-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #5.181
Doktorunuzun yönlendirmesine sevindimO yüzden sordum bende sana anlayamadım valla doktor direk buraya yönlendirdi beni zatenamin amin inşallah
Gün sayıyorum valla bugün kan alınalı 5. Gün dahaDoktorunuzun yönlendirmesine sevindimmerakla bekliyoruz
Cevabınız için çok teşekkür ederimHiç 3 cm de serklaj yapılıyor mu bilmiyorum, ama internetten hastane bilgilerine baktığım şu şekilde, ilk gebelikte 1,5 cm altında olanlara, eğer önceden bir erken doğum yaşamışsa 2,5 cm altında olanlara serklaj yapıldığı yönünde diye okudum. Benimki de tam milimetre hatırlamıyorum ama 2,5 altındaydı ona eminim sanırım 2,1-2,3 filan olabilir. Ama geçmişte düşük/erken doğum vs bir şey yaşamadığım için demek ki bana serklaj gerek görülmedi. Sadece günde 2 kez tuvalete gitmek dışında ayaklarımı bile kıpırdatmadan son 4 ayımı yatakta yatarak geçirmiştim. Her gün kalçadan iğne ve Progestan fitil de alıyordum, ve magnezyum takviyesi, tansiyon ilacı filan, onlar da herhangi bir kasılma olup doğum tetiklenmesin diye alınan önlemler... Tabii böyle yanında yardımcı olacak birisi olmayan kişilere belki de doktor serklaj öneriyordur, orasını bilemem. Demem o ki, doktorunuza güvenin bence sizde bir sıkıntı yok. Çok fazla internette insanların yaşadıklarını da okumayın, herkesin durumu farklı. Doktor size ne dediyse odur
Spekulum ile girip içini temizlemişti, evde kendime yapamam sanırım ya. Yapar mıyım ki yok cesaret edemedimİşe yaradıysa evde batikona devam edebilirsin bence. Normal doğumdan sonra da dikişlerin hızlı iyileşmesi ve enfeksiyon kapmamak için batikon veriyor doktorlar evde her gün onu uyguluyoruz. Aynı şekilde evde günlük yapabilirsin.
Hangi ilacı verdi? Serumda ne vardı biliyor musunuz? Bende bugün acilde taktırdım serum. Bulantım geçmiyor koku hassasiyetim de ama yemek yiyebiliyorum ve kusmuyorum en azından. Tamamen geçirmiyor bence ilaçlar bulantıyı zaten13+1 deyim. Bugün ense kalınlığı için doktora gittik. Gayet iyi dedi. Bebeğin olması gereken formda olduğunu söyledi. 6 cm ve kıpır kıpırdı :) Cinsiyeti testle öğrenmiştik ama bugün yine de gördü cinsiyeti doktorumuz
Tek sorun plasenta biraz aşağıda, yukarı çıkarken lekelenme görebilirsin endişelenme dedi. Gebelerin 1/3’ünde görülürmüş. Ben de çok dert etmedim.
Bulantımın hala geçmediğini duyunca sende gastrit sorunu olabilir dedi. 1 haftalık bir ilaca başlıyoruz, bu sana iyi gelecek bana inan dedi. İnanmadım çünkü ben artık hep böyle olucam gibi hissediyorum ama neyse. İnşallah şifa bulurum
Bir de serum verdi çıkmadan. Bu seni birkaç gün götürür dedi. Eve geldiğimde bulantım başlamıştıhiç mi bir şey işe yaramaz ben anlamadım gitti. Psikolojim alt üst oldu
Bebeğimiz iyiymiş en azından. Bunu duymak iyi geldi ama bebekle bağ da kuramıyorum şu bulantı yüzünden… Rabbime dua ediyorum
Bende bugün gittim aynısından taktırdım. Bulantım geçmedi, geçmiyor zaten. Ama 3 gündür ağzıma lokma koymamıştım. Bir güzel yemek yedim, kusmadım çok şükür. O ladar iyi geldi ki, Rabbim kimseyi aç susuz bırakmasın başım çatlıyor ağrıdan hala geçmedi ama yavaş yavaş azalıyor. Acildekiler takmak istemedi zor ikna ettim. Birde bana diyor ki bende 9 ay kustum olsun zorla kendini, bebeğin için yiyip içmelisin. Sinir oldum. Ben keyfimden mi geliyorum sanki acile. Midemde tutamıyorum diyorum. Anlamıyorlar. Kadın doğum doktorum sakın susuz kalma git taktır haftada 2 bile taktırabilirsin dedi. Benim pıhtılaşma sorunum da var susuz kalmak etkiliyormuş. Ama her seferinde acildekileri ikna etmek zorunda kalıyorum.Acile gittim bir saati geçti sanırım zofran taktılar ama hiçbir etkisi olmadı takılıpta böyle olan var mı
Maşallah maşallah. Allahım sen konuyu biliyorsun yaaBugun bi enerjigim nazar degmesin
Tuzlu pogaca,tatli kurabiye yapiyorum sabahtan beri
Cani isteyene kargo yapayim hemen
Merhaba. İlacın adını paylaşmiyim şimdi ama gebelikte kullanımı da uygun olan bir ilaç dedi. Gastrit için verdi yani. Bakalım inşallah şifa bulurumHangi ilacı verdi? Serumda ne vardı biliyor musunuz? Bende bugün acilde taktırdım serum. Bulantım geçmiyor koku hassasiyetim de ama yemek yiyebiliyorum ve kusmuyorum en azından. Tamamen geçirmiyor bence ilaçlar bulantıyı zaten
Teşekkür ederim ben 14. Haftadayım.Merhaba. İlacın adını paylaşmiyim şimdi ama gebelikte kullanımı da uygun olan bir ilaç dedi. Gastrit için verdi yani. Bakalım inşallah şifa bulurum
Serumda B ve C vitamini var dedi hemşire. Bir de kemoset yaptılar damardan mide koruyucu ile beraber. Ama dediğim gibi serum bende işe yaramıyor maalesef. En azından Sıvı almış olmak biraz iyi gelir diye düşündüm
Size de çok geçmiş olsun. Kaçıncı haftadasınız?
