de 500ml ikisi de bebek şamğuanı ? ekstrası ne var ne yok onu çözemedim ikisi de kokusuz bildiğim kadarıyla? bir de mustela çok mu gerekli bunun yerine yine kokusuz şamğuan başka markanın kullanıp beğenen oldu mu
Sıkıntı yapma canm bısey olsa soylerler zaten,bazı seyler genetıklede alakalı,ben 1.71 boy,babam 1.90 boy,abım 1.87.esımın aılesıde hep kılolu mesela o yuzden kombo olarak iri olabılır bebekBana da aynısını söyledi değişebilir dedi.1 ay sonra gel dedi
Valla ben diyetisyenim ne derse ne kadar derse gramı gramına uyuyorum. Bu yüzden dikkat etmiyorum diye bir durum yaşamadım çok şükür. Herhangi bir insülin kullanmıyorum. Şeker çıkanda ilaç tedavisi duymadım hiç ya insülin ya diyet yapılıyor diye biliyorum yanılmıyorsam.Neden size şeker yüklemesi yapılmadı? Sizin evde açlık ve tokluk şeker değeriniz kaç çıkıyor?Peki herhangi bir ilaç veya insülin kullanıyormusunuz şeker için? Şeker yüklemesi banada yapılmadı ama benmde çıkıyor hergün ölçüyorum kontröle gidince söyleyeceğim. Mesela siz dikkat etmeyince yediğinize evde ölçünce kaç çıkıyor dikkat ettiğinizde kaç çıkıyor?
Doğru söylüyorsun canım ben 1.70 eşim 1.85 ve kilolu bir adam ondan kaynaklı olabilirSıkıntı yapma canm bısey olsa soylerler zaten,bazı seyler genetıklede alakalı,ben 1.71 boy,babam 1.90 boy,abım 1.87.esımın aılesıde hep kılolu mesela o yuzden kombo olarak iri olabılır bebekçok tatlı onlar yerım ben onlarııı,haa ama dıkkat edebılırsın tabıkı sekerden hamurdan uzak durmak gerek,mesela bunları yerken ayarında yemek lazım
Ben en son kontrölüme bir hafta evde şeker takibi yaparak gitmiştim iyi dedi doktorum hani yükleme yapma gereği duymadı ilk hamileliğimdede yapmamıştı :) ama bu son iki haftadır dikkat etmezsem hamurişi ekmek patates gibi şeyler yersem 160 civarı oluyor ama dikkat edersm 120 civarları oluyor gün içinde 80e düştüğü oluyor açlıkta 90 civarı bilemedim bende ay sonu gidicem bakalım.Valla ben diyetisyenim ne derse ne kadar derse gramı gramına uyuyorum. Bu yüzden dikkat etmiyorum diye bir durum yaşamadım çok şükür. Herhangi bir insülin kullanmıyorum. Şeker çıkanda ilaç tedavisi duymadım hiç ya insülin ya diyet yapılıyor diye biliyorum yanılmıyorsam.Neden size şeker yüklemesi yapılmadı? Sizin evde açlık ve tokluk şeker değeriniz kaç çıkıyor?
Sıkıntı yapma canm bısey olsa soylerler zaten,bazı seyler genetıklede alakalı,ben 1.71 boy,babam 1.90 boy,abım 1.87.esımın aılesıde hep kılolu mesela o yuzden kombo olarak iri olabılır bebekçok tatlı onlar yerım ben onlarııı,haa ama dıkkat edebılırsın tabıkı sekerden hamurdan uzak durmak gerek,mesela bunları yerken ayarında yemek lazım
He kızlar maşallah size, sizden minik bebek çıkmasını mı bekliyorsunuzDoğru söylüyorsun canım ben 1.70 eşim 1.85 ve kilolu bir adam ondan kaynaklı olabilirevet abartmamak lazım kararında
bundan güç almak istiyorum ben 1.61 eşim 1.74 falan benim anne tarafım boyu orta hep ama eşimin babannesi bile dev gibiymişHe kızlar maşallah size, sizden minik bebek çıkmasını mı bekliyorsunuz
Benim kv uzun kp normal, amcamız uzun, dayılarımız dev, anane dede kısa. Ben 157, eşim 177 ama iribundan güç almak istiyorum ben 1.61 eşim 1.74 falan benim anne tarafım boyu orta hep ama eşimin babannesi bile dev gibiymişbebişin amcaları da uzun dedesi de skdlsdklsdk orta yolu bulur umarım miniğim <3