Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    27
Hanımlar rahim ağzı uzunluğı ölçtüren oldu mu? Benimkine karından üstün körü baktı öyle 2,76 gördüm ama çok normal çok güzel hiçbi sorun yok dedi internetten bakıyorum bu çok çok düşük. Risk olsa söylerdi diye düşünüyorum aslında çok garantici bi doktor.

Öyle şeylerden korkarım canım ben ama Felak nas okuyorum sürekli. Hep besmele hep dua okuyorum boş zamanlarımda

Öyle şeylerden korkarım canım ben ama Felak nas okuyorum sürekli. Hep besmele hep dua okuyorum boş zamanlarımda
Bende korkuyordum ama annemin fırçaları sağolsun ondan daha çok korkuyorum yer gök dua bol bol oku içini ferah tut inşallah Rabbim verdi meleklerimizi o bağışlayıp kucağımıza almayı nasip etsin

İnternetten bir hastanenin sitesinden alıntı paylaşıyorum: "Gebeliğin ikinci trimesterinde servikal uzunluk 25-35 mm arasında olmalıdır." Sizin de 2,76 cm yani 28 mm sayılır o yüzden doktorunuz normal demiştir, endişe etmeyin bence. Kanama lekelenme gibi bir durumunuz olmuş muydu hiç? Servikal kısalıkta genelde lekelenme ile belirti oluyor. Benim de bir önceki hamileliğimde servikal kısalık son 4 ayda ortaya çıkmıştı, kanama ile anlaşılmıştı, bu da son dönemde ortaya çıktığı için erken doğum riski demek oluyor. İlk aylarda olsa düşük riski olurdu. Ama şu an milimetrelerini hiç hatırlamıyorum. Geçmiş zaman... o zaman tüm noktalarını virgüllerini hafta hafta ölçümlerini hepsini adım soyadım gibi bilirdim. Şimdi unutmuşum bile.

Hayır çok şükür öyle kanama gibi bir şikayetim yok ama idrar yolu enfeksiyonum var ondan endişelenip bakması için ısrar ettim, karından baktı ve seninki gayet normal bebek de yukarı doğru dik duruyor zaten pozisyonu iyi keyfi yerinde dedi. Ama chatgptye ben de baya sordum, takip gerektirir diyor. 3.0 mm de serklaj olanlanlar olmuş. Doktor üstünkörü mü ölçtü anlamadım normalde aşırı güvendiğim bi insan

Kizlar bugun 12+1 olarak ikili test icin cerrahpasa'ya gittim. Doktor bebegin karninda organ gormedi, mide idrar kesesi vs goremedi. 14.haftada tekrar gel dedi. Siz ikili test yaptirdiysaniz hangi hafta yaptirdiniz, paniklemeli miyim

Kizlar bugun 12+1 olarak ikili test icin cerrahpasa'ya gittim. Doktor bebegin karninda organ gormedi, mide idrar kesesi vs goremedi. 14.haftada tekrar gel dedi. Siz ikili test yaptirdiysaniz hangi hafta yaptirdiniz, paniklemeli miyim
Ikili test 14. Haftaya kadar yapilabiliyor diye biliyorum. Isterseniz bir perinatolog gorusu alin. Umarim iyi sonuclar alirsiniz

Tamam da 12 haftada ikilide sadece ense kalınlığına bakılmıyor mu 18- 23 hafta arası ayrıntılı ultrasonda organlara bakılıyor diye biliyorum ben
ben 12 haftada ikili yaptırdım ense kalınlığa baktı kan aldı sonuçları bekliyorum gebeliği ileri hafta olan aydınlatabilir mi

Benim detaylı ultrason diye sadece ense kalınlığına bakıldı kan alındı organlar daha oluşup gelişimini bu haftadan itibaren yapıyor bana organlardan hiç bahsedilmedi bile

Tamam da 12 haftada ikilide sadece ense kalınlığına bakılmıyor mu 18- 23 hafta arası ayrıntılı ultrasonda organlara bakılıyor diye biliyorum ben
Perinatolog olusan organlarina bakiyo mesela burun kemigini gordu, ense kalinligini olctu, kollari bacaklari hareket ediyo dedi, elleri parmaklari tam dedi, sonra beynine bakti aklimda kalmayan latince isimler soyledi su goruldu bu goruldu bu da tamam diye, 12.haftaya kadar tum organlar olusuyormus sonraki haftalar bu organlar gelismeye devam ediyomus, ama doktor karnini bos gordu. Sivi yutmaya idrar cikarmaya baslamasi lazimmis ama idrar kesesi gorulmedi karinda sivi vs gorulmedi. Kotu bi sey demedi simdi git 14.haftanda tekrar gel dedi ama karin bos diye not aldirdi o yuzden uzuldum.

Canım şimdi uygulamaya baktım 13.haftada organlar oluşumunu tamamlar ve ondan sonra büyümeye başlar diyo 15.haftada su yutmaya parmak emmeye başlıyor inşallah kötü bişey yoktur da cihazlardan dolayı görüntüyü tam alamamıştır

İçini ferah tut Allah korusun ters bir şey olsaydı söylerdi biraz daha büyüsün öyle bakalım demiş sana

Benim detaylı ultrason diye sadece ense kalınlığına bakıldı kan alındı organlar daha oluşup gelişimini bu haftadan itibaren yapıyor bana organlardan hiç bahsedilmedi bile
Organ olussa ve usg cihazi iyi olsa bile belki de bebegin bu haftada boyu kucuk oldugu icin organlar da miniktir ve gozukmuyodur o yuzden cogu doktur hic bakmiyodur bile. Bu doktor cok ayrintili bakti 40dk surdu benim ayrintili ultrason gibi. Belki de gereksiz ayrintili bakti hic bilmiyorum. Cok ovduler cerrahpasayi ondan gittim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…