- 24 Kasım 2015
- 24
- 34
- 36
- Konu Sahibi elektroforez
- #22.401
Peki herhangi bir ilaç veya insülin kullanıyormusunuz şeker için? Şeker yüklemesi banada yapılmadı ama benmde çıkıyor hergün ölçüyorum kontröle gidince söyleyeceğim. Mesela siz dikkat etmeyince yediğinize evde ölçünce kaç çıkıyor dikkat ettiğinizde kaç çıkıyor?Kuzum şöyle söyleyeyim sana. Benim herşey normaldi tam haftasındaydı. Tam zaten vücutta insülin gebeliğin 24 ve 28. haftasında fazla salgılanmaya başlarmış. Tam da bu dönemlerde O yüzden şeker yüklemesi yapılıp anne de gizli şekerin olup olunmadığına bakılırmış. Ben şeker yüklemesini 26+5 gibi yaptırdım çıktı ne yazık ki bende. Şuan 28haftalıgım tam ve toplamda 6kilo aldım sadece bu 7ay içerisinde. Asla şeker tatlı matlı yemeyen ve ailede de şeker hastalığı olmayan bir geçmişim vardı. Burada bahsetmistim hatta dikkatli olun diye yazmıştım.Çok meyve yedim bende senin gibi. Bir kere şeker çıktı mı azaltmak değil direk tedaviye başlamak gerekiyor. Normalde tam haftasında giderdi benimki şimdi bir hafta önde yani şuan 28im ama 29haftalık gibi düşün.Oda işte tam şeker yüklemesi yaptırdığım haftadan bir hafta sonra önde çıktı. Hergün şeker ölçümü yapıyorum parmaktan ve sıkı bir diyete başladım diyetisyen ve endokrinoloji doktoru ile birlikte ilerliyoruz.