- 28 Ocak 2021
- 2.837
- 1.827
-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #5.161
14.hafta icin organlara bakilmaz ki niye oyle bakildi ense kalinligi bakilir tum organlar olusmadan detayli goremezler kiPerinatolojiye gittim zaten doc.dr. bakti perinatolog. Ama acaba makineleri mi kotuydu bebekte mi problem var hicbi sey anlamadim.
Canim hic bilmiyorum ki, ense kalinligina burun kemigine bakti, sonra ne oldugunu bilmedigim bi dunya seye bakti beynine bakti yuzunu gordu boyle iskelet gibi cok fazla goruntu kaydetti belki 20den fazla diyebilirim, kafa tasi olcusune bakti, tek tek bacak arasina karnina bakti 40dk surdu, kan tahlili icin kan verdim. Ve bunu ikili test olarak yapti, yani kani ikili test icin verdim elime verdikleri kagitta oyle yaziyodu, rapor hazirladilar bi yandan bi kagit doldurdular oraya tsh yazdi kullandigim tiroid ilacini kac mg oldugunu ameliyat gecirdim mi gecirmedim mi daha once dusuk yaptim her seyi not aldilar. Detayli ultrasonu orda yaptiranlar cok memnun kalmis ben de ikiliyi yaptirmak icin gittim, ama daha once orda ikili test yaptirana denk gelmedim. Herhalde hep boyle inceliyolar14.hafta icin organlara bakilmaz ki niye oyle bakildi ense kalinligi bakilir tum organlar olusmadan detayli goremezler ki
Evet 40dk ultrasonla bakti, detayli goruntuler aldi raporlamak icin. Renkli de bakti kan akisina kordonuna vs her seyini inceledi.Yani 40 dk ultrason cihazı altında mi baktı ben mi yanlış anladim bize 1 dk bakıp cekiorlar hemen yarin özel hastaneye git durumun varsa hem icin rahat eder hemde son teknoloji onların ultrason cihazlari
Daha neler ogrencez acabaCanim hic bilmiyorum ki, ense kalinligina burun kemigine bakti, sonra ne oldugunu bilmedigim bi dunya seye bakti beynine bakti yuzunu gordu boyle iskelet gibi cok fazla goruntu kaydetti belki 20den fazla diyebilirim, kafa tasi olcusune bakti, tek tek bacak arasina karnina bakti 40dk surdu, kan tahlili icin kan verdim. Ve bunu ikili test olarak yapti, yani kani ikili test icin verdim elime verdikleri kagitta oyle yaziyodu, rapor hazirladilar bi yandan bi kagit doldurdular oraya tsh yazdi kullandigim tiroid ilacini kac mg oldugunu ameliyat gecirdim mi gecirmedim mi daha once dusuk yaptim her seyi not aldilar. Detayli ultrasonu orda yaptiranlar cok memnun kalmis ben de ikiliyi yaptirmak icin gittim, ama daha once orda ikili test yaptirana denk gelmedim. Herhalde hep boyle inceliyolar
Ya sorma ben de kontrol oncesi hep geriliyorum ama gidip de kalbinin sesini duyunca rahatliyorum. Pitircik kesesine tekme atiyodu bugun utanmadan 5cmlik boyuylaDaha neler ogrencez acaba
Bence daha minik canim haftaya kadar bebisko neler neler gecirir
İcine kotu seyler getirme sen
Benimde cuma var ulturason korkuyorum acikcasi nasil bebek iyi mi ve nasil ilgilenecekler cunku devlet has.kendi doktorum bakmadikca hic iyi gelmiyor bana
Ama anlattigina gore baya detayli bakılmış
Ah yaa ayni ayni kalbi duyana kadar endise hepYa sorma ben de kontrol oncesi hep geriliyorum ama gidip de kalbinin sesini duyunca rahatliyorum. Pitircik kesesine tekme atiyodu bugun utanmadan 5cmlik boyuyla
Ben de 12+1 im, satlarimiz ayni demek. Haftaya 13+0da benim de perinatolog randevum var. Randevudan geldigimde paylasirim nelere bakip neler dediğini.Kizlar bugun 12+1 olarak ikili test icin cerrahpasa'ya gittim. Doktor bebegin karninda organ gormedi, mide idrar kesesi vs goremedi. 14.haftada tekrar gel dedi. Siz ikili test yaptirdiysaniz hangi hafta yaptirdiniz, paniklemeli miyim