Bence 1 haftaya çıkmış olurGün sayıyorum valla bugün kan alınalı 5. Gün daha8/9 günde çıkar dediler
Bana da bi ilac verdi doktor sekiz harfli bir ilac:) sanki yemek sonrasi rahatsizligimi azaltti, ama acikinca yine midem bir garip oluyor. Yemek yemek istemiyorum bu kadar yemem yani stres oluyorumMerhaba. İlacın adını paylaşmiyim şimdi ama gebelikte kullanımı da uygun olan bir ilaç dedi. Gastrit için verdi yani. Bakalım inşallah şifa bulurum
Serumda B ve C vitamini var dedi hemşire. Bir de kemoset yaptılar damardan mide koruyucu ile beraber. Ama dediğim gibi serum bende işe yaramıyor maalesef. En azından Sıvı almış olmak biraz iyi gelir diye düşündüm
Size de çok geçmiş olsun. Kaçıncı haftadasınız?
13+1 de normal kontrol için gittim. Ense kalınlığına baktı. Sonra sayarak ilerledi. Bu karaciğeri, midesi diye saydı. Başka bir iç organ saymadı. Bu hafta kabaca görebileceğim organları gördüm dedi. İdrar torbası vs saymadı ama bunlar yok da demedi. Bence haftaya göre farkediyordur. Endişe etmeyin.Kizlar bugun 12+1 olarak ikili test icin cerrahpasa'ya gittim. Doktor bebegin karninda organ gormedi, mide idrar kesesi vs goremedi. 14.haftada tekrar gel dedi. Siz ikili test yaptirdiysaniz hangi hafta yaptirdiniz, paniklemeli miyim
Yok o dediğini anladım da o değil benimkiBana da bi ilac verdi doktor sekiz harfli bir ilac:) sanki yemek sonrasi rahatsizligimi azaltti, ama acikinca yine midem bir garip oluyor. Yemek yemek istemiyorum bu kadar yemem yani stres oluyorum
Bende 9 gün mnce verdim kan. 2 haftada çıkar demişlerdi bana. Bekliyorum bende :) hayırlı haberler alalım inşallahAy hadi bakalım inşallah ya
Ay hayırlı güzel sonuçlarınız olsun inşallah sizindeBende 9 gün mnce verdim kan. 2 haftada çıkar demişlerdi bana. Bekliyorum bende :) hayırlı haberler alalım inşallah
Düşük ya da Erken doğum sadece servikal kısalıkla alakalı bir durum değil ki, yani ani gelişen durumlar da olabilir. Doktorların da haliyle bir aksiyon alma sıralamaları oluyor, o yüzden ilk gebelik 2. gebelik ifadeleri kullanılıyordur diye düşünüyorum. İlk aşamada riskli bir durum görülmediyse niye hemen serklaj yapılmaya gidilsin... neticede serklaj da bir ameliyat ve her ameliyat gibi belli riskleri var. Benim erken doğum riski durumumdayken de mesela serklaj düşünmemişti doktor. Herkese hemen düşünülen basit bir işlem değil demek ki. Size de ne güzel doktor alttan baksak 4 cm çıkar demiş. Korkmayın. İnşaallah her şey yolundadır. Benim ölçümlerim hep alttan yapılıyordu.Cevabınız için çok teşekkür ederimya şu şey mantığı da bana çok garip geliyor, “daha önce olmadığı için” ama bu benim ilk gebeliğim ve bunu Allah korusun öyle öğrenmek kimse istemez. Tedbir her zaman iyi geliyor bana ama tabii bir yandan da bazı şeyler olacağına varıyor. Sizin ölçümler transvajinal ultrasonla mı yapılıyordu? Benim karından baktı üstün körü. Sizle konuştuktan sonra da yazdım doktoruma şimdi cevap vermiş, karından öyle çıktıysa alttan baktığımızda 4ü bulur zaten bebeğin pozisyonu iyiydi kafası yukardaydı dedi, paniklememem için mi dedi bilemiyorum karından o kadar fark olur mı ya bebeği de öyle ölçüyoruz sonuçtq
Yok tabi o şekilde demek istemedim, ben normal dışardan yıkamak şeklinde demek istedim. Sonuçta vajinal enfeksiyon dışarıdan da teması olabilen bir şey. Belki doktorun yaptığı kapsamlı bir temizliktir, o yüzden uzun süreli idare etmiştir, ama siz de günlük dışardan bir yıkama yapsanız hiçbir zararı olmaz, hatta mutlaka etkisini görürsünüz bence.Spekulum ile girip içini temizlemişti, evde kendime yapamam sanırım ya. Yapar mıyım ki yok cesaret edemedim
Placebo değil gibi ama bilmemYok o dediğini anladım da o değil benimkihap ve sabah aç karna alıyorum. Sizde işe yaradıysa ne güzel. Bazen biraz da plasebo etkisi oluyor. Bana iyi geliyor diyince iyi gelmese de bazen öyle hissediyor insan
Ben de hala çok yemek yemek istesem de kendimi frenliyorum. Sadece açlığımı gideriyorum. Napalım bir süre böyle