Ya canim aslinda ben fetal dna da dusunuyorum (hala net karar veremedim) ama perinatolojiye de gidip ultrasonla da baktirayim diye onden ikili test yaptirmak istedim, aslinda amacim da down sendromu vs'den ziyade elini kolunu bi inceletmekti cunku diger forumlarda gordum cerrahpasayi ovmuslerdi, benim de seneler oncesinden baska bi tecrubem var kanser suphesiyle cerrahpasaya gondermislerdi beni aglaya aglaya gitmistim ama ordaki doktorlar o kadar iyiydi ki beni bu taniyla yollayan doktora kizmislardi degerlerimin neden yuksek oldugunu guzelce aciklamislardi. Evet dedigin gibi sikintili olsa soylerdi bence de korkutmadi beni nasil olur hayret vs demedi 2 hafta sonra gel hem tekrar bakalim hem de sonucun cikmis olur ona da bakariz dedi, basindan savma yapsa kotu bakti dicem docent adam o kadar inceledi ki, kotu oldugunu da dusunmuyorum oyle hissetmedim hic. Bebek kucuk oldugu icin organlar ekranda net gozukmuyodur diye dusunuyorum. Ilk ciktigimda bi korku oldu Allah icin, ama burda kizlar da ikilide cok detayli bakilmadi dedikleri icin icim rahatladi bi nebze, belki de normalde bakilmasi gerektiginden fazla detayli bakti bu adam ve bu haftalar o denli inceleme icin erken oldugu icin dogal olarak goremedi. Insallah senin de testin cok guzel gecer guzel haberlerle gelirsinBen de 12+1 im, satlarimiz ayni demek. Haftaya 13+0da benim de perinatolog randevum var. Randevudan geldigimde paylasirim nelere bakip neler dediğini.
Özele gitsen hemen şimdi ? randevu alip saat 6ya kadar doktor var nasilsa özelde.
Gerci bu doktor da çok sıkıntı olsa 14.te bi daha bakariz demez direk diyeceğini derdi bence
Bazen cok detayli her seyi anlatinca da doktorlar heyecan yaratabiliyor. Umarim da oyledir.Perinatolojiye gittim zaten doc.dr. bakti perinatolog. Ama acaba makineleri mi kotuydu bebekte mi problem var hicbi sey anlamadim.
Benim doktor da bakiyor oyle uzun uzun. Keske her doktor ayni ozende olsazYani 40 dk ultrason cihazı altında mi baktı ben mi yanlış anladim bize 1 dk bakıp cekiorlar hemen yarin özel hastaneye git durumun varsa hem icin rahat eder hemde son teknoloji onların ultrason cihazlari
Hangi firmaya yaptırdınız acaabaBen de bugun fetal dna testimi verdim. Ilk hamilelgimde olan firma ile ilerledim. Meger firma da satilmis, artik turkiyede yapiyorlarmis testi. Danisman bile ayni olunca hic suphem yoktu. Yurtdisinda yapilmasini cok onemsiyordum. Biraz moralim bozuldu. Insallah iyi sonuclar alirim/aliriz hep birlikte.
Eski biogen yeni genetiks. Yorumlar kotu degildi ama bir üzüldüm. Sizin görüştüğünüz firma var mı?Hangi firmaya yaptırdınız acaaba
Evet bende nipt plus firmasında yaptırdımda cumartesi günü. Merak ettim sizinki neresi diye benim doktorum önerdi başka yer bakmadım bende ilk gebelik zaten bakalım sonuçlarımız Allah’ın izniyle güzel çıksında gerisi çok önemli değilEski biogen yeni genetiks. Yorumlar kotu degildi ama bir üzüldüm. Sizin görüştüğünüz firma var mı?
Bizim firmalar aynı değil di mi? Bizim testin adı da öyleydi da o yüzden :) inşallah hayırlı sonuçlar alalımEvet bende nipt plus firmasında yaptırdımda cumartesi günü. Merak ettim sizinki neresi diye benim doktorum önerdi başka yer bakmadım bende ilk gebelik zaten bakalım sonuçlarımız Allah’ın izniyle güzel çıksında gerisi çok önemli değil